Γράφει ο ...Σπινθήρας: Ας μιλήσω λίγο για τη Ζωή...

Για την κ.Κωνσταντοπούλου (και όχι μόνο)


Η κυρία Κωνσταντοπούλου απηύθυνε χτές κάλεσμα προς τον Μίκη Θεοδωράκη για συμπόρευση... Θα είναι λέει ανεξάρτητη, αλλά με την Λαϊκή Ενότητα, μέσα στη βουλή (!).

Δεν διάβασε άραγε την επιστολή Θεοδωράκη προς τον κ.Λαφαζάνη; Ή κάνει πως δεν την διάβασε; Και αφού την διάβασε (είμαι σίγουρος) γιατί επαναφέρει πάλι το θέμα η πονηρούλα;

Επιτέλους πόσοι ακόμα και πόσες φορές ακόμα θα επιχειρήσουν να ασελγήσουν πάνω στην προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και να φτύσουν πάνω στο όνομα του, ώστε να αποκομίσουν ίδια κομματικά οφέλη; Σάμπως τους νοιάζει και τίποτε άλλο; Σάμπως τους νοιάζει κάτι άλλο πέρα απ' τα κομματάκια τους και τον βουλευτικό μισθουλάκο τους; Σάμπως τους νοιάζει η Ελλάδα; 


Και αναρωτιέμαι! Γιατί πρέπει εκείνος να σας ακολουθεί και όχι εσείς αυτόν; Στα δικά του (διαρκή και ειλικρινή καλέσματα) απ' το 2010 γιατί δεν ανταποκριθήκατε; Απο που προκύπτει οτι εσείς έχετε δίκιο και ότι εσείς κατέχετε την απόλυτη αλήθεια; Ανάστημα να μείνετε εκτός βουλής και να κάνετε αγώνα εκτός βουλής (δίπλα στον λαό) δεν έχετε, ανάστημα να απαρνηθείτε την βουλευτική σας αποζημίωση δεν έχετε, ανάστημα να ακολουθήσετε την δύσκολη λύση και τον δύσκολο δρόμο που προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έχετε. Διακηρύσσετε διαρκώς ότι έχουμε κατοχή, αλλά παίρνετε μέρος στο κατοχικό κοινοβούλιο (με οτι αυτό συνεπάγεται)! 

Και έρχεστε τώρα και καλείτε τον μεγάλο άνθρωπο και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη να λερωθεί μαζί σας - εμπλεκόμενος με αυτό το σάπιο συστηματάκι - την στιγμή μάλιστα που η πατρίδα μας βρίσκεται σε Κατοχή;! Ε όχι κυρία Κωνσταντοπούλου!

Μείνετε εκεί, με τα κόμματα και τα αποκόμματα (αυτά σας αξίζουν) και αφήστε και κάποιους πραγματικούς αγωνιστές και οραματιστές να αγωνιούν πραγματικά για το μέλλον αυτού του τόπου!

Ντροπή!

Ο Σπινθήρας

Σχόλια

  1. «Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι εκλογική σημαία ευκαιρίας, ούτε φιλοδοξεί να προστεθεί στα κόμματα του χρεοκοπημένου, πολιτικού κατεστημένου.»
    [Από τη σημερινη , 3/9/15, διακήρυξη της ομάδας Λαφαζάνη,τέως «Αριστερης Πλατφόρμας» του Συριζα].
    Ε, λοιπόν…και εκλογικη σημαία ευκαιρίας είναι ( εφυγαν από το κόμμα αυτό μόνον όταν πλέον είχε γινει φανερό ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις λήστες (περι ληστείας ψηφων ο καυγάς,αρα σωστα το γραφω), και ένα ακόμα απόκομμα, ενας κλώνος του χρεωκοπημενου πολιτικού κατεστημένου είναι. Απόδειξη , α) η δομη της Λ.Ε. είναι και πάλι βουλευτοκεντρική β) ότι με περισσή βιασύνη σπεύδουν να μαζέψουν εκει οποιονδήποτε από το κατεστημένο αυτό ,αρκεί να το ζητήσει. Και στα πλαισια αυτά, ζητούν να εκμεταλλευθούν και τον Μίκη – εκει οδηγεί η πολιτικάντικη μαυρογιαλούρικη μικρόνοιά τους-βάζοντας τον μάλιστα ισα κι ομοια με την κάθε αθλητρια που θελησε να κανη και πολιτικη καρριέρα ,για λογους κοινωνικου «πρεστιζ» …
    Δεν είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της τεως πρ. της «Βουλης» ? Ενας ακόμη κλώνος του πολιτικού κατεστημένου, που επιβλήθηκε αλεξιπτωτιστικά στον Συριζα ,με αποφαση του ανερμάτιστου,εν μια νυκτι (παρα τις αντιδρασεις των οργανώσεων γυναικων του κομματος αυτού). Δικαιωμα βεβαια του καθενός να εμπορεύεται τα πάντα, χάριν της πολιτικής καρριέρας του,αλλά δικαίωμα και του κάθε πολίτη να κρίνη ...Επαγγελματίας πολιτικής καρριέρας και έμπορος της λέξεως «Αριστερά» είναι η κυρια αυτή, σήμερα «ανεξαρτητη» συνεργαζόμενη με τη «Λ.Ε.» (αληθεια «ανεξάρτητη» ποιάς ακριβως πολιτικης ιδεολογίας , της δεξιάς,του κεντρου,της κεντροδεξιάς της κεντροαριστεράς? ). Με ιδιαίτερη δε προπέτεια ,επειδή εχει τις πλάτες του κατεστημένου,εχει αναγάγει τον εαυτό της σε ένα ειδος εκ του ασφαλούς απειλητικού Γενικού Εισαγγελέα και Κήνσορα των Ηθών και των Ιδεών, εις ένα Ανώτατο Κριτή των πάντων,παραμορφώνοντας τα πάντα και μετατρέποντας σε δικολαβική ψευδοανάλυση το κάθε τι, κι όλα αυτά υπο το άθλιο στύλ του πιο γελοίου και θρασύδειλου δικολαβίστικου τραμπουκισμού .Το αγαπημένο της δε μόττο είναι «προστασία των Θεσμών» . Εννοεί ,φυσικα, την προστασία των μελών του κατεστημένου παντός είδους και την ασυλία τους σε κάθε παρανομία που διαπράττουν. Εάν την ενδιεφερε η προστασία του Συνταγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωματων,(όπως και την «Λαικη Ενοτητα» ,βεβαια) δεν θα αποσιωπούσαν αμφότεροι συστηματικά το ότι ,λογου χάριν, τα Μνημόνια αποτελούν πραξεις καραμπινάτης εσχάτης προδοσίας και προδοσίας της χωρας.
    Οσο για τους βουλευτές που θα εκλεξη ο κ. Λαφαζάνης, ας του θυμισουμε μόνον εδώ την φράση του μεγιστάνα παραγωγής οπλικων συστηματων ,από το μυθιστόρημα του J-P. Manchette “Le petit bleu de la Cote Ouest” (1976) , που εγινε και ταινία με τιτλο «Τρεις αντρες για σκοτωμα» : «ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ» . (Η Τεχνη παντοτε λεει αυτά που δεν αφήνονται να πούν αυτοί που
    " δεν εχουν φωνη ")…
    Χρήστος Παρίσης, Πολυζωίδου 30 ,Ηλιούπολη,Αθήνα e-mail jfr23tb@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.