Για ένα Πατριωτικό Ταξικό Μέτωπο Αντίστασης και Ανατροπής - Της Σπίθας Παπάγου-Χολαργού

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση που έφτασε μόλις στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, από τη Σπίθα Παπάγου-Χολαργού.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism

Για  ένα  Πατριωτικό  Ταξικό  Μέτωπο  Αντίστασης  και Ανατροπής



«…Η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε εξαιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης…»

Αυτή ήταν η κυνική ομολογία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στις 23 Ιουλίου 2015 στην «εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών -ΣΦΕΑ στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ)» (http://www.ert.gr/tsipras-agones-den-tha-pane-chameni-simvoliki-episkepsi-tou-prothipourgou-sto-proin-eat-esa/)

Το διακύβευμα του αγώνα είναι η Εθνική Ανεξαρτησία.

Αυτό το διακύβευμα το έχει θέσει ο Μίκης Θεοδωράκης, ήδη, από τον Δεκέμβρη του 2010.


Οι Μεγάλες Δυνάμεις  (Ε.Ε.-ΗΠΑ) επέβαλλαν, μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των Συμμάχων της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) το Μνημόνιο ΙΙΙ, που θα οδηγήσει τον Λαό  μας στην πλήρη υποδούλωση και τον πολιτισμό μας στον πλήρη αφελληνισμό. 

Νησιά ξεπουλιούνται, ολόκληρη η Χώρα έχει τεθεί ενέχυρο στους Δανειστές κι ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος, μετά τη λαίλαπα των δύο προηγούμενων Μνημονίων, διαλύεται. Ο λαός υφίσταται τις τρομακτικές συνέπειες των Τριών παράνομων και επονείδιστων Μνημονίων. 

Η μόνη λύση για να μην οδηγηθούμε στον αφανισμό μας είναι να δημιουργήσουμε τώρα το Πατριωτικό Ταξικό Μέτωπο της Αντίστασης και της Ανατροπής.

Ένα Παλλαϊκό Μέτωπο, όπως το έθεσεΜίκης Θεοδωράκηςμε την ανακήρυξη του Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση), το 2011. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης στις 13 Ιουλίου 2015 (δημοσίευση 14/7) στο ιστορικό κείμενό του «Η ανατομία του «ΟΧΙ», η υποταγή και η αντίσταση»καταλήγει:
«Σήμερα, πιστεύω ότι κοινός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε τον Λαό μας να σταθεί στα πόδια του. Ειδικά τώρα, που αυτοί που θα μας επιβάλουν το Τρίτο Μνημόνιο προέρχονται από τις γραμμές μας, η προσπάθειά μας αυτή γίνεται πολύ πιο δύσκολη.

Τι μας χωρίζει σήμερα από το ΚΚΕ; Ο στόχος Ταξική πάλη. Εμείς πιστεύουμε ότι χτυπώντας το Σύστημα υπηρετούμε ταυτόχρονα και τον ταξικό στόχο ενάντια στην πλουτοκρατία, μιας και είναι η καρδιά του Συστήματος. Πρέπει λοιπόν αντί να μας χωρίζει αυτός ο στόχος, να μας ενώνει.

Ονομάζοντας το επιδιωκόμενο Παλλαϊκό Μέτωπο «Πατριωτικό - Ταξικό» είτε «Ταξικό – Πατριωτικό», με στόχο να ενώσουμε όλες τις διάσπαρτες αντι-εξουσιαστικές δυνάμεις. 

Το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α με τη συμπλήρωση «Πατριωτικό-Ταξικό Μέτωπο» μπορεί ίσως να σημάνει τη δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ, δηλαδή της μοναδικής δύναμης Εθνικής Σωτηρίας που θα σώσει τον Λαό μας από τον βέβαιο θάνατο…».http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/articles/?nid=5184

Ο Μίκης Θεοδωράκης, χθες  30 Ιουλίου 2015, απέστειλε την έκκληση: «Να υπερασπιστούμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού! Να υπερασπιστούμε την Πατρίδα και τη Δημοκρατία». Την έκκληση υπογράφουν ο Γιώργος Κασιμάτης και προσωπικότητες.  


Η Σπίθα Παπάγου-Χολαργού προσυπογράφει το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη «Η ανατομία του «ΟΧΙ», η υποταγή και η αντίσταση» καθώς και την χθεσινή  έκκλησή του.

Πιστεύουμε ότι:
Ως Έλληνες αριστεροί πατριώτες οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ζυγό των Μνημονίων και της Εξάρτησης. 

Είναι χρέος μας να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συνεργαστούν και να συμπορευθούν όλες οι αντι-εξουσιαστικές δυνάμεις για την Αντίσταση ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και για την Ανατροπή του σάπιου Συστήματος.

Η λύση δεν θα δοθεί κοινοβουλευτικά, μέσα από ένα Κοινοβούλιο όπου τα αστικά κόμματα υπηρετούν τα ξένα συμφέροντα.  

Στις σημερινές συνθήκες, ο Ταξικός αγώνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία και ο αγώνας για την Εθνική Ανεξαρτησία είναι και Ταξικός.
Η ντόπια πλουτοκρατία μαζί με τους ντόπιους και ξένους συμμάχους της, από τον 19ο αιώνα έχουν δέσει την Ελλάδα στο άρμα τής εξάρτησης . 

Η πλουτοκρατία έφτασε στο έσχατο σημείο της ξενοδουλίας της  όταν με το Μνημόνιο Ι, εκχώρησε την ίδια την εθνική κυριαρχία της Χώρας στις Μεγάλες Δυνάμεις. Αν η εξάρτηση μέχρι τότε δεν ήταν ολοκληρωτική, σήμερα είναι. 

Σήμερα, οιαγωνιζόμενες δυνάμεις της κοινωνίας αγωνίζονται ξεκομμένες και αποσπασματικά. Κατά κλάδο ή κατά περίπτωση. 

Ο στόχος είναι οι αγωνιζόμενες δυνάμεις, από μοναχικά ρυάκια, να μετατραπούν σ’ ένα μεγάλο ποτάμι αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής.

Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο επικίνδυνο  σταυροδρόμι της ιστορίας μας.

Το δίλημμα έχει προ πολλού τεθεί:

Ή θα αγωνιστούμε για να απαλλαγούμε από τα έκνομα Μνημόνια και την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκή Κυριαρχίας ή θα μείνουμε υπόδουλοι για πολλούς αιώνες.

Να δημιουργηθεί τώρα το Παλλαϊκό Πατριωτικό και Ταξικό Μέτωπο  της Αλληλεγγύης και της Αντίστασης!

Η ΕΛΛΑΔΑΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! -Μίκης Θεοδωράκης

Σπίθα Παπάγου-Χολαργού
31.7.2015


Σχόλια