Ευχές για το Πάφος 2017 από τον Μίκη Θεοδωράκη



Αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη με την ευκαιρία συμπλήρωσης 90 χρόνων από τη γέννησή του διοργάνωσαν χθες βράδυ το Μουσικό Σχήμα του Κέντρου Νεότητας  της Μητρόπολης Πάφου, το Μουσικό Λύκειο και το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ` σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017.

Σε μήνυμά του στην εκδήλωση, υπό τον τίτλο Όμορφη Πόλη, ο Μίκης Θεοδωράκης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο Πάφος 2017.

Στο κατάμεστο Αρχαίο Ωδείο της Κάτω Πάφου, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν στους βυθούς της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς και σημαντικούς ανθρώπους ως το μοναδικό ζωντανό μνημείο του ελληνικού πολιτισμού.

Ο ίδιος, αν και δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση για λόγους υγείας, δήλωσε το παρών του με μήνυμα το οποίο έγραψε ειδικά για τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση.

Εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι νέα παιδιά ασχολούνται με το έργο του, ο Μίκης Θεοδωράκης ευχήθηκε στην Πάφο να πορευτεί με επιτυχία προς το 2017 και να αποτελέσει μια λαμπρή Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στο γραπτό μήνυμα του αναφέρει, μεταξύ άλλων,  «Για μένα είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση να βλέπω νέα παιδιά να ασχολούνται με το έργο μου και μέσα από αυτό με την ελληνική μουσική και ποίηση. Λυπάμαι βεβαία που εδώ και μερικά χρόνια η ηλικία μου και η υγεία μου δεν μου επιτρέπουν να παρευρίσκομαι στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη από μαθητές, όμως πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι ότι τα παιδιά ασχολούνται σοβαρά με το ελληνικό τραγούδι και την ελληνική ποίηση».

Η δική σας εκδήλωση, προσθέτει ο Μίκης Θεοδωράκης, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για μένα γιατί όπως είναι γνωστό είναι πολύχρονοι και στενότατοι οι δεσμοί μου με την Κύπρο.


Σχόλια