ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΜΟΣ: 70.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!



Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του Θεοδωρακισμού/Theodorakism,

Το ιστολόγιό μας, ο Θεοδωρακισμός/Theodorakism, έφτασε πλέον τις 70,000 προβολές των σελίδων του, μόλις τρεις μήνες μετά την αντίστοιχη ανάρτησή μας, των 50,000 προβολών! 

Η όλο συνεχόμενη αυξητική τάση των αναγνώσεων, αλλά και των αναγνωστών του ιστολογίου, μας γεμίζει ικανοποίηση και αποτελεί και τη δικαίωση των συντελεστών, διαπιστώνοντας πως ο Λόγος, η Κοινωνική φιλοσοφία, η θεωρία, οι εμπειρίες και η ιστορία του Μίκη Θεοδωράκη, διατηρούν την απήχησή τους στην σημερινή Κοινωνία. Και μαζί με αυτά, αντηχεί και η ελπίδα για το μέλλον αυτής της Κοινωνίας.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ»

Στο τελευταίο τρίμηνο, ανάμεσα στις 10άδες αναρτήσεις μας, ξεχώρισε βέβαια η τελευταία επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς το ιστολόγιό μας – για πρώτη φορά υπήρξε άμεση επαφή του Μίκη Θεοδωράκη από την ημέρα της «γέννησης» του blog μας! – αναφερόμενος στα «προδομένα έργα» της περιόδου 1980-2000. Μία επιστολή που δημιουργήθηκε με αφορμή κάποια σχόλια αναγνωστών σε προηγούμενη ανάρτησή μας, σχετικά με τη σχέση των καλλιτεχνών του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, τόσο με τον ίδιο τον δημιουργό όσο και με το έργο του! Με αφορμή αυτά τα σχόλια λοιπόν, ο Μίκης Θεοδωράκης αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του, αποστέλλοντας μας αυτή τη συγκλονιστική επιστολή, από βάθους καρδιάς. Τον ευχαριστούμε θερμά και τον ευγνωμονούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει.  (Από πλευράς μας, ξεκίνησε σχεδόν παράλληλα με την προβολή της επιστολής, και μία σειρά αναρτήσεων με στόχο να αναδειχθούν ένα - ένα, όλα τα «προδομένα έργα» που αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης στην επιστολή του. )


ΣΤΗΛΗ: «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ»

Ακόμη μία σημαντική δημιουργία του ιστολογίου μας το τελευταίο τρίμηνο, αποτελεί η ξεχωριστή πλέον στήλη «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ», όπου έχουν σταχυολογηθεί τα σημεία, οι θέσεις και οι προτάσεις του Μίκη Θεοδωράκη και της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα», όπως αυτά εκφράστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια που υπάρχει και δρα η Σπίθα, στον καιρό των Μνημονίων για τη χώρα μας. Καλούμε τους αναγνώστες μας, να σκύψουν πάνω από αυτή τη στήλη, να τη μελετήσουν και να συμμετάσχουν στον ανοικτό διάλογο, με μόνο μέλημα την ανάδειξη ενός τρόπου διεξόδου από το αδιέξοδο που οι απανταχού εξουσιαστές προσπαθούν επιβάλλουν στις απανταχού κοινωνίες! Η επιβολή του Μνημονίου στη χώρα μας, είναι μόνο ένα δείγμα αυτού του αδιεξόδου…


Ευχαριστίες προς αναγνώστες – συνεργάτες 

Eυχαριστούμε από καρδιάς όλους τους αναγνώστες (ανώνυμους και επώνυμους) που μας στηρίζουν. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας, χωρίς τους οποίους δεν θα προχωρούσε τίποτα στο ιστολόγιο.

Συντελεστές του Θεοδωρακισμού δεν είμαστε εμείς που κάνουμε τις αναρτήσεις και διαχειριζόμαστε το ιστολόγιο. Συντελεστές του Θεοδωρακισμού είμαστε όλοι μαζί οι χιλιάδες Έλληνες που αγαπούμε τον Μίκη Θεοδωράκη και το σπουδαίο έργο του και επιθυμούμε να διαδοθεί πάση θυσία. 

Σε αυτή την προσπάθεια είναι περιττό να αναφέρουμε ότι το ιστολόγιό μας είναι ανοιχτό προς όλους, όπως και το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Αναρτούμε τα πάντα που μας στέλνουν οι αναγνώστες και έχουμε αφήσει ελεύθερα τα σχόλια, χωρίς την παραμικρή λογοκρισία. Ένα ελάχιστο δείγμα της Δημοκρατικότητας που το ιστολόγιο αυτό εκφράζει.


Σας ευχαριστούμε θερμά!
Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Σχόλια