Θεοδωρακισμός: 50.000 προβολές!



Αγαπητοί φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη και του Θεοδωρακισμού,

Ο Θεοδωρακισμός, μια “ερασιτεχνική” διαδικτυακή προσπάθεια διάδοσης του Θεοδωράκειου λόγου και έργου, έφτασε χάρη σε εσάς τις 50.000 προβολές και η τάση είναι αυξητική! Η επιτυχία της ιστοσελίδας – ιστολογίου είναι μεγάλη ακόμα και μέσα στον Αύγουστο!

Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

Η προσπάθειά μας στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο μεράκι μας και στην αγνή και ανιδιοτελή αγάπη μας προς τον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του, στο σύνολό του.

Από πίσω μας δεν υπάρχει απολύτως τίποτε που θα μπορούσε να δημιουργήσει οποιαδήποτε σκιά στην προσπάθειά μας. Ούτε χορηγοί, ούτε διαφημίσεις, ούτε οποιαδήποτε παραμικρή στήριξη άλλου τύπου. 

Η μόνη μας στήριξη είναι το διαδικτυακό κοινό των ανθρώπων που αγαπούν τον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του όπως εμείς και πιστεύουν ότι πρέπει πάση θυσία αυτό να διαδοθεί προς τον Ελληνικό λαό. 

Μπορεί να φανεί περίεργο σε πολλούς αλλά θεωρούμε ότι το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι στο σύνολό του άγνωστο στον Ελληνικό λαό. Αν μιλούσαμε με ποσοστά θα λέγαμε ότι από το μουσικό του έργο ένα 10% είναι γνωστό και το υπόλοιπο 90% είναι εντελώς άγνωστο, κρυμμένο και ανεκμετάλλευτο. Όσον αφορά το πολιτικό του έργο τα ποσοστά μικραίνουν και θα λέγαμε ότι μονάχα ένα 5% από αυτό είναι γνωστό στον Ελληνικό λαό. Όσον αφορά το ποιητικό του έργο επίσης. Και όσον αφορά το συγγραφικό του έργο, τα ποσοστά μικραίνουν ακόμα περισσότερο...

Πρώτον, η προσπάθειά μας είναι αυτή η αντινομία να αντιστραφεί ολοκληρωτικά και ο Ελληνικός λαός να γνωρίσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και τον ίδιο και να κατανοήσει σε βάθος τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες πάνω στις οποίες έδρασε και δημιούργησε.

Δεύτερον, θέλουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε ότι το έργο του Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί μια ουσιαστική και χρήσιμη διασύνδεση του ιστορικού παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον. Διασύνδεση που θα δώσει απαντήσεις και λύσεις σε πολιτικά και φιλοσοφικά προβλήματα και ζητήματα του κοντινού αλλά και μακρινού μέλλοντος, κάτι που εμείς ονομάζουμε "χρήσιμη διαχρονικότητα"...

Oι συντελεστές του Θεοδωρακισμού
15/8/2014

Σχόλια