Ένας ισμός, για αυτούς που μισούν τους ισμούς...




Αγαπητοί αναγνώστες,

Μετά από 60 και πλέον ημέρες λειτουργίας της ιστοσελίδας «Theodorakism - Θεοδωρακισμός», έχουμε λάβει αρκετά μηνύματα από επισκέπτες, με τις εντυπώσεις τους για το νέο, εξαιρετικά δύσκολο, αλλά συνάμα ωραίο ξεκίνημα, που αφορά στην προσπάθεια δημιουργίας μιας ενιαίας φιλοσοφίας και ιδεολογίας, πάνω στη μοναδική «θεοδωρακική» σκέψη.

Κάποια από αυτά, αφορούσαν στην επιλογή του ονόματος της ιστοσελίδας, ως «Theodorakism» και «Θεοδωρακισμός» στα Eλληνικά.

Κάποιους τους ξένισε και κάποιους τους ενθουσίασε.

Ορίστε πως προέκυψε.

Η αρχική ιδέα μας γεννήθηκε όταν είδαμε γραμμένο στα αγγλικά το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, με την εξής μορφή: "Theodorakis Μ". Συνειρμικά, εμφανίστηκε η λέξη "Theodorakism", με τη κατάληξη ism να αποδίδεται στα Eλληνικά ως ισμός!

Αναλογιζόμενοι την ουσιαστική εναντίωση του Μίκη Θεοδωράκη στους κοινωνικούς και θρησκευτικούς «ισμούς» και δόγματα (δείτε: ομιλία 11/09/1990 «βρισκόμαστε μπροστά στην απομυθοποίηση των τίτλων, των ετικετών και των ισμών»), θεωρήσαμε μεγάλη πρόκληση την επιλογή του λογοπαίγνιου «Θεοδωρακισμός», εκ του Theodorakis M >>> Theodorakism!

Ένας ισμός, στα πρότυπα του "Πολιτισμού", του "Ανθρωπισμού", του "Ολυμπισμού" και του "Δελφισμού"...

Ένας ισμός, για αυτούς που μισούν τους ισμούς!

Οι Συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Σχόλια