Γράφει ο... Σπινθήρας: Η ΑΠΟΧΗ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ



Η Αποχή για το Δίκτυο Σπιθών και τους ηγέτες του Μίκη Θεοδωράκη και Γιώργο Κασιμάτη υπήρξε μια συνειδητή επιλογή και πολιτική ενέργεια και πράξη. Πόση απήχηση είχε, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, δεδομένου ότι τα ΜΜΕ (τύπος και TV) δεν μας θεωρούν Έλληνες πολίτες και γι’ αυτό μας φιμώνουν. Όμως πιστεύουμε ότι και γι’ αυτούς που απείχαν αν και δεν έτυχε να διαβάσουν τις εκκλήσεις και τα άρθρα μας (τουλάχιστον για τους περισσότερους από το 45%), η Αποχή ήταν πολιτική επιλογή και πράξη. Δηλαδή έκφραση διαμαρτυρίας, γιατί θεώρησαν ότι ήταν γελοίο να συμμετάσχουν σε μια εκλογική διαδικασία της οποίας το διακύβευμα ήταν η επιλογή ανάμεσα σε δυο κόμματα Μνημονιακά με το ίδιο πρόγραμμα. Ότι ήταν γελοίο να καλούνται να αποφασίσουν ποιος είναι ο ικανότερος να εφαρμόσει το Τρίτο Μνημόνιο, που μας επιβάλλουν οι ξένοι εκπρόσωποι των πιστωτών μας.

Το ότι η μεγάλη πλειοψηφία του μισού εκλογικού σώματος του ελληνικού λαού που πήγε τελικά να ψηφίσει θεώρησε ότι ο ικανότερος για τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί κόλαφο για ένα κόμμα που θεωρεί ότι είναι Αριστερό. Και για τον λόγο αυτό ο ένας στους δύο Έλληνες γύρισε την πλάτη του στις εκλογές, όπως ακριβώς το είχαμε ευχηθεί και υποστηρίξει με όλες μας τις δυνάμεις.

Σε λίγο η ίδια η ζωή θα αποδεικνύει καθημερινά ότι τα σκληρά μέτρα που θα επιβάλουν οι σημερινοί «αριστεροί» νικητές δεν θα διαφέρουν σε τίποτα από τα απάνθρωπα μέτρα που είχαν επιβάλει οι «νικημένοι» των χθεσινών εκλογών. Ίσως μάλιστα να είναι πιο οδυνηρά.

Όμως η Αποχή δεν είναι ορφανή αλλά έχει πολλά ονοματεπώνυμα. Γι’ αυτό, οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι (που στην πραγματικότητα είναι περισσότεροι αν συνυπολογίσει κανείς και τα λευκά και τα άκυρα) είναι βέβαιο ότι θα υψώσουν το ανάστημά τους και όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τους υπόλοιπους ψηφοφόρους–υποψήφια θύματα των μέτρων λιτότητας που σίγουρα σε λίγο θα βλαστημούν την κακιά στιγμή που έριχναν την ψήφο τους στην κάλπη.

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια

  1. Όσοι απείχαν δεν είναι απαλλαγμένοι από την ευθύνη τους.
    Έχουν κι εκείνοι το μερίδιό τους..
    Και καθόλου πρώτο κόμμα δεν είναι, γιατί είναι πολλά κόμματα και όχι ένα..
    Πρόκειται για αριστερούς, δεξιούς, ακροαριστερούς, ακροδεξιούς, α-πολιτίκ, αδιάφορους, ετεροδημότες που δεν πήγαν στον τόπο τους για διάφορους λόγους, διαμαρτυρόμενους, αηδιασμένους, απηυδησμένους κ.λ.π.

    Όλοι αυτοί, δεν σημαίνει ότι θα ξεσηκωθούνε, όπως δεν το έπραξαν μέχρι σήμερα.
    Είναι απλώς κι εκείνοι συνυπεύθυνοι, για τους Μπαλτάδες και τις Τασίες που παραμένουν..

    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Α.Ρ.Η.Σ., ουδέποτε υποστηρίξαμε τη λογική του "Μαζί τα Φάγαμε" και σίγουρα δε θα το κάνουμε και τώρα.

    Την ευθύνη για τα αποτελέσματα των στημένων μνημονιακών εκλογών, κατ' εντολήν των δανειστών σε συνεργασία με το ντόπιο εξαρτημένο Σύστημα, φέρουν αποκλειστικά οι ψηφοφόροι των κομμάτων. Και βέβαια ο στρεβλός, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των κομματαρχών του δικομματισμού, αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος της "ενισχυμένης αναλογικής" (μπόνους 50 έδρες), του συμψηφισμού Λευκό/Άκυρο, της χρηματοδότησης των κομμάτων κτλ. Ο ρόλος μας ουδέποτε ήταν να συμμετέχουμε ή να ενισχύουμε έναν αντιδημοκρατικό νόμο, αλλά αντίθετα να τον ανατρέψουμε! Όχι με 3-5%, αλλά με τη νίκη ενός παλλαϊκού Μετώπου ανατροπής. Γι αυτό δημιουργήθηκε η Σπίθα από τον Μίκη Θεοδωράκη και αυτό θα υπηρετήσει μέχρι τέλους.

    Οι απέχοντες, στο ποσοστό που η συνειδητή, κινηματική Αποχή έφτασε, γνωρίζουν πολύ καλά πως να πορευτούν στο εξής. Αν δεν το γνωρίζουν, η απόφασή τους να απέχουν αποτελεί το πρώτο πολύ μεγάλο και ελπιδοφόρο μήνυμα. Η Σπίθα και ο Μίκης πάντως το γνωρίζουν και το "διαλαλούν" από το 2010 μέχρι σήμερα. Και ο σπόρος του 2010, αποδίδει πλέον τους πρώτους καρπούς.

    Δε φτάσαμε στον στόχο! Είμαστε ακόμη στην αρχή! Αλλά τα σημάδια προμηνύουν αισιοδοξία για το Λαϊκό Κίνημα, έστω κι αν δεν το συνειδητοποιούν κάποιοι αυτή τη στιγμή. Δύσκολα η Ιστορία γίνεται κατανοητή όταν τη ζεις.

    Όσο για τα κριτήρια των απεχόντων (α-πολιτίκ, ετεροδημότες, αδιάφορους κ.α.), σε πληροφορούμε πως υπήρχαν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, δε δημιουργήθηκαν ούτε αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015! Οπότε πως εξηγείς την αύξηση του 15% στον καιρό των Μνημονίων, από το 2009 που έγιναν οι τελευταίες εθνικές εκλογές χωρίς μνημόνιο; (αποχη 2009: 30% / αποχη: 2012α: 35%, αποχή 2012β: 37%, αποχη: 2015α: 37%, αποχη 2015β: 44%! Χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε βέβαια στην αποχή Λευκά/Άκυρα...)

    Η Αποχή του Σεπτεμβρίου 2015 αποτελεί την αρχή του Τέλους τους...

    Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sofia Louka (σχόλιο στο Facebook)22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:04 μ.μ.

    Επειδή εμένα η αποχή δεν με εκφράζει σαν στάση ζωής, στο παρά πέντε κυριολεκτικά πήγα και ψήφισα για την Κωνσταντοπούλου και για την στάση που κράτησε απέναντι στο μνημόνιο της καταδίκης μας.
    Αλλά και πάλι δεν άλλαξε τίποτα, όπως προείδε ο καθηγητής Κασσιμάτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:08 μ.μ.

      Σοφία, πολλοί έπραξαν σαν εσένα. Μη ξεχνάμε όμως, πως άλλος ο θεσμικός ρόλος της Κωνσταντοπούλου σαν ΠτΒ, που είχε και τα μέσα και τη προβολή για να παλέψει και άλλο να μπει στη βουλή και να καταντήσει ΚΚΕ με 3-5% να φωνάζει την ώρα που οι άλλοι ψηφίζουν ανενόχλητοι Μνημόνια, νομοσχέδια κτλ...

      Κακώς δεν άκουσαν τον Μίκη και δεν παραιτήθηκαν από τις στημένες κάλπες του Σεπτεμβρίου... Ότι και να γινόταν, θα έβγαινε μνημονιακή κυβέρνηση να εφαρμόσει τα Μνημόνια! Αυτό δεν το αλλάζουν, ούτε με 10-15%! Μόνο με ενωμένο Λαό σε ένα Μέτωπο 51%! Γι αυτό και στοχεύουμε σε νοήμονες ανθρώπους, αγωνιστές από τη Πατριωτική Δεξιά, ως τη πατριωτική Αριστερά... Γι αυτό και γέννησε τη Σπίθα ο Μίκης...

      Δεν είναι ώρα για αντιπολιτεύσεις, αλλά για Μέτωπα Ανατροπής! Αυτή η Βουλή είναι βρώμικη και δε διορθώνεται, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!

      Φιλικά,

      Χρ. Σωτ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.