Ανακοίνωση του Θεοδωρακισμού για την 28η Οκτωβρίου 1940



Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί για τους σημερινούς Έλληνες και τις σημερινές Ελληνίδες πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για το νέο αγώνα του έθνους, που ξεκίνησε μετά τη νέα υποδούλωση της πατρίδας μας, τον Μάιο του 2010 με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. 

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού της 5ης Ιουλίου 2015 είναι η συνέχεια του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

Οι γενναίοι,  που πολέμησαν στα βουνά της Αλβανίας και  πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς, είναι οι σημερινοί οδηγοί του ελληνικού λαού στο νέο αγώνα του για την εθνική ανεξαρτησία. 

Η νίκη των Ελλήνων στρατιωτών κατά των Ιταλών φασιστών σηματοδότησε την πρώτη νίκη κατά του Άξονα. 

Ο αγώνας της ελληνικής νεολαίας στο αλβανικό μέτωπο ήταν ο προπομπός της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης. Του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων. 

Η Ελληνική Εθνική Αντίσταση, στην οποία συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου και στην συντριβή του ναζισμού από τις συμμαχικές δυνάμεις. 

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, εμπνεόμενοι από το ΟΧΙ  της 28ης Οκτωβρίου, το Αλβανικό Έπος και την Εθνική Αντίσταση, συνεχίζουμε τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία. 

Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή! 

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη 
Των Ελλήνων τα ιερά
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη
Χαίρε, ώ χαίρε, Ελευθεριά!

Σχόλια

  1. Τον Οκτώβριο του 1940, μέσα στο σπίτι του ο Ι. Μεταξάς (δικτάτορας), είπε το ηρωικό «Alors, c'est la guerre» (Λοιπόν, έχουμε πόλεμο) το οποίο σήμαινε Ο Χ Ι και αμέσως ο ελληνικός λαός, με την βούληση και το πνεύμα του, πολέμησε τους Ιταλούς, που δεν τα κατάφεραν κι ακολούθησε η "γερμανική παρέμβαση" - κατοχή.

    Ουδεμία σχέση με το Ο Χ Ι του ελληνικού λαού τον Ιούλιο του 2015, αφού ο "δημοκράτης" ηγέτης του σήμερα, είπε πανηγυρικά Ν Α Ι αγνοώντας την βούληση και το πνεύμα του λαού του. Όπως ακριβώς έκανε ο ΓΑΠ το 2010.

    Οι ηγέτες βγαίνουν μπροστά και οι λαοί ακολουθούν σε όλη την Ιστορία.
    .
    Είναι ντροπή, που ένας δικτάτορας, ύψωσε το πατριωτικό ανάστημα το οποίο εκλείπει εντελώς από τον "αριστερό" Αλ. Τσίπρα.

    Είναι όμως, ντροπή και για τον σημερινό λαό, μετά το Ο Χ Ι και έναν χορό στο Σύνταγμα, να κάνει μεταβολή και να πηγαίνει στο σπίτι του..
    Αυτό μόνο βούληση και πνεύμα δεν δείχνει.

    Περιμένω ακόμη τους επαναστάτες της αποχής των φετινών, πρόσφατων εκλογών...
    Πού είναι ;;;;

    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο τους περιμένεις, σε ποιον καναπέ κάθεσαι; Στον διθέσιο, ή τον τριθέσιο;
    Π.Α.Ο.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.