ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ - του Μιχάλη Πατσίκα

12/02/2012 – 12/02/2016 


Η Πλατεία ξαναγέμισε.

Πέρασαν ακριβώς 4 χρόνια από τη μεγαλειώδη διαδήλωση του Αθηναϊκού Λαού και όχι μόνο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη, του Μανώλη Γλέζου και του Γεώργιου Κασιμάτη, μέσω του Παλλαϊκού Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Πάνω από 500.000 λαού συνέρρευσε μπροστά από την Βουλή να διατρανώσει την αντίδρασή του ενάντια στα εθνοκτόνα μνημόνια.

Το σύστημα προσπάθησε τότε να τον σκοτώσει (οι έρευνες ακόμη δεν έχουν κλείσει), διαλύοντας την Παλλαϊκή εκείνη συγκέντρωση με χημικά και αστυνομική βία.

4 χρόνια μετά.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Ο Ελληνικός Λαός πάλι στην Πλατεία Συντάγματος διαμαρτύρεται για τις Κυβερνητικές Πολιτικές που είναι επακόλουθο του 3ου Μνημονίου, αυτήν την φορά της Κυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ. Της πρωτο-δεύτερης φοράς Αριστεράς με νεοφιλελεύθερο όμως πρόσημο.

Μπροστάρηδες ο Αγροτικός κόσμος. 

Μερικές δεκάδες χιλιάδες λαού, κυρίως της Επαρχίας, αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό – φορολογικό.
Μαζί τους και οι υπόλοιποι κλάδοι που πλήττονται.

Ζητούν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που ‘’σκέφτεται’’ ο Υπουργός  να φέρει προς ψήφιση.

Αλήθεια νομίζουν ότι ακόμη και εάν δεν έρθει ποτέ το νομοσχέδιο στη Βουλή θα βελτιωθεί η ζωή τους;

Θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες διαβίωσης που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 6 χρόνια από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις;

Θα μπορέσουν οι ίδιοι να παράγουν ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα και να θρέψουν τις οικογένειες τους;

Οι υπόλοιποι κλάδοι που διαμαρτύρονται με το ίδιο αίτημα πιστεύουν ότι χωρίς αυτό το ασφαλιστικό - φορολογικό θα επιβιώσουν επαγγελματικά;
Όταν ο Μίκης κάλεσε τον Ελληνικό λαό ν' ανάψει μια ‘’Σπίθα’’ ώστε να γίνει καθαρτήρια φωτιά, είχε θέσει από τότε, την 1 Δεκέμβρη 2010, τις αρχές και την βάση του αγώνα.

Ο αγώνας πρέπει να είναι Εθνικοαπελευθερωτικός ενάντια στην νέα Κατοχή, πρέπει να είναι αγώνας για Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση.

Εάν δεν σπάσουμε τα δεσμά που χάλκευσαν οι ξένοι δυνάστες μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους δεν θα μπορέσουμε να σωθούμε.

Αντί να παραδώσουμε στα παιδιά μας χώρα, αυτή θα έχει μετατραπεί σε χώρο κι εκείνα σε δούλοι.

Ορθώς οι Αγρότες δεν προσέρχονται σε διάλογο με τους νεοκαθεστωτικούς.

Οφείλουμε από την πλευρά μας να τονίσουμε ότι δεν πρέπει η άρνησή τους αυτή να καμφθεί εάν η Συγκυβέρνηση υποσχεθεί να πάρει πίσω το Νομοσχέδιο και να συζητήσει από μηδενική βάση, όπως ζητεί ο αγροτικός κλάδος.

Δεν έχουν τίποτε να συζητήσουν μαζί τους διότι πολύ απλά δεν αποφασίζουν αυτοί, όπως δεν αποφάσιζαν και οι προηγούμενοι.

Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ‘Θεσμοί’’, η Τρόικα, το Κουαρτέτο.

Αυτοί, οι Κυβερνητικοί, ως γνήσιοι εθελόδουλοι, απλά εκτελούν.

Ακόμη περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι ζούμε υπό κατοχή. Συζητιέται μέσα στα μπλόκα των αγροτών.

Ο μόνος τρόπος για να αντισταθεί ο συνειδητοποιημένος λαός στην κάθε είδους κατοχή είναι να δημιουργήσει ένα αρραγές Μέτωπο.

Μόνο ένα Παλλαϊκό Μέτωπο μπορεί να αντιμετωπίσει τις ξένες δυνάμεις κατοχής, τους ντόπιους ολιγάρχες που λυμαίνονται δεκαετίες την χώρα και τους εθελόδουλους πολιτικούς που λειτουργούν ως πειθήνια όργανά τους.

Ο ανοργάνωτος ξεσηκωμός του κάθε κλάδου που πλήττεται πρέπει να συνοδεύεται από αρχές και θέσεις ενός Παλλαϊκού Κινήματος που να θέτει τις βάσεις για την Αναγέννηση αυτού του πολύπαθου τόπου. Οι διεκδικήσεις πρέπει να σταματήσουν να εστιάζονται  μόνο στο οικονομικό πεδίο και στην κατάκτηση κλαδικών στόχων.

Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι και διαφορετικές διέξοδοι.

Ή αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για Εθνική Ανεξαρτησία ή θα παραμείνουμε υπόδουλοι.

Ο αγροτικός ξεσηκωμός είναι για εμάς η ΣΠΙΘΑ στην πράξη.

Είναι αυθόρμητος και γνήσιος, χωρίς να λείπουν οι προσπάθειες των μεγαλοσυνδικαλιστών να το καπελώσουν.

Είναι κρίμα όμως να πορεύεται χωρίς μεγάλους στόχους και σχέδιο.

Αυτά που θα καταφέρουν να κερδίσουν εάν το σύστημα δεν τους διασπάσει θα είναι και πάλι ψίχουλα, μπροστά σε αυτά που τους ανήκουν και πρέπει να διεκδικήσουν.

Η διχαστική στρατηγική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη γιατί συγκρούεται με όλους τους κλάδους της κοινωνικής και εθνικής ζωής και αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο μέχρι και εμφυλιοπολεμικών συρράξεων μικρής κλίμακας (που δεν αποκλείεται όμως κάποια στιγμή να κλιμακωθούν, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την χώρα).

Οι νεοκαθεστωτικοί δεν θα διστάσουν να διχάσουν τον Ελληνικό Λαό προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας.

Συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων που παραχώρησαν την Εθνική Κυριαρχία αυτοί το ολοκλήρωσαν βάζοντας επίσημα πλέον και με δική τους προτροπή και υπογραφή, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις μεταναστευτικές ροές.

Δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα και ο Σουλτάνος, ως επίσημος συν διαχειριστής πλέον στο Αιγαίο, βγάζει ΝΟΤΑΜ για έρευνες μετά την πτώση του Ελληνικού ελικοπτέρου, στέλνει πλοία για έρευνες υδρογονανθράκων ανοιχτά του Αιγαίου, γκριζάροντας ουσιαστικά το μισό Αιγαίο.

Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις η Εθνική ομόνοια και η εγρήγορση είναι όσο ποτέ  άλλοτε απαραίτητη και αναγκαία.

Η ‘Ώρα Μηδέν’’ που διαπιστώνει στο κείμενο του ο Μίκης Θεοδωράκης πρέπει να είναι για τους δυνάστες του και όχι για τον Λαό.

Όσο και εάν θέλουν τα καθεστωτικά έντυπα και ΜΜΕ, να τον λογοκρίνουν, ακολουθώντας τις εντολές των ξένων πρεσβειών, εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να θέτουμε τις βάσεις για την δημιουργία του Παλλαϊκού Πατριωτικού Μετώπου ως μόνη δυνατή και ρεαλιστική διέξοδο.


Μιχάλης Πατσίκας
Σπιθίτης

Σχόλια