Εορτασμός των 90 χρόνων του Μίκη Θεοδωράκη στη Γερμανία με τη Μαρία Ζώη!




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μας ενημερώνει η μέτζο σοπράνο, Μαρία Ζώη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δημιουργία του Ιδρύματος “Palladion”, θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη γέννηση των δύο μεγαλύτερων Ελλήνων μουσικοσυνθετών, του Μ. Θεοδωράκη και του Μ. Χατζιδάκι. Στην εκδήλωση πρόκειται να παραστούν ο πρύτανης και η κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian του Μονάχου, στελέχη του υπουργείου Παιδείας και πολιτικές προσωπικότητες της Βαυαρίας, οι Ελληνικές προξενικές αρχές και πλήθος Ελλήνων και Γερμανών επιστημόνων, ως ένα φόρο τιμής στην Ελλάδα και στον Πολιτισμό της, που θα προβληθεί μέσω των σημαντικότερων εκπροσώπων του.

Τα τραγούδια της συναυλίας θα ερμηνεύσει το “Polytropon Ensemble” που αποτελείται από τη μέτζο-σοπράνο Μαρία Ζώη, τη σοπράνο Μαρία Κωστράκη και τον αρχιμουσικό και πιανίστα Κωνσταντίνο Δημηνάκη. 

Η συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση είναι υψίστης σημασίας για την πατρίδα μας, ειδικά λόγω της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής και πολιτικής συγκυρίας στην οποία λαμβάνει χώρα και θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου LMU του Μονάχου, την Τρίτη 17.03.15 και ώρα 17:30 μ.μ. Μέσα στα σχέδια του “Polytropon Ensemble” για το 2015, είναι σε συνεργασία με την “Orpheus Kammerorchester Wien”, να παρουσιάσει το “Requiem” του Μ. Θεοδωράκη, καθώς και ένα μεγάλο αφιέρωμα στην κλασική δημιουργία του συνθέτη (με αποσπάσματα από το συμφωνικό και οπερατικό του έργο), τόσο στη Βιέννη, το Μόναχο, αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις».  
  

Σχόλια