Γράφει ο... Σπινθήρας: Αποχή; ΝΑΙ, ΑΠΟΧΗ!



ΝΑΙ, ΑΠΟΧΗ!

Γιατί βαρεθήκαμε να μας δουλεύετε!

ΑΠΟΧΗ!

Γιατί οι ξένοι έχουν προαποφασίσει ποιοι θα με κυβερνήσουν. Και δεν γουστάρω να τους κάνω το χατίρι να μ’ έχουν για μαριονέτα. Και μου την δίνει να ξέρω ότι η Βουλή δεν έχει καμιά εξουσία, αφού ακόμα και για τον τελευταίο νόμο αποφασίζουν οι Γκαουλάιτερ. 

Γιατί τέτοιοι είναι. Γκαουλάιτερ. Καλά τους λέει ο Μίκης. Γεια σου Μίκη, λεβέντη! Μόνον εσύ έμεινες αντάρτης και αληθινός κομμουνιστής. Γι αυτό είμαστε και θα είμαστε μαζί σου. Εμείς, οι νοσταλγοί μιας Ιστορίας που ποτέ δεν ζήσαμε και  πολύ θέλουμε παρόμοιά της οι Έλληνες και πάλι να γεννήσουμε… Για να φανούμε αντάξιοι αυτής της Ιστορίας.

ΑΠΟΧΗ!

Κι ας βγήκαν κάποιοι  αρθρογράφοι της Αριστεράς, με το γνωστό ύφος του εισαγγελέα, να μας τεντώσουν το δάχτυλο που προτείναμε αποχή.

Έφτασαν δε στο σημείο να επικαλεστούν έως   και την αρχαία Αθήνα. Τώρα θυμήθηκαν την αρχαία Αθήνα; Τόσα χρόνια που στηρίζουν τα πολιτιστικά σκουπίδια, μάλλον την είχαν ξεχάσει… αλλά ας μην ξεφεύγω από το θέμα.

Έγραψαν,  λοιπόν, ότι όσοι υποστηρίζουμε την αποχή είμαστε ιδιώτες, δηλαδή ατομικιστές. Κι από τον ιδιώτη το idiot, δηλαδή o ηλίθιος. Επομένως είμαστε και ηλίθιοι. Γιατί στον αρχαίο ελληνικό κόσμο όποιος δεν συμμετείχε στα κοινά ήταν ιδιώτης και αυτό ήταν βαριά κατηγορία. 

Αλλά, να ρωτήσω κάτι...
Ας υποθέσουμε ότι  στις  μάχες των Θερμoπυλών, των Πλαταιών και της Μυκάλης, νικούν οι Πέρσες και καταλαμβάνουν  την Ελλάδα. Κι ύστερα, οι κατακτητές πάνε στην Αθήνα και διατάζουν την Εκκλησία του Δήμου να εκλέξει τους Ηλιαστές, τους Βουλευτές, τους δέκα στρατηγούς και τα μέλη του Αρείου Πάγου, που οι κατακτητές επιθυμούν προκειμένου να εκτελούν τις αποφάσεις τους.

Τι θα έκανε τότε η Εκκλησία του Δήμου; Θα συμμετείχε σε εκλογές στημένες από τον κατακτητή;  Όχι, θα γινόταν επανάσταση.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τους αρχαίους Αθηναίους ήσυχους. Γιατί ούτε  τους μοιάζουν ούτε τους γνωρίζουν. 

ΝΑΙ, ΑΠΟΧΗ!

Γιατί ο Σύριζας μας λέει ότι θα αγωνιστεί ενάντια στο Τρίτο Μνημόνιο  που υπέγραψε και θα αντισταθεί να μην  εφαρμοστούν τα μέτρα που υπέγραψε ότι θα εφαρμοστούν, λες κι ο Σόιμπλε κι ο Γιούνκερ είναι ηλίθιοι. Ε, δεν θα νομιμοποιήσουμε το ψέμμα. Γιατί αν ο Σύριζας χάσει τις εκλογές θα ξεπλύνει το Τρίτο Μνημόνιο, κάνοντας αντιπολίτευση ενάντια στο Μνημόνιο που ψήφισε. Τί σχιζοφρένεια! Σιγά που θα αναδείξω εγώ τον μνημονιακό Σύριζα σε πλειοψηφούσα αντιμνημονιακή δύναμη!

Γιατί το ΚΚΕ δεν παίζει τον ιστορικό του ρόλο. Στηρίξαμε κάποιοι από εμάς, το ιστορικό κομουνιστικό κόμμα αλλά, νισάφι σύντροφοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα λύσετε τα εσωτερικά σας και θα ξεκαθαρίσετε με τη σέχτα που σας έχει καπελώσει… Τί θα κάνετε βέβαια στο κόμμα σας, δικό σας θέμα, αλλά μην μας σκάτε κιόλας, επειδή ο Λένιν είπε (ορθώς, τότε) ότι ο αγώνας δίνεται και στο Κοινοβούλιο. Αλήθεια, ο Λένιν το ίδιο θα είχε πει αν η τότε Ρωσία ήταν κατεχόμενη από ξένες δυνάμεις; Ξέρω, ξέρω… εσείς δεν δέχεστε ότι βρισκόμαστε σε κατοχή! Λογικό, γιατί αν το δεχόσασταν, θα έπρεπε, βάσει της ιδεολογίας σας (που κάποιοι από εμάς ακολουθούμε από τα γεννοφάσκια μας), να ηγηθείτε Παλλαϊκού Αντιστασιακού Μετώπου κι αυτό δεν το θέλετε! Γιατί την πρωτοπορία την έχετε χάσει εδώ και χρόνια… Γιατί διαλέξατε τον ...ήμερο δρόμο της κοινοβουλευτικής θαλπωρής! Εντάξει, εμείς σας τα χώνουμε αλλά άμα θέλετε να κάνουμε μαζί Μέτωπο Αντίστασης, μην διστάσετε. Η Σπίθα με απόφασή της είναι ενάντια στον αντικομμουνισμό, μην μας φοβάστε!

ΑΠΟΧΗ!

Γιατί ο κυρ- Βαγγέλας εκτός από μυστακοφόρος είναι και φορέας της πιο ωμής έκφρασης του καπιταλισμού. Ο δε Σταϊκούρας, με την χωρίστρα-ξουράφι και την λακ για να στέκεται κόκκαλο η φράντζα, όταν μιλάει για τα δεινά, που πρέπει σώνει και καλά να υποστούμε, είναι σαν να ξυπνάνε οι δυνάμεις της κόλασης. Ανατριχιαστικά ειλικρινής, ο αγέλαστος…

Γιατί το Ποτάμι είναι μια αηδία ούτως ή άλλως,ο  καλυμμένος φασισμός, βλέπε την κυρά-Λυμπεράκη που σιχαίνεται τους φτωχούς.

Γιατί ο Λαφαζάνης  ήταν Συριζο-υπουργός και ψήφισε «παρών». Σιγά και τρόμαξε η Μέρκελ… 

Σούπερ η Ζωή, δεν λέω (εμείς εδώ στον θεοδωρακισμό, πολύ την γουστάρουμε που τα χώνει στους ξεπουλημένους δημοσιογράφους), αλλά τί την θέλει την υποψηφιότητα; Αφού γνωρίζει ότι έχουμε παραβίαση του Συντάγματος. Μόνη της δεν έλεγε ότι δεν παραδίδει στους ξένους τη σφραγίδα της Βουλής; Μήπως όλη αυτή η τρομοκρατία που της έγινε δεν ήταν επειδή προχώρησε στη σύσταση της «Eπιτροπής Aλήθειας του Δημόσιου Χρέους»; Τέτοια «δολοφονία χαρακτήρα» ούτε στα… ωραία χρόνια του αυριανισμού… Γιατί, λοιπόν,  συναλλάσσεται με  το πολιτικό σύστημα; 

ΑΠΟΧΗ!

Γιατί η Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους στην έκθεσή της αποδεικνύει ότι το χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο

Δεν χρωστάμε τίποτα! Να μην πληρώσουμε τίποτα. Πληρωμένα τα έχουμε όλα. Και δεν θα πάμε να εκλέξουμε εκείνους που επιμένουν να μας λένε ότι χρωστάμε. Μας κλέψανε τα λεφτά μας, χρωστάμε κιόλας! 

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση, παραβιάζοντας και πάλι το Σύνταγμα, δεν συμμετείχε στον ΟΗΕ τη μέρα που συζητιόταν η νομιμότητα του δανείου της Ελλάδας.  Κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν το έκανε θέμα. Τέτοια και τόση (μετά συγχωρήσεως) είναι η ξεφτίλα του πολιτικού συστήματος! 

Ε, αυτό το πολιτικό σύστημα, εγώ δεν θα το συγχαρώ κιόλας δια της ψήφου μου.

ΑΠΟΧΗ!

Γιατί ενώ η πατρίδα χάνεται όλοι (ναι όλοι!) νοιάζονται για τα κομματικά τους μαγαζάκια. Τη βουλευτική έδρα, τις κρατικές επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Πάρτι γίνεται με τους «συμβούλους επιχειρήσεων» από τότε που η Ελλάδα είναι στα μνημόνια. Κερδίζουν εκατομμύρια εκατομμυρίων και μια νέα ολιγαρχία έχει αναδυθεί. Η ολιγαρχία της αεργίας. Ξύνονται όλη μέρα στα καφέ με τα κινητά και τα τάμπλετ και κερδίζουν εκατομμύρια. Και είναι άγριοι, ανελέητοι και θρασίμια με συνείδηση και ψυχοσύνθεση νταβατζή. Και πολύ ανησυχούν για την ΑΠΟΧΗ!

ΑΠΟΧΗ, φτύνοντας στα μούτρα και τους 220 Πανεπιστημιακούς που υπογράφουν την στήριξή τους στον μνημονιακό Σύριζα. Σας θυμάμαι από το Πανεπιστήμιο. Κρατικοδίαιτοι, δήθεν διανοούμενοι, αερολόγοι, αποδομητές της εθνικής μας ταυτότητας, αντιθεοδωρακιστές, ευρωλιγούρια, οπορτουνιστές. Και ναι σας βρίζω, επιτέλους!

ΑΠΟΧΗ! Ως πράξη ανυπακοής και αντίστασης. Γιατί οι εκλογές είναι στημένες από τους ξένους επικυρίαρχους και η Βουλή δικιά τους στην πλειοψηφία της.

ΑΠΟΧΗ και συσπείρωση για Αγώνα!

Γιατί δεν θα νομιμοποιήσουμε το πραξικόπημα της μεταβολής του ΌΧΙ σε «ναι». Το ΌΧΙ μας είναι ζωντανό και θα παραμείνει ζωντανό μέχρι να σας ξεφορτωθούμε, καθάρματα.

ΑΠΟΧΗ!

Γιατί έχουμε Αξιοπρέπεια και Τιμή!


Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια

  1. Aπο μονο του το συνθημα "αποχη" δεν λεει τιποτα.
    Παντα πρεπει να συνοδευεται με το " και συσπειρωση για αγωνα".
    Γιατι δεν ειναι το διακυβευμα οι εκλογες...
    Ειναι η σωτηρια της Πατριδας μας!!
    Και αυτη μονο με αγωνες θα την κατακτησουμε.
    Γιαυτο, συσπειρωνομαστε,οργανωνομαστε,ανιστεκομαστε!!!
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thodoris Spyridakis (σχόλιο στον λογαριασμό Facebook)18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:15 μ.μ.

    Να μου επιτρεψετε να διαφωνησω καθετα!!
    Κατα την ταπεινη μου αποψη η αποχη αυτη την στιγμη ειναι τεραστιο και ιστορικο λαθος.
    Απευθυνομαστε σε ενα εκλογικο σωμα και ωφειλουμε να του δημιουργησουμε το αισθημα συμμετοχης!!! Συμμετοχης στην εκλογικη διαδικασια αλλα&στους κοινωνικους αγωνες που ειναι σε εξελιξη&σε κεινους που νομοτελειακα θα προκυψουν απο το ανηλεο πλιατσικο που δεχετε η ζωη μας.

    Λυπαμαι γιατι θεωρω την αποχη πραξη κοντοφθαλμη χωρις καμια μα καμια στοχευση!!!

    Ο αγωνας ειναι συνεχης καθημερινος και μετα την ανεντιμη&πραξικοπηματικη ανατροπη
    της θελησης του λαου μας πρεπει να στειλουμε μηνυμα ενοτητας αγωνα&στρατευσης με τις δυναμεις εκεινες που εντιμα συνεχιζουν να λενε την αληθεια και να μαχονται στο πλευρο του λαου μας.

    Θα το ξαναπω ΣΥΣΥΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Thodoris Spyridakis
      Αγαπητέ καλέ φίλε του ιστολογίου, Θοδωρή, δυστυχώς πέφτεις στα ίδια (εκφραστικά αλλά και ουσιαστικά) λάθη, που υπέπεσε και ο Νίκος Μπογιόπουλος στο πρόσφατο άρθρο του ("Αποχή;"), στο οποίο και απαντά βέβαια πολύ εύστοχα ο Σπινθήρας.

      Κινηματική και συνειδητή ΑΠΟΧΗ, δε σημαίνει αποχή από τον καθημερινό Αγώνα. Αντιθέτως, σηματοδοτεί αυτό ακριβώς: Την αποχή από το εκλογικό, στημένο παιχνίδι και την συμμετοχή στους Κοινωνικούς Αγώνες.
      Αντιστοίχως, συμμετοχή στις εκλογές εν καιρώ Μνημονίου, δε σημαίνει καμία συμμετοχή σε Αγώνα, ενώ σημαίνει αυτόματα νομιμοποίηση της αμαρτωλής βουλής που αντισυνταγματικά ψηφίζει αντιλαϊκούς νόμους, είτε αντιδρά το ΚΚΕ με 5-7%, είτε όχι.

      ΑΠΟΧΗ παράλληλα σημαίνει προσπάθεια χτιστίματος ενός Μετώπου Ανατροπής και όχι απλά ενός Μετώπου Αντιπολίτευσης!

      Δεν θέλουμε αγαπητέ μας Θοδωρή να συμμετάσχουμε σε ένα βαγόνι, ενός τραίνου που κινείται σε προκαθορισμένες ράγες που οδηγούν στον γκρεμό.

      Ο Μίκης και η Σπίθα από το 2010 μέχρι σήμερα, στοχεύουν στη αλλαγή της πορείας των ραγών. Αυτός είναι ο ριζοσπαστισμός μας και αυτό μας διαφοροποιεί -δυστυχώς- από ΟΛΑ τα κόμματα της τωρινής βουλής και όσα βρίσκονται απ' έξω και διεκδικούν διακαώς την είσοδό τους, έστω και με ...3%!

      Μετά από πέντε μνημονιακά χρόνια, ευτυχώς κάποιες πολιτικές δυνάμεις συνειδητοποίησαν το ορθόν και το αληθές των λεγομένων του Μίκη και προσεγγίζουν τη προσπάθεια χτισίματος του εξωκοινοβουλευτικού Μετώπου, παραιτούμενες από κίβδηλες εκλογές, κατ' εντολήν των δανειστών (βλέπε ΚΟΕ)... Μόνο προς τιμήν τους είναι αυτό.

      Η ΑΠΟΧΗ λοιπόν, εν καιρώ κατοχής, δεν είναι απλά μία σωστή επιλογή, αλλά είναι η ΜΟΝΗ επιλογή για τον συνειδητοποιημένο πολίτη, αν μη τι άλλο, για να διαφυλάξει την Τιμή και την Αξιοπρέπειά του.

      Με εκτίμηση,

      Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism

      Διαγραφή
  3. 20 Σεπτεμβρίου 2015 - η ελληνική "Ημέρα των Κορόιδων" ...
    Υπάρχει στην ιστορία της Γαλλίας μία ημέρα, η 11 Νοεμβρίου 1630,κατα την οποία ο αριστοτέχνης της πολιτικής Ρισελιέ κατόρθωσε να εκδιώξη την βασιλομήτορα Μαρία των Μεδίκων και να καταστή ο κυρίαρχος των πραγμάτων στη χώρα,με την έγκριση του γιού της, βασιλιά Λουδοβίκου του 13 ου. Ωνομάσθηκε από τους ιστορικούς η "Ημερα των Κορόιδων",όπως αναφώνησε ειρωνικά ενας ευγενής όταν έμαθε τα γεγονότα.
    Ο ελληνικός λαός καλείται λοιπόν στις κάλπες , ως ένα τεράστιο κορόιδο των δύο κομμάτων - και των ακολούθων τους - που θα συγκυβερνούν από την Δευτέρα το πρωί , απλά για να «ανανεώση» την «εμπιστοσύνη» του στους παλιούς και νέους εκτελεστές του. Να επικυρώση δηλαδή την θανατική του καταδίκη,μεσω της συμμετοχής του στην φαρσοκωμωδία αυτή .Σύνταγμα της χώρας είναι από τις 14 Αυγούστου το Τρίτο Μνημόνιο ( Νόμος 4336 ) ,τον οποίο εχουν αναλάβει ,κατά τις πρωτοφανείς- ακομα και για Αποικία - διατάξεις του,να εφαρμόσουν οι οιεσδήποτε ελληνικές κυβερνήσεις των επομένων ετών. Υπήρξε κάποιο κόμμα που να τον καταγγείλη ως αντισυνταγματικό ,αντιθετο με τις Διεθνεις συνθηκες ,και επομένως άκυρο η/και ανίσχυρο ? Όχι βεβαια,αφού θα έπρεπε ,εάν έλεγε κατι τετοιο,να αποχωρήση από τη Βουλή κατά την ψήφισή του ,να μην τον αναγνωρίση ως νόμιμο και να καταγγείλη τη διαδικασία. Όλα τα υπόλοιπα περί «αγωνων για ανατροπή του» , «μη εφαρμογη του » (!!!) , και τα παρόμοια, θα καταρρεύσουν λίγες ώρες μετα το τέλος της «εκλογικής» διαδικασίας.
    Δεν αποκλείεται ότι ο νέος Κυβερνήτης /Ανθύπατος των Βρυξελλών ,που ανακοινωθηκε ότι καταφθάνει σε λίγες μέρες για να εγκατασταθή στην Επαρχία του,θα τους υποχρεώση ολους να υπογράψουν και τυπική δηλωση ότι αποδέχονται τη νομιμότητα των υποχρεώσεων του Προτεκτοράτου ,που ανελήφθησαν με τα Μνημόνια.
    Η αποχή από τη φάρσα αυτή , που προβλεπεται να είναι μεγάλη από τη νεολαία και τα πληβειακά στρώματα που στήριξαν το ΟΧΙ, αφαιρώντας το προσωπείο της « δημοκρατικής νομιμότητας» από την απάτη τους, είναι που τους τρομάζει περισσότερο από το κάθε τι. Η αποψινή αναφορά του μίμου του Ανδρέα Παπανδρέου σε «Κασσάνδρες» που ζητούν αποχή,το δείχνει καθαρά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι έχουν τρομάξει πολλοί απ' την διαφαινόμενη τεράστια αποχή, από πολλές πλευρές του συστημικού πολιτικού φάσματος και προσπαθούν να την ξορκίσουν...

      Πρέπει να επικοινωνήσουμε όμως όσο περισσότερο μπορούμε, ότι η αποχή δεν είναι μια επιπόλαιη απολιτίκ πράξη, αλλά αντίθετα, είναι μια βαθιά πολιτική και συνειδητοποιημένη πράξη. Ειδικά στην σημερινή πολιτική συγκυρία και εποχή.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.