Γράφει ο ...Σπινθήρας: Η υποτέλεια της κυβέρνησης, τα… «αριστερά» ΜΑΤ και η δύναμη του Λαού

Δεν πρόλαβε να «κρυώσει» το μεγάλο ευχαριστώ του κ. Δραγασάκη προς τις ΗΠΑ και τον κ. Ομπάμα κι οι δυνάμεις του σκότους άναψαν φωτιές στην Αθήνα και στην Λακωνία. Νέο «σοκ και δέος»…
Με την αναίσχυντη συστημική προπαγάνδα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κ. Δραγασάκης, με το «ευχαριστώ» του, ακολούθησε τη λενινιστική τακτική της εκμετάλλευσης των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων! Έφτασαν δε στο σημείο να τον συγκρίνουν με τον Φιντέλ Κάστρο!
Τη Δευτέρα, 15.7.15, οι δυνάμεις καταστολής των «Δέλτα» της «αριστερής» κυβέρνησης επιτέθηκαν στην πορεία του ΠΑΜΕ, όταν η πορεία είχε φθάσει στο ύψος του «Φιξ» και μάλιστα την ώρα που η διαδήλωση ολοκλήρωνε την πορεία της και οι διαδηλωτές μάζευαν τα πανό τους (Ριζοσπάστης, 17.7.15, σ. 5). Προηγουμένους οι «αντιεξουσιαστές» είχαν προκαλέσει επεισόδια με τα ΜΑΤ, την ώρα που συνεδρίαζε η Βουλή για την επιβολή του νέου Μνημονίου.
Τα ΜΑΤ χτύπησαν και τους άλλους διαδηλωτές στο Σύνταγμα, έριξαν χημικά μέσα στο σταθμό «Συγγρού-Φιξ» και χτυπούσαν νεολαίους στα γύρω στενά. (Καταγγελία νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, 16.7.15).
Αν πούμε και πάλι ότι και γι αυτό είχε προειδοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης θα μας πουν ξανά ότι «το θέμα δεν είναι να δικαιώσουμε τον Θεοδωράκη»; Φυσικά και δεν είναι εκεί το θέμα. Το ζητούμενο είναι ο λαός να ακούσει, επιτέλους, τον Μίκη Θεοδωράκη.
Την ώρα που η κυβέρνηση ξεπουλούσε την Ελλάδα και τον Λαό της, αφού πρώτα ενθρόνισε την, ενωμένη πλέον, Δεξιά (Ν.Δ. Πασοκ, Ποτάμι) ο κ. Κοτζιάς (ο ΥΠΕΞ), επισκέφθηκε το Ισραήλ!
Αφού συνομίλησε με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που σκοτώνουν τα παιδιά της Παλαιστίνης, είπε να κάνει και μια περιοδεία στα Δ. Βαλκάνια (εντελώς…τυχαία την ίδια περίοδο που ταξίδευε εκεί και η κ. Β. Νούλαντ, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ;).
Πρώτος σταθμός του κ. Κοτζιά η Πρίστινα, που έχει κυβέρνηση Ουτσεκάδων. Που η κεντρική της λεωφόρος ονομάζεται «Λεωφόρος Μπιλ Κλίντον». Που το Κόσσοβο έχει τη μεγαλύτερη Νατοϊκή Βάση στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.
Από εκεί προανάγγειλε κινήσεις που οδηγούν σε ντε φάκτο αναγνώριση του Κοσσόβου και μάλιστα δήλωσε «ότι η Ελλάδα θα στήριζε ένταξη του Κοσσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς». http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500013073
Αυτό δεν το είχε κάνει καμία ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν είχε αναγνωρίσει την κυβέρνηση του Κοσσόβου!
Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την φίλη χώρα Σερβία.
Προτείνουμε στον κ. Κοτζιά να ξαναδιαβάσει το βιβλίο που ο ίδιος έγραψε με τίτλο «Πατριωτισμός και Αριστερά».
Οι άσπονδοι φίλοι μας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με περισσή χαρά και ικανοποίηση δήλωσαν ότι «η Ελλάδα ικανοποίησε τις απαιτήσεις της συμφωνίας για το σχέδιο στήριξης» και ότι «το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή και αυτό είναι το σήμα που λαμβάνουμε». Τόσο ευρεία, που η υποτέλεια των βουλευτών τού «ναι» έφτασε ως τα πέρατα του κόσμου…
Κι επειδή οι καλοί μας «φίλοι» βιάζονται, απαιτούν τα εγκληματικά μέτρα να ληφθούν εντός του Ιουλίου.
Αλλά για να είναι σίγουροι ότι μας έχουν δέσει καλά χειροπόδαρα, η Κομισιόν ζήτησε διπλή εγγύηση για την αποπληρωμή του νέου δανείου των 7 δις. «Αυτό σημαίνει, είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ότι εάν δεν αποπληρωθεί το δάνειο, υπάρχει και η δυνατότητα παρακράτησης από την Ελλάδα μελλοντικών πληρωμών της από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και με τον τρόπο αυτό να ανακτηθεί το δάνειο».
To…καλύτερο όμως το έγραψε ο «Guardian». Εστιάζοντας στο «αμερικάνικο ενδιαφέρον» για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις υπογραμμίζει: « υπάρχει μια οικονομική και γεωπολιτική διάσταση στην κριτική των ΗΠΑ. Για να το θέσουμε απλά, η αμερικάνικη προσέγγιση στην οικονομική κατάσταση στη διάρκεια της κρίσης και στα επακόλουθά της αφορούσε το να τεθεί πρώτα το θέμα της ανάπτυξης (Σ.τ.Σ, βλέπε ξεπούλημα του εθνικού πλούτου) , πριν από το θέμα του ελλείμματος… Η Ευρώπη, παίρνοντας παράδειγμα από τη Γερμανία, ακολούθησε αντίστροφη προσέγγιση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αμερικάνικη προσέγγιση αποδίδει καλύτερα. Ακόμα κι έτσι, η Ελλάδα δε θα μετρούσε τόσο για τους Αμερικάνους αν δεν την προσέγγιζαν ως μέλος-κλειδί για το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, μια περιοχή που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι αρκετά ασταθής…». (Οι υπογραμμίσεις δικές μας).
Να γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης προτείνει την Ουδετερότητα για την Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση που έγινε στην ΑΣΟΕΕ, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Ερίκ Τουσαίν, μίλησαν για το παράνομο και επονείδιστο χρέος.
Οι παραβρισκόμενοι χειροκρότησαν την κ. Κωνσταντοπούλου και φώναζαν «Όχι- όχι».
Το χρέος της κ. Κωνσταντοπούλου είναι να καταγγείλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους Συμμάχους της και να καλέσει τον Λαό σε Αντίσταση.
Το ζήτημα δεν είναι να ετοιμαστεί μια νέα συστημική αντιπολίτευση εντός του Κοινοβουλίου των Μνημονίων, αλλά να δημιουργηθεί το Παλλαϊκό Ταξικό Απελευθερωτικό Μέτωπο!
Το σημερινό μήνυμα του Σπινθήρα προς όλους είναι:
Όχι στην ηττοπάθεια και την απογοήτευση.
Νέοι αγώνες μας καλούν.
Οι Λαοί είναι πάντα νικητές!
Λαϊκή ενότητα και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
Είμαστε Έλληνες! Που σημαίνει υπερήφανοι και αλύγιστοι.
Δύναμη μας η ΕΝΟΤΗΤΑ μας! Για να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και αυτάρκη.
Κι όπως λέει ο Μίκης Θεοδωράκης:
"Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ!"

Ο Σπινθήρας

Σχόλια