Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών βράβευσε τον Μίκη Θεοδωράκη



Σε μια σεμνή τελετή, όπως ταιριάζει σε προσωπικότητες που έφθασαν σε ύψιστα επίπεδα ανιδιοτελούς προσφοράς στον Ελληνικό λαό και στον κόσμο όλο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) βράβευσε τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε τον Μίκη στο σπίτι του, κοντά στην Ακρόπολη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, και του επέδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Επιμελητηρίου στην οποία αναγράφονταν το παρακάτω λιτό κείμενο:

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Υποκλινόμενο στο κλέος 
του μεγάλου Έλληνα
Μίκη Θεοδωράκη

Ήταν μια πρωτοβουλία που απηχούσε τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει ο κόσμος των μικρομεσαίων οι οποίοι δεν βρήκαν ποτέ τρόπο να την εκδηλώσουν και θεσμικά.

Η βράβευση αφορούσε τη συνολική προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη ως μουσικοσυνθέτη, ως πολιτικού και ως αγωνιστή του λαού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας για τη βράβευση του Μίκη δήλωσε τα εξής:

«Με πολύ μεγάλη χαρά επισκεφτήκαμε τον Μίκη Θεοδωράκη, έναν «τραγουδιστή», έναν αγωνιστή της δημοκρατίας που όλα αυτά τα χρόνια μεγαλώσαμε μαζί του, μας έδωσε δυνάμεις, μας στήριξε σε εποχές δύσκολες, και έχω τη χαρά να λέω ότι, ακόμη και σήμερα, ο Μίκης μπορεί να δίνει ιδέες και οράματα για το μέλλον. Τον ευχαριστούσε μέσα από την καρδιά μας…»

Κατά τη συνάντηση έγινε γενική ανασκόπηση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας και στον κόσμο, με την υπόμνηση του Μίκη ότι, η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές και βρίσκεται κάτω από την επιτήρηση ξένων δυνάμεων που επιβουλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, τον απίστευτης αξίας υπόγειο ορυκτό πλούτο που είναι δεσμευμένος δυστυχώς, τη γεωγραφική θέση της και φυσικά τον απροσκύνητο λαό της. Κάλεσε δε τον λαό, να επιδείξει πατριωτισμό και να αποτινάξει την ξένη επιβουλή.

Σε μια τέτοια συνάντηση, δεν θα μπορούσε να λείψει και η ματιά στην ιστορία της χώρας και στην ιστορική διαδρομή του Μίκη από τα χρόνια του αγώνα και τη φωτιά του εθνικοαπελευθερωτικού κατά των Γερμανών, τα μαύρα χρόνια του εμφυλίου, των μετέπειτα βασάνων και ταλαιπωριών του λαού, τη δημιουργία και δράση της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, τη δικτατορία και τον αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και τους μετέπειτα αγώνες του λαού για δημοκρατία και προκοπή. Δυστυχώς, σημείωσε, αφήσαμε την διεύθυνση της χώρας σε χέρια που δεν έπρεπε και καταλήξαμε στην καταστροφική κρίση που ετοίμασαν οι ξένοι. Σε ερώτηση, ποια περίοδος ήταν γι αυτόν η πιο δημιουργική και ευτυχισμένη δήλωσε, «αυτή της Νεολαίας Λαμπράκη»! Δεν έλειψαν και κάποια δάκρυα συγκίνησης από τον Μίκη, όταν η συζήτηση με τους συνομιλητές, ερχόταν σε κοινά πρόσωπα και δράσεις περασμένων εποχών που του θύμισε ο δημοσιογράφος και φωτογράφος του ΕΕΑ Στέργιος Βασιλείου, παλιός συνεργάτης και συναγωνιστής του Μίκη.

Ο εκδότης του Nextdeal Ευάγγελος Σπύρου, που ήταν παρών στη συνάντηση, κράτησε αρκετά στιγμιότυπα που θα δημοσιευθούν σε μια άλλη ευκαιρία, που θα φωτίζει τη μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και την προσφορά του στην Ελλάδα την οποία τίμησε με τη συμβολική βράβευση ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και θα συνεχίσει και με άλλες ενέργειες όπως του υποσχέθηκε.


Σχόλια

  1. Κάθε τιμή στον Μίκη ΠΟΤΕ δεν θα είναι αρκετή για να ξεπληρωθούν αυτά που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, στον Λαό και την ανθρωπότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.