ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (5/5/15)



Όταν δεν έχεις αποδεχθεί την Αλήθεια, είναι επόμενο να συνεχίσεις να λειτουργείς μέσα στο ψέμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (προεκλογικά) δεν είχε ποτέ αποδεχθεί την πραγματικότητα που όλοι ζούσαμε, πως η Χώρα (με την υπογραφή των “Μνημονίων”) τέθηκε υπό κατοχή, όπως λέγαμε καθαρά όλοι εμείς “οι εκτός των τειχών” της κομματοκρατίας.

Τόσο ο Μίκης Θεοδωράκης, όσο και ο Γιώργος Κασιμάτης, με σωρεία άρθρων τους έχουν πεί με σαφήνεια και έχουν υποστηρίξει με πολιτική και νομική τεκμηρίωση που πηγάζει από το βάθος μίας πολύχρονης και πολυεπίπεδης εμπειρίας, πως το πρώτο (χρονικά και ποιοτικά) που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, είναι να επανακτήσει την (παραδομένη σε τρίτους, με τα “Μνημόνια”) Αυτοδιάθεσή της. 

Τη Λαϊκή και Εθνική κυριαρχία της.

Βλέπουμε ότι οι ελπίδες που έδωσε προς αυτή την κατεύθυνση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τις πρώτες αντιδράσεις της, εξανεμίζονται σε μία “διαπραγμάτευση”, οι “κόκκινες γραμμές” της οποίας περιχαρακώνουν κυβερνητικές θέσεις που οριοθετούν διεκδικήσεις ήσσωνος σημασίας, που βρίσκονται εντός των “Μνημονίων”.

Όταν ζητάς από τον αντίπαλό σου να αποδεχθεί τις “κόκκινες γραμμές” σου και τις αυξομειώνεις ανάλογα με τις διαθέσεις του, τότε οι “κόκκινες γραμμές” είναι “δήθεν”.

Και όταν οι “κόκκινες γραμμές” σου είναι “δήθεν”, φαντάσου τι γίνεται με τις άλλες....

Αν η φιλοδοξία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποβλέπει στη βελτίωση των όρων διαβίωσης του Ελληνικού Λαού, χωρίς την απόδοση σ' αυτόν, της Λαϊκής και Εθνικής κυριαρχίας του, θα μας βρεί απέναντί της, καθώς θα έχει κι αυτή, κατατάξει τον εαυτό της στη συμμορία των δοσιλόγων πεμπτοφαλαγγιτών των κατοχικών δυνάμεων των “δανειστών”.


Σχόλια