Γράφει…ο Σπινθήρας: Η …λενινιστική και σταλινική τακτική του Σύριζα

"Βρέχει ή με φτύνουν;"
Επί δύο χρόνια ακούγαμε από τα μέλη και τους ψηφοφόρους του Σύριζα ότι ο Αλέξης, ως άλλος Λένιν, συμμαχούσε με τους μενσεβίκους (τέως πασόκους) γιατί έτσι θα ακύρωνε τα μνημόνια. 

Οι «μενσεβίκοι», λοιπόν,  εγκαταστάθηκαν εντός του Σύριζα και το νέο μνημόνιο ήρθε… Μαζί τους;…

Σήμερα διαβάσαμε ότι ο …σύντροφος ΘοδωρήςΔρίτσας είπε: «να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του Μνημονίου για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και να αρχίσουμε άμεσα να σχεδιάζουμε ένα σχέδιο απεμπλοκής».

Αυτό, λέει, είναι σταλινική τακτική. 

Όπως ο Στάλιν υπέγραψε το σύμφωνο μη επίθεσης με τη χιλτερική Γερμανία για να προλάβει να φτιάξει τα εργοστάσια όπλων κι έτσι νίκησε τους Γερμανούς, έτσι κι η κυβέρνηση συμμάχησε με τον Σόιμπλε, την Μέρκελ, τον Γιούνγκερ και τον Σαπέν, που έχει αδυναμία στις ροζ κάλτσες, όπως μας είπαν στο δελτίο ειδήσεων. 

Κι αυτό είναι, λέει, σταλινική τακτική. 

Δηλαδή η κυβέρνηση που κατάργησεπραξικοπηματικά το «όχι» του ελληνικού λαού (το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν είναι 62% αλλά 68% μαζί με τα άκυρα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ) και επέβαλλε το σκληρότερο μνημόνιο  ακολούθησε τη σταλινική τακτική πολέμου! 

Και τώρα, λέει, να πολεμήσουμε οργανώνοντας  τον μεγάλο πόλεμο πριν τον δώσουμε (sic). 

Πόσο ΠΑΣΟΚ  ν’ αντέξει ένας άνθρωπος σε μία μονάχα ζωή; 

Και τα πέρα-δώθε στο Ισραήλ κι αυτό σταλινική τακτική; Κι η νέα νατοϊκή βάση; 

Κι αυτό σταλινική τακτική;  

Το άλλο όμως, το καλό,  δεν το ξέρετε. Ο καλός υπουργός κ. Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι είναι πατριωτικό μας καθήκον να ενημερώνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν κάποιος καταστηματάρχης  δεν μας δώσει απόδειξη. Γιατί έτσι, λέει, θα πατάξει τη φοροδιαφυγή. 

Κύριε Τρύφων, μήπως αντί να γίνω εγώ καταδότης του περιπτερά που ξέχασε να μου δώσει απόδειξη για την μία τσίχλα, να ζητήσεις εσύ από τα κανάλια τους φόρους που χρωστάνε; Πότε θα μαζέψεις πιο πολλά χρήματα στην πρώτη περίπτωση ή στη δεύτερη; Κι αν φορολογήσεις και τον πλούτο που έλεγε ο Σύριζα;
Εν τω μεταξύ, στο hellasforce.comδιαβάσαμε ότι οι «αντιεξουσιαστές» που έπαιξαν μολότωφ με τα ΜΑΤ στη διαδήλωση, της περασμένης Δευτέρας 15/7,  δεν ήταν αντιεξουσιαστές αλλά υπάλληλοι εταιρίας παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο εργασίας την εμπόδιση των διαδηλώσεων. Το κόστος ήταν 25.000 ευρώ.

Την εγκυρότητα του σάιτ δεν την γνωρίζω, αλλά γνωρίζω ότι αυτά τα  γράφει κι η Ναόμι Κλάιν.Ότι δηλαδή υπάρχουν τέτοιες εταιρίες, όπως υπάρχουν και εταιρίες καταστολής, εταιρίες φυλάκων και φυλακών κ.λπ. Αλλά όταν ο Μίκης αναφέρθηκε στο βιβλίο της, φίλοι μας  από τον Σύριζα μας είπαν: «κι επειδή τα λέει αυτή, σημαίνει ότι έτσι είναι;». Μετά, δηλαδή αφού είχαν διαλύσει την Σπίθα με τους εγκάθετους τους, την κάλεσαν στην Ελλάδα και διοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων με την έγκριτη συγγραφέα. 

Αυτό το πράμα χρόνια τώρα δεν το καταλαβαίνω. Λέει ή προτείνει  κάτι ο Μίκης, κοροϊδεύουν, χλευάζουν, σωπαίνουν και μετά από λίγο καιρό το υιοθετούν, παρουσιάζοντας το ως δική τους ιδέα. Αλλά δεν το εφαρμόζουν. Το λένε μόνον. Πόσα χρόνια πια στην προεφηβεία, …σύντροφοι, στις πλάτες της πατρίδας;
Αλήθεια, μήπως ξέρει κάποιος από εσάς, …σύντροφοι, ποιος πλήρωσε 25.000 ευρώ για να διαλυθεί η διαδήλωση;  

Μιας κι είπα «πατρίδα», οι άλλες αριστερές εξωκοινοβουλετικές δυνάμεις τί λένε για την έννοια «πατρίδα»;  Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…ή μήπως δεν είναι πρόγονοι;
Δεν ξέρω, ας μας το απαντήσει η νέα κυρία του ΥΠΕΞ, η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου. Που διερρήγνυε τα ιμάτια της ότι το 1922  στη Σμύρνη, κάποιοι  συνωστίστηκαν κι εμείς δεν ξέρουμε ιστορία. 

Πόση Ρεπούση ν’ αντέξει ένας άνθρωπος σε μία μονάχα ζωή; 

Τη θυμάμαι την Σία σε μια παρουσίαση βιβλίου ενός βιβλίου που καθύβριζε τον Αλέκο Παναγούλη, να υποστηρίζει το βιβλίο μαζί με τον Σταύρο….ξέρετε…τον Θ…Θ…Ποτάμη. Δεν μπορώ να πω το επίθετό του, δένεται η γλώσσα μου. Το μπλογκ θα φταίει…

Εν τω μεταξύ, κάθε λίγο πουλιέται, αντί πινακίου φακής κι από ένα ελληνικό νησί σε κάποιον μεγιστάνα ή σε κάποιον χουλιγουντιανό σταρ. 

Κι αυτό, λέει, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Γιατί σ’ αυτά τα νησιά οι μεγιστάνες θα χτίσουν μαγαζιά, επαύλεις…κ.λπ. Φυσικά, με τους δικούς τους επιστήμονες και τεχνικούς και τα παιδιά μας θα γίνουν το υπηρετικό προσωπικό…



Μα να σκύψουν το κεφάλι σ’ έναν τύπο που φοράει ροζ κάλτσες; Τις είδα με τα μάτια μου… ροζ ήταν. 

Αλλά όταν ο εχθρός σου …σύντροφε, σε ξέρει τόσο καλά που να λέει για σένα: 

«…Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα "παραδώσουν τα όπλα", τηρουμένων βέβαια των αναλογιών ανάμεσα στο 1945 και στο σήμερα».

Τι θέλετε να πείτε;

«Στους κόλπους της ευρύτερης Αριστεράς η αστικοποίηση αργά, μαυλιστικά και ανεπαίσθητα έχει προχωρήσει ως τον μυελό των οστών. Οι ίδιοι δεν το νιώθουν αυτό, αλλά ένας έμπειρος παρατηρητής το βλέπει ξεκάθαρα. Έχουν "μαλακώσει" πολύ, κύριε Χιώτη. Όταν έρθει η στιγμή για κρίσιμες αποφάσεις, θα σαστίσουν. Σαν ταλαντευόμενοι μεσοαστοί θα αντιδράσουν, αφού οι προλετάριοι σπανίζουν στην ηγεσία τους. Πόσοι από αυτούς γεννήθηκαν στα "Κουντουριώτικα"; Είναι μια ιστορική στιγμή, αλλά η Αριστερά θα αποτύχει στην αξιοποίησή της». (Σ.τ.σ δεν άντεξα να μην το μπολντάρω αυτό..)

Είστε τόσο σίγουρος;

«"Λυπάμαι γιατί άφησα να περάσει ένα πλατύ ποτάμι μέσα από τα δάχτυλά μου χωρίς να πιω ούτε μία στάλα. Τώρα βυθίζομαι στην πέτρα" έγραψε ο Σεφέρης. Και αυτή θα είναι η μοίρα της Αριστεράς. Η κρυφή γοητεία της "αγοράς" είναι ανώτερη από τις υποσυνείδητες δυνατότητές τους. Είναι αποφασισμένοι αλλά όχι σκληραγωγημένοι.

Προβλέπω οξύτατη κρίση στους κόλπους τους και φαρμακερή διχόνοια». (συνέντευξη Μπαλτάκου: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/608815/sokarei-i-provlepsi-toy-mpaltakoy-gia-tis-exelixeis-ston-syriza)


Και δεν ντρέπεσαι, τότε σημαίνει ότι δεν είσαι αυτός που ήσουν. Κι αλήθεια ποιος ήσουν;
Δες με ποιους συμμάχησες. Κι αλήθεια η τωρινή σου συμμαχία με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά τί τακτική είναι; λενινιστική ή σταλινική;
Πώς τόλμησες να  κοροϊδέψεις τον λαό; Πώς τόλμησες να κοροϊδέψεις  τους χιλιάδες νεολαίους που με την πρώτη τους ψήφο ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στα θηρία και νίκησαν! Πώς τόλμησες, τη νίκη τους να πετάξεις στη λάσπη;
Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να τσαλαπατήσεις την περηφάνια χιλιάδων δεκαοκτάρηδων;
Σοσιαλδημοκράτη… Αυτή είναι η ιστορική σου πορεία. Να γίνεσαι ανάχωμα του Λαϊκού Κινήματος και να κάνεις τη βρώμικη δουλειά που δεν αναλαμβάνει η Δεξιά. 
Πόση προδοσία ν’ αντέξει ένας άνθρωπος σε μία μονάχα ζωή;
Αν το δει αυτό ο Μίκης, μάλλον,  θα μας απαντήσει : «Είμαστε οι αμετακίνητοι του Πρέπει και του Πιστεύω. Υπομονή κι επιμονή. Συνεχίζουμε…».


Συνεχίζουμε. 
Πάμε…αλλά όλοι μαζί αυτή τη φορά. 

Ο Σπινθήρας

Σχόλια