Ανοιχτή επιστολή στο Θεοδωρακισμό

Θέμα: Το διάβημα των Θεοδωράκη-Κασιμάτη στον Πρόερδο της Δημοκρατίας και τα ερωτήματα που εγείρονται για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ

Αγαπητοί συντελεστές και αναγνώστες  του θεοδωρακισμού,

Αναδημοσιεύσατε το, από 19 Μαΐου 2011, διάβημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  των κυρίων Μίκη Θεοδωράκη και Γιώργου Κασιμάτη, με το οποίο, οι δύο πολιτικοί άνδρες  καταγγέλλουν τις δανειακές συμβάσεις (Μνημόνια). Επιτρέψτε μου μια σύντομη αναφορά στο διάβημα προς διευκόλυνση των αναγνωστών σας.


Με το διάβημα τους αποδεικνύουν ότι:

1. Οι όροι της Σύμβασης Δανεισμού και οι Συμβάσεις εφαρμογής τους (Μνημόνια) παραβιάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων και των εργαζομένων, που εγγυώνται πάγια μέχρι σήμερα:

Ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε)
Τα Συντάγματα των ευρωπαϊκών κρατών
Το ελληνικό Σύνταγμα
Τα Όργανα της Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Το Συμβούλιο της Ευρώπης
Το Διεθνές Δίκαιο.
Επομένως οι όροι των Συμβάσεων Δανεισμού καθίστανται «απάνθρωποι και επονείδιστοι».

2. Οι Συμβάσεις Δανεισμού είναι έκνομες διότι δεν έχουν επικυρωθεί από τη Βουλή ούτε κυρωθεί κατά τα 3/5 των μελών της, επομένως είναι ανυπόστατες.

3. Με τις Συμβάσεις Δανεισμού η ελληνική κυβέρνηση στην ουσία εκχωρεί  «αμετάκλητα και άνευ όρων» την εθνική κυριαρχία. Η Κυβέρνηση υπέγραψε την ολοκληρωτική δέσμευση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Κράτους. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα αγαθά της πολιτιστικής  και ιστορικής κληρονομιάς, αλλά και το ίδιο το φυσικό περιβάλλον.

4. Αποδεικνύουν την πρωτοφανή επιβολή πολιτική εξουσία εκτός νομιμότητας  , που στηρίζεται στους αθέμιτους όρους των Συμβάσεων Δανεισμού.

Πρόκειται για άσκηση οικονομικής  και πολιτικής βίας στο σύνολο των εργαζομένων όλων των κοινωνικών στρωμάτων, πλην της άρχουσας τάξης, η οποία βεβαίως συμμετέχει στην πρωτοφανή υποδούλωση της Ελλάδας.

Προσθέτοντας σε  όλα αυτά και το γεγονός ότι η Χώρα διοικείται και θεσμικά από την Τρόικα, οδηγούμαστε  αβίαστα στο συμπέρασμα ότι:

Η Ελλάδα έχει απωλέσει την εθνική της ανεξαρτησία και βρίσκεται σε κατάσταση κατοχής. Κατοχή, η οποία δεν είναι μόνον οικονομική. 

Όλα τα παραπάνω μου προκαλούν τρία ερωτήματα.

1) Τι προβλέπουν οι νόμοι του ελληνικοί κράτους για κάθε παράπτωμα από τα όσα καταγγέλλονται στο διάβημα, για κάθε Έλληνα πολίτη; Γι’ αυτό θα πρέπει να ερωτηθούν οι αρμόδιοι νομικοί. Σας προτείνω να ερευνήσετε το ερώτημά μου και να εγκαινιάσετε ένα δημόσιο διάλογο επ’ αυτού.

2) Εάν όλες αυτές οι δεσμεύσεις ισχύουν ακόμα, και φυσικά ισχύουν, τότε ποιος είναι ο ρόλος των κομμάτων, αφού δεν είμαστε ούτε εθνικά ανεξάρτητοι και πλέον έχουμε παραδώσει την εθνική μας περιουσία στους πιστωτές. Τότε ποιο είναι το αντικείμενο της πολιτικής;

Υπενθυμίζω ότι, όπως είναι γνωστό, στην περίοδο της ξένης κατοχής, υπήρχαν υπουργεία αλλά όχι κόμματα, για τον απλό λόγο πως οι κατακτητές είχαν ανάγκη από Δημόσιες Υπηρεσίες που να εκτελούν τις εντολές τους, ενώ παράλληλα, δεν υπήρχε κανένας τρόπος για να τις αλλάξει ο Λαός, κάνοντας π.χ. κόμματα, που ο ρόλος τους είναι να προτείνουν το καθένα διαφορετικές πολιτικές από εκείνες των κατακτητών.

3) Ποιος ο ρόλος της αντιπολίτευσης εδώ και τέσσερα χρόνια και ποιος ο στόχος αν γίνει κυβέρνηση; Εμποδίζεται κάποιο μέτρο; Τι κάνουν στη βουλή;

Ποιος ο ρόλος  των αντιπολιτευόμενων κομμάτων στη σημερινή Βουλή, της οποίας η λειτουργία χρησιμοποιείται από τους εχθρούς μας (βεβαίως περί εχθρών πρόκειται εφ’ όσον έχουν επιβάλλει κατοχή) ως άλλοθι μιας δήθεν δημοκρατικής νομιμοποίησης;

Το γεγονός ότι Αντιπολίτευση (εξαιρώ τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, την οποία θεωρώ άτυπη Συμπολίτευση) συμμετέχει στις «ψηφοφορίες» ενώ ξέρει ότι οι κυβερνήσεις είναι μειοψηφικές, άρα αντισυνταγματικές, και ότι ενεργούν προδοτικά, δεν μας οδηγεί εύλογα στο συμπέρασμα ότι  συμμετέχει (η Αντιπολίτευση) στον αποπροσανατολισμό των πολιτών; και ότι  μετατρέπεται, μοιραία,  από δύναμη αντίστασης σε χρήσιμο όργανο στα χέρια των νέων Εξουσιαστών;

Με το δεδομένο ότι οι θεσμοί του κράτους διοικούνται άμεσα από τους απεσταλμένους της Τρόικας, με το δεδομένο  της δέσμευσης ολόκληρης της ακίνητης περιουσίας, ακόμα και εκείνων των περιοχών της ελληνικής επικράτειας που χρησιμεύουν για την άμυνα της Χώρας και κυρίως της εδαφικής της ακεραιότητας, η Ελλάδα χάνει κάθε ελευθερία εξωτερικής πολιτικήςμε το δεδομένο ότι η δανειακές συμβάσεις απαγορεύουν στην Ελλάδα να διαπραγματευτεί με κανένα τρίτο κράτος χωρίς την έγκριση των δανειστών της, συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για ολοκληρωτική κατοχή.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται ποτέ σ’ αυτά;

Γιατί δεν έχει αναφερθεί ποτέ  στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Δεν γνωρίζει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εκποιείται ολόκληρη η περιουσία του ελληνικού κράτους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα ότι η εκποίηση αυτή έχει θεσμοθετηθεί με τον πρωτοφανή νόμο υποτέλειας τον 3986/1.7.2011, τον περίφημο «Εφαρμοστικό»; Οι εφημερίδες έχουν αποκαλύψει ότι έχουν  «ιδιωτικοποιηθεί» 80.000 περιουσιακά στοιχεία του κράτους. Ποιος ξέρει πόσα δεν αποκαλύπτουν…

Τί λέει όμως ο «Εφαρμοστικός» νόμος;

Λέει ότι κάθε εταιρεία της υπόδειξης των δανειστών θα επιλέγει το περιουσιακό στοιχείο που θα θέλει να εκμεταλλευτεί και αυτό θα μεταβιβάζεται αμέσως στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς δικαίωμα επιστροφής (!). Στη συνέχεια με συνοπτικές διαδικασίες, εντός 10 ημερών,  και χωρίς  διεθνή διαγωνισμό θα μεταβιβάζεται αφορολόγητα και ατελώς στην εταιρεία επιλογής των δανειστών για εκμετάλλευση.

Τα έξοδα λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ και του εκάστοτε μεταβιβαζόμενου περιουσιακού στοιχείου βαρύνουν αποκλειστικά το ελληνικό κράτος (δηλαδή όλους εμάς), ενώ τα έσοδα από την όποια αξιοποίηση μεταβιβάζονται υποχρεωτικά στους δανειστές. Δεν επιτρέπεται  να εισέλθει στο ταμείο του ελληνικού κράτους ούτε ένα ευρώ!

Απαγορεύεται στο ελληνικό κράτος, ακόμα κι αν πληρώνει κανονικά τις δόσεις των δανείων  να συνεργαστεί με οποιονδήποτε τρίτο (κράτος ή εταιρεία) ,πλην των εγκεκριμένων από την Τρόικα, για την αξιοποίηση ή τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους.

Γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα είπε αυτά στην τελευταία του ομιλία στη ΔΕΘ;

Τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για όλ΄αυτά, σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας;

Αλήθεια θα κυβερνήσει παρέα με τους Φούχτελ και τους Ράιχενπμαχ ή θα τους διώξει; Δεν το έχει ξεκαθαρίσει αυτό.

Μας λένε τα στελέχη του Συρίζα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει «κρυφή ατζέντα»  και μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός, τότε θα δείξει το επαναστατικό του πρόσωπο. Έχει ξεγελάσει δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας όλες τις υπηρεσίες και τους μηχανισμούς ελέγχου  του καπιταλιστικού συστήματος, την ΕΕ, τις Τράπεζες, το ΔΝΤ  και τις ΗΠΑ;  Προφανώς μας εμπαίζουν.

Μας λένε ακόμα ότι οι ομιλίες του δεν είναι αυτές που ακριβώς βλέπουμε γιατί λειτουργεί η «μονταζιέρα του συστήματος». Κι όταν απαντάμε ότι τις διαβάζουμε και γραμμένες μας απαντούν ότι φταίει κάποιος σύμβουλός του που δεν τού γράφει καλές ομιλίες. Μας περιπαίζουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Κατά τη γνώμη μου,  ο ΣΥΡΙΖΑ  απεκδύθηκε, επιτέλους, και το τελευταίο επαναστατικό του πέπλο (διότι περί πέπλου επρόκειτο) και αποκάλυψε το παλαιάς κοπής σοσιαλδημοκρατικό  πρόσωπο του.

Παλαιάς κοπής γιατί τα στελέχη της σοσιαλδημοκρατίας  που εντάχθηκαν στις γραμμές του κόμματος φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά της καμαρίλας και της συντήρησης  του Πασοκ.

Παλαιάς κοπής επειδή η σοσιαλδημοκρατία, η… περίφημη «κεντροαριστερά», έχει αποδεχθεί και εφαρμόζει μαζί με την «κεντροδεξιά» το νεοφιλελευθερισμό που υποδουλώνει τους λαούς και εξαθλιώνει τους Έλληνες. 

Πιστεύω ότι για να μπορέσει να εφαρμοστεί αριστερή διακυβέρνηση πρώτο και απαραίτητο είναι να δημιουργηθεί ένα Μέτωπο Αντίστασης. Χωρίς αυτό είναι αδύνατο να επιτύχει μια αριστερή κυβέρνηση. Η όποια αποτυχία θα είναι ό,τι χειρότερο για τις πολιτικές εξελίξεις, διότι θα ενισχυθεί ο συντηρητισμός και το ισχύον αντιδημοκρατικό πολιτικό σύστημα και θα δώσει μια νέα ελευθερία στη Δεξιά (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και όποιο άλλο πολιτικό μόρφωμα συνεργαστεί μαζί τους στο μέλλον) να διατηρήσει και εντείνει την εξάρτηση και την υποτέλεια της Χώρας.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής έχει σαμποτάρει κάθε προσπάθεια δημιουργίας του Μετώπου Αντίστασης. Επομένως για ποιο μελλοντικό κίνημα μιλούν τα στελέχη του;

Γιατί το ΚΚΕ, παρά τις σωστές προβλέψεις του για το μέλλον της χώρας αδυνατεί (;) να κατανοήσει ότι το πρόβλημα δεν είναι ταξικό αλλά εθνικό και αρκείται στις αψιμαχίες των συνδικάτων του με την αδίστακτη πλέον εργοδοσία;  Αψιμαχίες που συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά. Ούτε έχει κατορθώσει να αποτρέψει την  εφαρμογή έστω ενός μέτρου από αυτά που επιβάλει η  Τρόικα.

Γιατί η τακτική του ΚΚΕ δεν είναι ενωτική, ενώ γνωρίζει ότι ο μοναδικός δρόμος για την απεξάρτηση της χώρας είναι το Μέτωπο της Αντίστασης; Γιατί δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική της ανεξαρτησία; 

Η θέση του ΚΚΕ δεν είναι κοντά σ’ εκείνους που πουλάνε την πατρίδα αλλά κοντά στο λαό της. Η θέση του ΚΚΕ, αν θελήσει να τιμήσει την ιστορία του και να ακολουθήσει την ιδεολογία του, είναι έξω από τη Βουλή, ενάντια και αντιμέτωπο με το πολιτικό σύστημα.

Γιατί δεν το κάνει; Αλήθεια γνωρίζει το ΚΚΕ ότι ο κόσμος περιμένει  μια τέτοια απόφαση;

Ίσως το Κομουνιστικό Κόμμα  αναλύει τη σημερινή πραγματικότητα με τους όρους της προηγούμενης ιστορικής περιόδου, αυτής της βιομηχανικής κοινωνίας, όπου οι λαοί καταδυναστεύονταν από την κρατική εξουσία και την ιμπεριαλιστική εξουσία  και όχι με τους όρους της σημερινής εποχής του υπερεθνικού  χρηματοπιστωτικού  καπιταλισμού, ο οποίος αλώνει, στοχεύοντας να διαλύσει, το εθνικό κράτος ως ιστορική, πολιτισμική και οικονομική οντότητα των λαών. Ίσως πάλι να βλέπει τη σημερινή πραγματικότητα μέσα από τις πληγές της πρόσφατης ιστορίας του…

Τελειώνοντας την μακροσκελή, ομολογουμένως,  επιστολή μου θα ήθελα να προτείνω στους αναγνώστες του θεοδωρακισμού να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις, ώστε να συνεχιστεί ο δημοκρατικός διάλογος που άνοιξε το μαχόμενο  μπλογκ.

Κάποιος αναγνώστης σας είχε γράψει σε κάποιο σχόλιό του ότι η κατάκτηση της επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών είναι το πρώτο και σταθερό βήμα προς τη δημιουργία του Κινήματος. Σ’ αυτή την προσπάθεια ελπίζω να συνέβαλα κι εγώ με τη σειρά μου. 

Με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν κι άλλοι φίλοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους,

Σας χαιρετώ αγωνιστικά,

Ένας φίλος του θεοδωρακισμού και λάτρης του Μίκη Θεοδωράκη.
Αθήνα, 27-9-2014

Σχόλια

  1. Ο κόσμος έχει καταλάβει το παιχνίδι του Συριζα, αλλά που λένε όλοι είναι το εξής: "Το ξέρω ότι ο Συριζα δεν θα κάνει τίποτα, αλλά πρέπει να φύγουν αυτοί γιατί αλλιώς θα πεινάσουμε όλοι και η χώρα θα καταστραφεί εντελώς".

    Δεν μπορώ να πείσω κανέναν ότι οι εκλογές δεν είναι λύση κι ότι ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χώρα δεν θα καταστραφεί εντελώς επειδή θα πεινάσουμε. Η χώρα καταστράφηκε εντελώς, από τότε που το μόνο που μας ενδιέφερε, ήταν να μην πεινάσουμε...

    Μαρία Γραικούση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι, το θέμα είναι τι ενέργειες μπορούν να γίνουν τώρα με βάση το διάβημα Θεοδωράκη - Κασιμάτη; Μπορούμε να απευθυνθούμε σε νομικούς, δικαστικούς και δικηγόρους για να το αξιοποιήσουν; Ο κ.Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε τίποτα και δεν το αξιοποιήσε, ούτε λεκτικά. Είχε δε ακόμα και την δυνατότητα να παραιτηθεί αυτομάτως. Και η παραίτηση θα ήταν μια σπουδαία πράξη αντίστασης με πολύ υψηλό συμβολισμό. Αυτή η πράξη όμως απαιτεί μεγάλο σθένος, που δεν το επέδειξε. Αν το έκανε θα έμενε στην ιστορία ως ένας απ' τους μεγαλύτερους από πλευράς πατριωτισμού και ήθους πρόεδρος, αλλά δεν το έπραξε. Θέλησε να κρατήσει την θέση του και να σωπάσει, κρυβόμενος πίσω απ' τις μειωμένες του αρμοδιότητες. Για όλα αυτά θα κριθεί στο μέλλον απο την ιστορία, όπως θα κριθούν και εκείνοι που έκαναν το Διάβημα και είπαν την αλήθεια.

    Το Διάβημα θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμα και τώρα, σήμερα.

    Θα το επιδιώξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το διάβημα τους αποδεικνύουν ότι:

    1. Οι όροι της Σύμβασης Δανεισμού και οι Συμβάσεις εφαρμογής τους (Μνημόνια) παραβιάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων και των εργαζομένων, που εγγυώνται πάγια μέχρι σήμερα:

    Ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε)
    Τα Συντάγματα των ευρωπαϊκών κρατών
    Το ελληνικό Σύνταγμα
    Τα Όργανα της Ε.Ε.
    Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
    Το Συμβούλιο της Ευρώπης
    Το Διεθνές Δίκαιο.
    Επομένως οι όροι των Συμβάσεων Δανεισμού καθίστανται «απάνθρωποι και επονείδιστοι>>

    Δηλαδή με όλες αυτές τις παραβιάσεις,δεν συμμετέχουμε σε κανέναν οργανισμό.

    Η Κυβέρνηση λέει ότι όλα αυτά έγιναν για να μην φύγουμε από την Ε.Ε. από την οποία η προηγούμενη Κυβέρνηση,ψήφισε ενάντια στις Ευρωπαϊκές Αρχές και το δίκαιο του ΟΗΕ για να μας βγάλει από την ΕΕ,δίνοντας τον αγώνα μέσα στα πλαίσια της ΕΕ....Η Αντιπολίτευση θα διαπραγματευτεί στην ΕΕ στήν οποία δεν είμαστε,αλλά αγωνίζεται για να σώσουμε την Ευρωπαϊκή ιδέα η οποία δεν ισχύει για την Ελλάδα,μια και έχουμε χάσει κάθε έννοια κράτους,ενώ είμαστε ένα κράτος μέλος της ΕΕ ενώ παράλληλα έχουμε απολέσει την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία με συνταγματικό πραξικόπημα από την βουλή που λειτουργεί αντισυνταγματικά διότι έχει καταλύσει το σύνταγμα το οποίο δεν ισχύει αλλά τα κόμματα που συμμετέχουν αποδέχονται τον συνταγματικό αγώνα ο οποίος έχει καταργηθεί και θα γίνουν εκλογές για να έχουμε μια νόμιμη Κυβέρνηση αλλά αντισυνταγματική μια και η έννοια του Συντάγματος ισχύει σε Κράτη και όχι σε κράτη υπό κατοχή. Παράλληλα το ΚΚΕ θέλει να φύγουμε από τη ΕΕ στην οποία δεν είμαστε αλλά συμμετείχαμε στις Ευρωεκλογές.Συμπέρασμα.Το τελευταίο ανάχωμα του συστήματος είναι η εκλογική διαδικασία σε συνθήκες κατοχής,διότι με την συμμετοχή μας αθελά μας νομιμοποιούμε της παραβιάσεις.Η μόνη λύση είναι η οργανωμένη Αντίσταση του Λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα απλό παράδειγμα.
    Ορυκτό πλούτο δεν έχουμε,πετρέλαιο και φυσικό αέριο δεν έχουμε,αλλά τα θαλάσσια οικόπεδα στο Αιγαίο αγοράζονται από τις εταιρείες,για την άντληση του φυσικού αερίου που δεν έχουμε...ΑΟΖ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.