Γράφει ο ...Σπινθήρας: Ο Alexis, η προδοσία και οι βράχοι



Μη μπερδεύεστε, ο ίδιος είναι και στις δύο εικόνες, χωρίς μοντάζ και λογοκρισία!

15-7-2015

Πρεμιέρα του Σπινθήρα σήμερα στις στήλες του Θεοδωρακισμού και μου έμελλε να ασχοληθώ με τον Alexis Tsipras!

Με τη ψυχραιμία και ικανοποίηση που διακρίνει όλους μας αυτή τη περίοδο και αφού αποφύγαμε «τα χειρότερα», την «άτακτη χρεωκοπία» και τον «Αρμαγεδδώνα της δραχμής», υπογράψαμε –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ και μπορούμε να δούμε τα γεγονότα με νηφάλιο μάτι!

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού το βράδυ της Τρίτης (14/7/15) στη κάμερα της ΕΡΤ, απέδειξε αυτό που ο Μίκης Θεοδωράκης φωνάζει με Στεντόρεια φωνή εδώ και 10ετίες, αλλά ιδιαίτερα από το 2010 μέχρι σήμερα, με την ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα: Δεν έχει σημασία σε ποιο βαγόνι του τραίνου θα είσαι, αλλά να σπάσεις τις ράγες που οδηγούν προς τον γκρεμό.

Και αυτό ο Alexis Tsipras δεν το έκανε σε καμία περίπτωση. Ίσως νόμιζε πως το προσπάθησε ή το ήθελε από …μέσα του, αλλά σίγουρα οι κινήσεις του και τα αποτελέσματα έδειξαν άλλα! Τα ίδια «άλλα» που ακολουθούν πλέον τον Γ.Α.Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη, τον Αντώνη Σαμαρά και όλες τις υπόλοιπες προδοτικές μαριονέτες των μνημονιακών κυβερνήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και λίγα 24ωρα ανήκει στις προδοτικές μνημονιακές κυβερνήσεις της χώρας. Το πόσοι και ποιοι θα διασωθούν από το «αριστερό» φιάσκο με τη παραίτησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Ο αρχηγός πήρε τις αποφάσεις τους, έβαλε τις υπογραφές του και πλέον, το νερό μπήκε στο αυλάκι σύμφωνα με τις βουλές των Αποικιοκρατών Ηγεμόνων μας, Γερμανών και συν αυτών Ευρωπαίων και Αμερικανών εταίρων.

Η δε χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, είναι το τραγικό επισφράγισμα του δίκιου των λόγων του Μίκη Θεοδωράκη και όσων είχαν προβλέψει αυτή τη τραγωδία.

Παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός πως το μνημόνιο επιβλήθηκε από τους «έξω», πραξικοπηματικά, χωρίς τη δική του συγκατάθεση! Τα λόγια του: «Υπήρχε ένα πολιτικό σχέδιο με βαθύτερους στόχους και αιτίες που υλοποιήθηκε», προηγουμένως είχε πει: «Φέρω την ευθύνη της υπογραφής σε ένα κείμενο που δε πιστεύω, αλλά υποχρεώνομαι να υπογράψω!»!  Δυστυχώς, χειρότερος από έναν πρωθυπουργό που συνειδητά υπογράφει Μνημόνια κατόπιν εντολής τρίτων και υπερασπίζεται την απόφασή του, είναι ο πρωθυπουργός αυτός που παραδέχεται το εξωτερικό πραξικόπημα, υπογράφει τελικά Μνημόνια, και παράλληλα δηλώνει άβουλος και δειλός, μαριονέτα και εντολοδόχος υπηρέτης τρίτων. Και συνεχίζει…

Πρόσφατα, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογισμικού Ελέγχου που συστάθηκε με πρωτοβουλία του προεδρείου της Βουλής, παραδίδοντας το αρχικό πόρισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφάνθηκε πως 70,3% του χρέους είναι τόκοι! Αυτό από μόνο του, προδίδει πως ένας εξονυχιστικός έλεγχος θα αναδείξει και το επονείδιστο, και το επαχθές ποσοστό του χρέους. Θα περίμενε κανείς, πως αυτό θα αποτελούσε ένα σκληρό διαπραγματευτικό χαρτί του πρωθυπουργού στη μάχη με τους «λύκους» των Βρυξελλών. Κι όμως, τις τελευταίες δέκα ημέρες, πολλά ακούστηκαν, πολλά ειπώθηκαν, αλλά το θέμα του πορίσματος της Επιτροπής Λογισμικού Ελέγχου ούτε που αναφέρθηκε! Ούτε καν …υπαινιγμός! WHY Alexis Tsipras;

Σε ό,τι αφορά τη ρήξη, ο Alexis βέβαια, ανέφερε και τον κίνδυνο της «άτακτης χρεοκοπίας» διότι δε θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα grexit, αφού και οι ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας και των ΗΠΑ δεν τον …στήριξαν! 

Η καλοστημένη συνέντευξη όμως, δεν ήταν δυνατόν να περιλαμβάνει ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν τις συζητήσεις και το ιστορικό των συναντήσεων του Μίκη Θεοδωράκη με τον τωρινό πρωθυπουργό. Διότι, μία λογική ερώτηση, που θα προέκυπτε  θα ήταν: «Γιατί την επόμενη ημέρα των εκλογών του Ιανουαρίου, δε καταργήσατε το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, δε καταγγείλατε μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους ως επαχθές και δε προσφέρατε ένα αναπτυξιακό σχέδιο στηριζόμενο σε Κοινοπραξίες εκμετάλλευσης θαλάσσιου πλούτου με Ρωσία, Αμερική ή Κίνα;». Δύσκολα του βάζουμε του πρωθυπουργού! Θα αναφερθούμε και στο μέλλον σε αυτά όμως…


(Όλα τα παραπάνω, ειπώθηκαν, λίγες ώρες αφότου έγιναν γνωστές θέσεις των βουλευτών της κυβέρνησης, Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης κ.α., που έκαναν λόγο για κατατεθειμένο σχέδιο σε περίπτωση grexit!)

Το τελειωτικό χτύπημα στους τηλεθεατές, δόθηκε όμως, όταν ο πρωθυπουργός μίας αυτοαποκαλούμενης Αριστερής παράταξης, δήλωσε ξεκάθαρα πως: «…η ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας σε στιγμές κρίσης δεν υπάρχει…».

Για να κλείσουμε λοιπόν, ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα τυχοδιώκτης, ξεκάθαρα εξουσιολάγνος και σίγουρα ανίκανος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο άνθρωπος αυτός δεν ανήκει στην Αριστερά. Ο άνθρωπος αυτός θα είναι υπεύθυνος για την απογοήτευση όσων μη Αριστερών πίστεψαν πως η Αριστερά είναι κάτι διαφορετικό. Ο άνθρωπος αυτός είναι υπεύθυνος που αυτή τη στιγμή οι εχθροί του Λαού, ολιγάρχες, κατευθυνόμενοι καναλάρχες/δημοσιογράφοι και κουίσλινγκ πολιτικοί τρίβουν τα χέρια τους, χαμογελούν χαιρέκακα όπου βρεθούν για τη συμφωνία και χλευάζουν την Αριστερά.

Ακόμη μία φορά προδοθήκαμε αδέρφια, αλλά δεν ηττηθήκαμε. Ο Λαός προδόθηκε, αλλά οι βάσεις του είναι γερές και βαθιές. Και σε αυτές τις στιγμές, δεν είναι ο Πολιτικός Αρχηγός Κόμματος που θα «πιάσουμε» για να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε. Σε αυτές τις στιγμές, ο βράχος μας ήταν, είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή Αγωνιστής, Αντιστασιακός παγκόσμιος άνθρωπος του Πολιτισμού και του Πνεύματος, Μίκης Θεοδωράκης. Δε πρέπει να φοβηθούμε! Τον έχουμε μαζί μας. Και ο Μίκης με τον Σπινθήρα αρκούν, για να γυρίσει η γη ανάποδα… Πιστέψτε το!

«Είμαστε έξω από το Σύστημα και ενάντια στο Σύστημα. Είμαστε έξω από το τραίνο και τα βαγόνια του, που τρέχουν πάνω στις ράγες της εξάρτησης του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικα. Και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κόψουμε τις ράγες αυτές. Επομένως για τα βαγόνια δεν θα ακούσετε λέξη από μένα. Μόνο για τους ριζοσπάστες ενδιαφέρομαι και τότε, όπως με είδατε στο Σύνταγμα, θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή μαζί τους. Λοιπόν ετοιμαστείτε!» (Μ.Θ. -  22/5/2012)

Ο Σπινθήρας

Σχόλια

  1. Βασικο στοιχειο ειναι ο λαος να πιστεψει σε αυτο. Το 61% του ΟΧΙ, δεν ειπε ρηξη με Ε.Ε απλα ηλπισε (φρουδες ελπιδες) σε ενα μαλακωτερο μνημονιο. Ο λαος ακομα υποστηριζει κατα 70% το ευρω με καθε θυσια. Αν αυτο δεν αλλαξει η ρηξη δεν ειναι δημοκρατικα νομιμοποιημενη και δεν θα πετυχει αν συναντησει τον λαο απεναντι της. Μπορει με το μνημονιο νο. 3 να κερδηθηκε λιγος χρονος για την περαιτερω ριζοσπαστικοποιηση της κοινωνιας. Η κοινωνια πρεπει να ειναι ετοιμη να δεχτει και να στηριξει την ρηξη και τα ταμεια του κρατους να μην ειναι αδεια εκεινη την στιγμη.
    Αντρεας Ζερβακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Μνημόνιο, δεν κερδήθηκε καθόλου χρόνος..
      Δηλαδή, τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ι & ΙΙ είναι προδοτικά και το ΙΙΙ αποτελεί διπλωματία ;
      Έλεος με την ανοχή σε δημαγωγούς..

      Ο κ. Μ. Γλέζος, αυτό που οφείλει να κάνει τώρα, είναι ν ανεβεί πάλι στην Ακρόπολη και να τοποθετήσει την Γερμανική σημαία στην θέση της..

      Α.Ρ.Η.Σ.

      Διαγραφή
    2. Μέσα στην τραγικότητά του, το σχόλιο είναι πάρα πολύ εύστοχο...

      Διαγραφή
    3. Ανδρέα,

      Aυτό το λέει η ΣΠΙΘΑ​ ​απ' το 2010.

      1) Προετοιμασία του λαού, ιδεολογική ζύμωση μέσα στον λαό για να ξέρει ο λαός που θέλει να πάει.

      2) Προετοιμασία της ριζοσπαστικής εξουσίας που θα προέκυπτε απ' το μέτωπο για εναλλακτικές λύσεις​,​ ώστε να είναι οχυρωμένη σε περίπτωση που έκαναν τέτοιες επιθέσεις οι δανειστές - εταίροι σαν αυτές που είδαμε (και που ήταν βέβαιες).

      Δυστυχώς η σημερινή εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα απ' τα δύο. Ούτε τον λαό προετοίμασε, ούτε την χώρα, ούτε τον εαυτό της.

      Το αποτέλεσμα είναι ότι σκόρπισε απογοήτευση και μόνο​,​ στ​ήν τεράστια πλειοψηφία του ​λα​ού μας​​​​ που θέλει να απαλλαγεί οριστικά απ' τα μνημόνια και την ξένη εξάρτηση.​

      Διαγραφή
  2. Η κυβέρνηση ,για πεντε μηνες ηταν ακόμη μια κυβέρνηση ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ , όπως τόσες άλλες .Από χθές,με την πανηγυρική ψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ,κατέβηκε μερικά σκαλιά ακόμη στης καταισχύνης τη σκάλα. Μετατράπηκε σε Κυβέρνηση ΚΟΥΙΣΛΙΝΓΚΣ.Οι τρομακτικές συνέπειες της εφαρμογής του τρίτου αυτού Μνημονίου, ήτοι κυριολεκτικά η εξαέρωση των μεσαίων,των αγροτών και των φτωχοποιημενων ηδη στρωματων ,θα απαιτήσουν αντίστοιχη αιματηρή καταστολή των αντιδράσεων ολων αυτών των ανθρώπων.Το επόμενο στάδιο της κυβέρνησης της προδοσίας - κατ' αδήριτη ιστορική αναγκαιότητα- θα είναι η μεταλλαγή της σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

    Χρήστος Παρίσης,Αθήνα , e- mail jfr23tb@ yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή τι μας είπε ο κ.Τσιπρας;

    Τι αποκαλύφθηκε όλες αυτές τις τελευταίες δραματικές και τραγικές μέρες (που εμείς οι Σπιθιστές ξέραμε ήδη απ' το 2012 ότι θα συμβεί μ' αυτούς); Ότι αναγκάστηκε λέει να ψηφίσει και να φέρει μνημόνιο. Τον ανάγκασαν δηλαδή. Τον εκβίασαν.

    Καμία διαφωνία ως εδώ.

    Το θέμα είναι, οι προηγούμενοι που έφερναν μνημόνια δεν αναγκάζονταν; Δεν τους ανάγκαζαν; Ο εκβιασμός αυτός δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς πάντα; Δηλαδή το μνημόνιο του κ.Τσιπρα είναι "ανάγκη" και τα μνημόνια των προκατόχων του ήταν προδοτικά;

    ΟΧΙ! Η αλήθεια είναι ότι όλα τα μνημόνια είναι προδοτικά! Και πάντα θα είναι "αναγκαία" όταν δεν έχεις εναλλακτική! Και εκεί ακριβώς έγκειται και η τεράστια, η εγκληματική προδοσία και πολιτική αφέλεια του κ.Τσιπρα! 

    Για όλα αυτά η ΣΠΙΘΑ και ο Μίκης Θεοδωράκης είχαν προειδοποιήσει πάρα πολύ έγκαιρα! Και με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες παρεμβάσεις! Και σε ομιλίες και σε εκτεταμένη αρθρογραφία!

    Ο .κ.Τσίπρας ήξερε απ' το 2012 ότι θα γίνει πρωθυπουργός, αλλά παρόλα αυτά δεν έκανε απολύτως τίποτα για να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα του επέτρεπαν να ξεφύγει απ' τα δόντια τους (που λέει και ο Μίκης).

    Ο κ.Τσίπρας απεδείχθη ότι είναι πιο μεγάλος πολιτικός απατεώνας και απ' τον Ανδρέα Παπανδρέου! Το ότι έχει ακόμα υποστηρικτές, είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει όσους έχουν γνώση από ψυχιατρική.

    Αφού γαλούχησε επί 5 συναπτά έτη τον λαό που υπέφερε απ' τα μνημόνια με ψευδαισθήσεις, δήθεν ότι θα τα καταργούσε, ήρθε ξαφνικά και είπε στον λαό: Το δικό μου μνημόνιο είναι αναγκαίο...

    Εδώ δεν πρόκειται απλώς για μια αλλαγή μιας απλής πολιτικής πλεύσης σε ένα επί μέρους ζήτημα. Εδώ πρόκειται για μια απ' τα μεγαλύτερες πολιτικές φάρσες! Μια απ' τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες που έχουν συμβεί ποτέ στα χρονικά της πολιτικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναστασία Βούλγαρη16 Ιουλίου 2015 στις 11:36 μ.μ.

    Συμφωνώντας με τον κ. Παρίση και τον Χρήστο Ανδρέου, θα ήθελα συμπληρώσω ότι η κυβέρνηση "ξέπλυνε" την Δεξιά και την Ακροδεξιά,ένωσε το Μαύρο Μέτωπο και, την ώρα της πτώσης του, το ενθρόνισε!

    Η μόνη διέξοδος μας το Παλλαϊκό Εθνικοαπελευθερωτικό και Ταξικό Μέτωπο του Λαού!

    Η ρήξη δεν χρειάζεται νομιμοποίηση από τους δυνάστες του Λαού. Γιατί οι Λαοί είναι πάντα νόμιμοι και οι δυνάστες τους πάντα παράνομοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.