ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 10678 Αθήνα, 
Τηλ.: 210-3834559
Fax: 210-3820062, 
e-mail: eel@otenet.gr, 
website: www.eel.org.gr  


       Σ α ς    π ρ ο σ κ α λ ε ί

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΪΟΥ 2015 και ΩΡΑ 7 μ.μ. στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Ε.Ε.Λ., Γενναδίου 8 και Ακαδημίας (7ος όροφος), Αθήνα

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

Χαιρετίζει: Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ.

Εισήγηση: Νίκος Ρίγγας, ποιητής, μέλος της Ε.Ε.Λ.

Ομιλητής: Γιώργος Κασιμάτης, καθ. Συνταγματικού Δικαίου και συναγωνιστής του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ.                                                  Ο  Γ.Γ. της Ε.Ε.Λ.
Κώστας Καρούσος                                                     Γιάννης Παπαοικονόμου

Σχόλια

  1. Tο μεγαλειώδες Όραμα του Μίκη Θεοδωράκη αναλύεται στην Ομιλία του κατά την τελετή υποδοχής του ως επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών (Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013), που μπορείτε να διαβάσετε και να μελετήσετε στην παρακάτω ανάρτηση:

    http://theodorakism.blogspot.gr/2013/12/3-2013.html

    Προς άπαντες Θεοδωρακιστές: Ας ξεφύγουμε από τον βούρκο και ας ασχοληθούμε με αυτήν την εκδήλωση, ώστε να δώσουμε φτερά στο μεγαλειώδες Όραμα του Μίκη Θεοδωράκη για την ουδετερότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΚΟΛΕΤΣΑ26 Απριλίου 2015 στις 3:51 π.μ.

    Επίσης θα μπορούσε να γίνει μία αίτηση Παγκόσμια με συλλογή υπογραφών.
    Πιστεύω πως πολλοί Φιλέλληνες θα πιστεύουν το ίδιο, Γονείς και παιδιά, απ΄ ό,τι
    διαπίστωσα στην Αργεντινή που βρισκόμουν. Αυτό θα αποτελούσε κίνητρο για τα Δ.Σ. των Κοινοτήτων να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην ενίσχυση της Διδασκαλίας, εκτός από την Γλώσσα, συγχρόνως και του Πολιτισμού και να μην χρησιμοποιούν τις Κοινότητες σαν πηγή απομύζησης χρημάτων από την Ελλάδα με το πρόσχημα της Ομογένειας. Οι υψηλές απαιτήσεις θα οδηγούσαν Δασκάλους και Καθηγητές με όρεξη για την διάδοση του Πολιτισμού και όχι για την διεκπεραίωση της δουλειάς τους μόνον λόγω του ενισχυμένου μισθού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ15 Μαΐου 2015 στις 4:40 μ.μ.

    Ότι πολυτιμότερο μας κληροδοτεί ο Μέγας πολιτικός Μίκης !!!

    Μακάρι να καταφέρουμε να το απλώσουμε ώστε γίνει παλλαϊκή απαίτηση και συνείδηση σε όλο τον κόσμο ότι τούτος ο πλανήτης μπορεί και θέλει να ζήσει ειρηνικά και αδελφωμένα προτάσσοντας τον πολιτισμό τον αθλητισμό και την φυσική λειτουργία του περιβάλλοντος ως την πρωταρχική ασχολία των ανθρώπων του.
    Η Ελλάδα έδειξε κάποτε τον δρόμο .Τώρα μπορεί να γίνει και πάλι το σταυροδρόμι όλων των ανθρώπων στον δρόμο που οδηγεί από το Χάος στην Αρμονία.
    Η προσήλωση των Ελλήνων στις αξίες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας, καθώς και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι η εγγύηση και η σφραγίδα της πάλης υπέρ της Ελευθερίας και κατά της Βίας σε όλο τον πλανήτη.
    Η εδραίωση της Ειρήνης προέρχεται από το όραμα της συνένωσης δύο συμβόλων, του Απόλλωνα και του Διόνυσου ως του βαθύτερου λόγου για την υπεράσπιση και εδραίωση της διεθνούς Ειρήνης, που είναι η προϋπόθεση για την οικοδόμηση του πολυδιάστατου ανθρώπου.
    Η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία, η Ειρήνη, η Διεθνής Αλληλεγγύη, ο Πολιτισμός και η Φιλοξενία αποτελούν τα βασικά στοιχεία της ιστορικής μας παράδοσης, της εθνικής μας αγωγής και του ατομικού μας χαρακτήρα.
    Η Πατρίδα μας πάντα ήταν στην συνείδηση της ανθρωπότητας το μέρος που έβαλε τον θεμέλιο λίθο για την ανύψωση του ανθρώπου σε Άνθρωπο . Αυτά δεν αλλάζουν όσο και αν προσπαθούν να τα κρύψουν.
    Με κέντρο την Ακρόπολη των Αθηνών, παγκόσμιο σύμβολο Πολιτισμού, την Ολυμπία και τους Δελφούς, παγκόσμια σύμβολα της Συναδέλφωσης μεταξύ των Λαών και της Ειρήνης ας αποδεχτεί ο ΟΗΕ τον μοναδικό αυτό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο λαός μας και η χώρα μας. Ας μας δώσει την ευκαιρία. Δεν πρόκειται να βγει γελασμένος.
    Ας προσπαθήσουμε τέλος όλοι μαζί να υλοποιήσουμε το όραμα του Μίκη και να κινήσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις για την πραγματοποίηση του σε όλες του τις διαστάσεις.
    Ο Παγκόσμιος πολίτης - Έλληνας Μίκης Θεο-δωράκης μίλησε και ως δώρο θεού.
    Τα δώρα είναι για να τα ανοίγουμε και να τα ζούμε και όχι να μένουν στα κουτιά τους !

    Μανώλης Χατζηδημητρίου

    Το όραμα του Μίκη εδώ >> http://theodorakism.blogspot.gr/2013/12/3-2013.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.