Γράφει ο ...Σπινθήρας: Οι λακέδες του Κεφαλαίου



Μας στείλατε μηνύματα, φίλοι μας αγαπημένοι, ότι σας λείψαμε. Επανερχόμαστε, λοιπόν, μετά από μία βαριά ίωση, μία καταστροφή υπολογιστή, μερικές διπλοβάρδιες στη δουλειά και με καταλαγιασμένο πλέον τον σφοδρό έρωντα που μας χτύπησε κατακούτελα, μόλις ακούσαμε τον Κορκολή να παίζει Μίκη Θεοδωράκη και την Μανουσάκη να τον τραγουδά. (Τί μεγαλείο ήταν αυτό στο Μέγαρο!) 

Χαίρεται ο Τσίπρας, γιατί κατάφερε, λέει, να διατηρήσει την Ευρώπη ενωμένη. Έτσι είπε στον Ολάντ, που ήρθε ν’ αγοράσει ό,τι πουλιέται μπιρπαρά. Και μαζί του χαίρονται κι όλοι οι υπόλοιποι κοπρίτες. Οι μνημονιακοί πολιτευτές και βουλευτές, οι παρατρεχάμενοι, οι καναλάρχες με τους δημοσιογράφους τους  κι η πλουτοκρατία.
Χαίρονται κι οι μνημονιακοί καθηγητάδες κι οι ποιητάδες που ψήφισαν «ναι» στην καταστροφή της Ελλάδας.
Χαίρεται κι η Βασίλω που όπου γάμος και γιορτή πρώτη αυτή, αλλά τώρα μετονομάστηκε σε Λάκη Λαζόπουλο (κλεμμένο από το φέιμσπουκ γιατί μ’ άρεσε).

Χαίρεται κι ο Βαγγέλαςκάτω από τα μουστάκια του κι ας μην το δείχνει γιατί θέλει να γίνει κυβέρνηση.
Χαίρεται κι ο Σταύρος ο Θ…Θ… Ποτάμης.
Χαίρονται κι αγαλλιάζουν κι οι κυρίες της Βουλής και βάζουν τα καλά τους «σε σικ ασπρόμαυρο συνδυασμό», που είπαν στο… σοβαρό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού καναλιού. Κλαυσίγελος…
Ούτε οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη δεν μπορούν να μας λυτρώσουν…Αν και νομίζω ότι ο δημαγωγός Κλέων, ο βυρσοδέψης, (ο Παφλαγόνας στο έργο) ήταν σοβαρότερος από τους πολιτικούς της σημερινής Βουλής. Εκείνος, τουλάχιστον, (στη ζωή) είχε πολεμήσει γενναία και είχε κερδίσει  τη μάχη στην οποία είχε ηγηθεί… Ας ελπίσουμε ότι για να δούμε άσπρη μέρα, δεν θα χρειασθεί να κυβερνήσει ο Αλλαντοπώλης που πουλάει λουκάνικα,  γιατί, τότε βλέπω πρωθυπουργό τον Λεβέντη… Εντάξει πλάκα κάνω… Αλλά, ας σοβαρευτώ. Είπα «Ιππείς» και θυμήθηκα ότι έχω καιρό ν’ ακούσω τα 20 λαϊκά χορικά του Μίκη από το ομώνυμο έργο…
Αυτό που κατάφερες, κύριε Τσίπρα, που τσίπα δεν έχεις,  είναι να κρατήσεις ενωμένο τον ιμπεριαλισμό. Φυσικά στο ανοσιούργημα που διαπράττεις, να ξεπουλάς την πατρίδα μας, δεν είσαι μόνος. Έχεις για συνεργάτες ολόκληρο το σύστημα εξουσίας, το Κεφάλαιο, τους Αμερικάνους κι όλη την κλίκα των οπορτουνιστών…
Αυτό που κατάφερες, ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ενώσεις το μαύρο σκοτάδι της δεξιάς, της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού. Και να εμφανίζεται, προχθές 22 του μήνα,   στην τηλεόραση ένας χυδαίος τύπος και να ουρλιάζει περί «κομουνιστοσυμμοριτών». Ξέθαψες τους βρικόλακες…
Λακέδες του Κεφαλαίου, δεξιοί, κεντρώοι και σοσιαλδημοκράτες, μας μακελέψατε.Αλλά δεν θα σας περάσει!
Αυτό που κατάφερες, ΣΥΡΙΖΑ, είναι να δώσεις χρόνο σ’ αυτό το σάπιο καράβι που βουλιάζει και λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. (Αλήθεια, γιατί ο πρωθυπουργός μπερδεύει την Ε.Ε. με την Ευρωπαϊκή Ήπειρο κι όλο μιλά για «ενωμένη Ευρώπη»;… Από γεωγραφία γρι, έ; Ή μήπως ονειρεύεται, κι εκείνος, τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης;)
Και μαζί με τον χρόνο τού έδωσες και χρήμα. Αυτό που θα κερδίσει από τον πλούτο και την ομορφιά της πατρίδας μου, που την ξεπουλάς στα παζάρια του διεθνούς κεφαλαίου, εκεί στις συνάξεις των καπιταλιστών, με τους οποίους συναγελάζεται ο Αλέξης και του χαϊδεύουν το μάγουλο…τί ξεδιαντροπιά!
Και μην ξανακούσω κανέναν Συριζαίο ή κανέναν Πασόκο να ξαναμιλήσει για «βρώμικο ‘89», εντάξει; Που τακιμιάσατε με το ακροδεξιό ΑΝΕΛ και ενθρονίσατε τη δεξιά. Που ψηφίσατε το τρίτο μνημόνια μαζί με την Νουδού και το  Ποτάμι.
Αυτό, όμως, που δεν θα καταφέρεις, Αλέξη, είναι να τελειώσεις την Αριστερά στην Ελλάδα.
Γιατί η Αριστερά, ως στάση ζωής, σκέψη, ήθος κι αισθητική είναι βαθειά ριζωμένη στην ψυχή του Έλληνα. Είναι μέρος της ίδιας του της ύπαρξης.
Γιατί η Αριστερά, όπως λέει κι ο Μίκης, είναι μέσα στην καρδιά του  Έλληνα. Κι ό,τι ωραίο και μεγάλο γέννησε αυτή η πατρίδα τον 20ο αιώνα, τέκνο της Αριστεράς είναι.
Κι εσείς, φίλοι μου και σύντροφοι μου Αριστεροί, σηκώστε και πάλι το κεφάλι.
Το πένθος, που μας φύτεψαν μέσα στην καρδιά από το 1949 κι ύστερα από το 1968, ας τελειώσει τώρα. Συντηρούσαν και τροφοδοτούσαν την ήττα οι κάθε είδουςαριστεροί και δεξιοί οπορτουνιστές, για να μας έχουν χωρισμένους και το λαϊκό μας κίνημα κατακερματισμένο, μέχρι που το διέλυσαν. Αλλά εμείς θα το ξαναχτίσουμε. Καλύτερο και δυνατότερο.
Το ΌΧΙ μας παραμένει ζωντανό και φωτοβόλο. Και είναι δικό μας. Κανένας τους δεν θα το καπηλευτεί.
Λοιπόν, τα ψέμματα τελειώσανε, μαζί τους κι η παραμυθία. Κανένας δεν θα μας σώσει, όπως κι αν ονομάζεται, σ’ όποιοσυστημικό κόμμα κι αν ανήκει. Εμείς θα σώσουμε τους εαυτούς μας και την πατρίδα μας. Και μην ετοιμάζεστε να βαφτίσετε επαναστάτες τους φίλους της Λαϊκής Ενότητας γιατί δεν είναι. Αν ήταν θα είχαν ήδη επισκεφτεί τον Μίκη και θα είχαν ήδη οργανώσει την Αντίσταση. Και δεν θα καθόμουν απογευματιάτικα να γράφω  κείμενο. Θα ήμουν έξω στους δρόμους…
Λοιπόν, φίλοι μας αγαπημένοι, που μας τηλεφωνάτε και μας ρωτάτε «τί κάνουμε τώρα;», σας απαντάμε: 
Εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο!  Δεν μας απόμεινε άλλος δρόμος.
Ενότητα, στόχος, σχέδιο  και φύγαμε!

[ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΟΡΙΚΟ]
Χορός: Ω, σίχαμα της κοινωνίας και βρωμιάρη φωνακλά
με το θράσος σου γεμίζεις πάσα γη και τη βουλή
δικαστήρια, γραφεία και δημόσια ταμεία.
Ω, βοθροταραξία, που την πόλη μας την κάνεις
άνω-κάτω φασαρία
που ξεκούφανες τ’ αυτιά μας, με τις γαϊδουροφωνάρες
κι απ’ τη βουλή τσιμπάς τους φόρους
σαν τα ψάρια οι ψαράδες.

Αριστοφάνης
Γράφτηκε το 424 π.Χ.
http://www.mikistheodorakis.gr/el/music/listen/byalbum/?musicsearch=%CE%99%CF%80%CF%80%CE%AE%CF%82

Σχόλια