Αντίο κ.Θεόδωρε!

"Σύντροφοι,
έφυγα ξαφνικά και δεν πρόλαβα να σας αποχαιρετίσω.
Γνωρίζετε την αφοσίωσή μου στον κοινό μας αγώνα. Με δύναμη και πίστη στα ιδανικά που μας ένωσαν, εύχομαι να συνεχίσετε και να πετύχετε μια καλύτερη ζωή για τους Έλληνες."

Θεόδωρος Νικολαΐδης

Δείτε ακόμα: Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για τον Θεόδωρο Νικολαΐδη

ΟΛΗ Η ΣΠΙΘΑ ΠΕΝΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αγαπητοί συναγωνιστές και φίλοι,
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για τον θάνατο του πολύ αγαπητού μας φίλου και συναγωνιστή στην ΣΠΙΘΑ, κ.Θεόδωρου Νικολαΐδη, ιδρυτή και μέλους της Σπίθας Νίκαιας. Η έκπληξή μας όπως προείπαμε είναι πολύ μεγάλη, διότι πριν από λίγες κιόλας μέρες μιλούσαμε μαζί για κινηματικά θέματα που αφορούσαν τον τρόπο συνέχισης του πατριωτικού αγώνα μας και την ευόδωση των κοινών μας οραμάτων.

Ο κ.Θεόδωρος ήταν ένας γνήσιος Σπιθιστής, Θεοδωρακιστής και Λαμπράκης! 

Αγάπησε με μεγάλο πάθος και ακολούθησε τον Μίκη Θεοδωράκη και τα ιδανικά της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της πατρίδας, σε ολόκληρη την ζωή του.

Και αυτό το έκανε ανυστερόβουλα, αγνά και ταυτόχρονα πολύ μαχητικά, δίνοντας τον εαυτό του ολοκληρωτικά στην υπηρεσία του αγώνα και της πατρίδας!

Θα μας λείψει το παράδειγμα και η πίστη του! Θα μας λείψει το υψηλό ήθος του!

Η μνήμη του θα τιμηθεί μονάχα αν συνεχίσουμε τον αγώνα του. Και αυτό ορκιζόμαστε να κάνουμε.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους συναγωνιστές που συνδέθηκαν μαζί του!

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Σχόλια

  1. Αυτή είναι μια μεγάλη απώλεια!! Σπάνια συναντάς τέτοιους ανθρώπους με τέτοια αφοσίωση και μαχητικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα το απόγευμα αποχαιρετίσαμε τον μεγάλο μας σύντροφο! Είναι τιμή μας που τον γνωρίσαμε και μας θεωρούσε συντρόφους του και φίλους. Στην κηδεία μέσα στην εκκλησία τραγουδήθηκε απ' τις κόρες και την οικογένειά του το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη "την ρωμιοσύνη μην τη κλαις" σε μια στιγμή πολύ μεγάλης συγκίνησης. Μάθαμε για το σπουδαίο παρελθόν αγώνων του κ.Θεόδωρου και νιώσαμε να ψηλώνουμε, αλλά παράλληλα καταλάβαμε ότι ήμαστε πολύ μικροί μπροστά του. Αν ένας άνθρωπος δικαιούται μετά τον Μίκη Θεοδωράκη να ονομάζεται ΣΠΙΘΙΣΤΗΣ με Σ κεφαλαίο, αυτός είναι σίγουρα ο Θεόδωρος Νικολαΐδης.

    Θεόδωρε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Για μας το ήθος, η αγωνιστικότητα και κυρίως η ΠΙΣΤΗ σου για ένα καλύτερο αύριο της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, θα αποτελούν πάντα οδηγό.


    Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέος και Συγκίνηση, αλλά και βαρύ το αίσθημα ευθύνης που πέφτει στις πλάτες μας, με τέτοιες απώλειες.

    Ο Θεόδωρος Νικολαϊδης όμως, ο Συναγωνιστής κυρ-Θόδωρας, έφυγε όρθιος και ωραίος σαν Έλληνας. Και από ψηλά άκουγε τις νότες και τα λόγια του Μίκη, να βγαίνουν από τα στόματα των αγαπημένων του. Πιο ωραιότερο τέλος να ζητήσει κάποιος;

    Αντίο κυρ-Θόδωρα, σε ευχαριστούμε για όλα...

    Χρήστος Σωτηρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον συναντησα απο κοντα στη συναυλια στην Ζατουνα στις 29/7 , καθησαμε και ηπιαμε καφε μαζι. Η αγωνια του ηταν πως θα φερουμε νεους κοντα μας ιδεολογικα αλλα και στην μουσικη του Μικη. Ας εχει καλο ταξιδι !!! Ειθε τα ονειρα του να δικαιωθουν μα μερα ...

    Αντρεας Ζερβακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπόρεσα να σε δώ ούτε για τελευταία φορά... Εύχομαι να σε συναντήσω και να σου σφίξω το χέρι στην άλλη ζωή Τεό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αείμνηστου Θεόδωρου Νικολαΐδη. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν επίμονο αγωνιστή, άξιο συναγωνιστή με σταθερά ιδανικά και αγάπη για την Ελευθερία. Η συμβολή του στη Σπίθα ήταν καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του κοινού αγώνα μας.

    Θόδωρε, η μέχρι τώρα δράση σου θα αποτελέσει για εμάς κινητήτριο μοχλό στην προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο που τόσο πολύ υποστήριζες. Καλό ταξίδι φίλε!

    Ελένη Γκιντίδου
    μέλος της Σπίθας Παγκρατίου Προφήτης Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.