ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ (βίντεο)


Αγαπητοί αναγνώστες,

​ Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών, που τα τελευταία πέντε χρόνια ζουν στην απόλυτη παραπληροφόρηση ​από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, αναρτούμε το βίντεο,​ που βασίστηκε στο ​αποκαλυπτικό​ βιβλίο της Ναόμι Κλάιν  "Το Δόγμα του Σοκ" (The Shock Doctrine). Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο η Ιδρυτική Διακ​ήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα, όσο και δεκάδες άρθρα του Μίκη Θεοδωράκη από το 2010 έως σήμερα, ​συχνά ​αναφέρονται  σε αυτό το βιβλίο και τις αποκαλύψεις του.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την αντισυνταγματική, βίαιη επιβολή του Μνημονίου και των μέτρων που ​επιβλήθηκαν στη ​χώρα μας, ​βιώνουμε ​αρκετά από όσα αναφέρονται στο βιβλίο. Κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν, μαζικές συνειδήσεις και αντιστάσεις κονιορτοποιούνται, με τρόπους που αδυνατούμε να αντιληφθούμε​, και το βιωτικό επίπεδο της Κοινωνίας μας  μειώνεται ​συνεχώς, ενώ ο λαός αισθάνεται ανήμπορος να ​αποτρέψει τα σκληρά μέτρα λιτότητας​!

Στο βίντεο, εκτυλίσσονται γεγονότα που παραλληλίζουν το ατομικό ηλεκτροσόκ, που επέβαλε στους ασθενείς του ο επιστήμονας Ντόναλντ Κάμερον  στη δεκαετία '50, για να τους "επαναπρογραμματίσει" τον εγκέφαλο κατά το δοκούν.​ Το δόγμα του καταστροφικού καπιταλισμού εφάρμοσε μαζί σε ολόκληρες κοινωνίες και κράτη διάφορα "ηλεκτροσόκ", όπως στρατιωτικές δικτατορίες, οικονομική καταστροφή ολόκληρων κρατών, τρομοκρατικές ενέργειες, εκμετάλλευση των φυσικών φαινομένων (π.χ. τυφώνας Κατρίνα) προς όφελος της εταιριοκρατίας, έως την εκμετάλλευση των "δίδυμων πύργων". 
 
Ένα από τα κυριότερα ​συμπεράσματα του βιβλίου, είναι πως το αόρατο Σύστημα εξουσίας δεν δημιουργεί απλά κρίσεις, αλλά γνωρίζει και πως να εκμεταλλευτεί​, προς όφελος του παγκόσμιου κεφαλαίου και ενάντια στον άνθρωπο. ​

Δείτε το ντοκιμαντέρ. Συζητήστε το. Προωθήστε το.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism




Σχόλια