Σημείο ΜΗΔΕΝ - ΣΠΙΘΑ Α.Ρ.Η.Σ



Η ώρα ΜΗΔΕΝ του Μίκη, κρούει για άλλη μία φορά τον κώδωνα. 

Μήπως όμως, βρισκόμαστε στο σημείο Μηδέν;  Πριν έξη χρόνια, το πρώτο Μνημόνιο μπορούσε να καταργηθεί, γιατί υπεγράφη μόνον από τον τότε Υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου και δεν είχε την κύρωση της Βουλής.

Ο Μίκης τότε, με τον καθηγητή κ. Κασσιμάτη, άμεσα κινητοποιήθηκε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και να τον συσπειρώσει με εθνικό πρόταγμα και όχι ταξικό.  «ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» - Ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, 1/12/2010..

Έχοντας δίπλα του ένα 11μελές, στο οποίο τα πλείστα μέλη είχαν ένα κύρος, έδωσε την δυνατότητα στον ελληνικό λαό, να ενωθεί για να παλέψει να απελευθερωθεί εγκαίρως από την συμφορά που είχε έρθει στην πόρτα του.  Γιατί είχε ένα βασικό όπλο : την αντισυνταγματικότητα.

Το τρίτο Μνημόνιο του 2015, επί αριστερής κυβερνήσεως, έχει πλήρη συνταγματικότητα, με τα 3/5 της Βουλής να το έχουν ψηφίσει.

Έχουμε λοιπόν, ένα άλλο περιβάλλον σήμερα, με εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Τότε, υπήρχε χρόνος και νομιμότητα να καταργηθούν όλα αυτά σε μία μέρα.  Υπήρχε και ηγέτης για να αποτελέσει τον πόλο έλξης του ξεσηκωμού και εκείνος βεβαίως δεν ήταν άλλος από τον Μίκη.

Μα από τα 11 μέλη του, τα αρχικά της δικής του Σπίθας, οι 10 είχαν στο μυαλό τους την κομματική ταυτότητα της Σπίθας, με την παρουσία τους φυσικά στο Κοινοβούλιο, ο μεν ενδέκατος συμβούλευε διαρκώς την μη εμπλοκή σε κανέναν χρόνο με καμμία συγκυρία σε εκλογικές αναμετρήσεις, με εξαίρεση την παρ’ολίγον συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012..

Να υπάρχει δηλαδή η ΣΠΙΘΑ και να δρα, για να ανεβαίνει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και έγινε..

Σήμερα, δεν υπάρχει ούτε διαφαίνεται κατά διάνοια ικανό πρόσωπο, έστω χαμηλότερου διαμετρήματος από του Μίκη, για να «πέσει στην φωτιά».

Μετά τον Τσίπρα, έρχεται ο Μητσοτάκης κ.ο.κ.  Δεν υπάρχει καμμία ενωτική πρόθεση από μέρους του λαού, ούτε υπήρξε ποτέ, γιατί και μέσα στην ΣΠΙΘΑ ακόμη, πολύ νωρίς άρχισαν τα προβλήματα, όταν οι τρομεροί αριστεροί, θίχτηκαν με την συμμετοχή δεξιού σε νευραλγικό πόστο δίπλα στην θέση του Μίκη..

Αυτό στην Ελλάδα, δεν θα αλλάξει ποτέ.. Δυστυχώς.. Είμαστε οπαδοί, ποδοσφαιρικής αγωγής.

Κοινοπραξίες και προετοιμασία για απαλλαγή: Βγήκε στην επιφάνεια, αν αληθεύει, ότι και ο ίδιος ο Τσίπρας, επισκέφθηκε Ρωσία, Αργεντινή και όποια χώρα πιθανώς μπορούσε να βοηθήσει για να πει ΟΧΙ στους Ευρωπαίους.

Φαίνεται ότι μάλλον, ήταν κλειστή η πόρτα τους κι έτσι αποφάσισε να ρωτήσει τον λαό…

Όταν ο λαός του είπε ΟΧΙ, το πήγε στα αφεντικά του, οι οποίοι του είπαν ΝΙΝΕ στο ΟΧΙ..

Χρειάστηκαν 17 ΏΡΕΣ πιθανά και μία κατάθεση στον λογαριασμό του εικάζω, για να βάλει την υπογραφή του στην συμφωνία, ενώ έπρεπε να την βάλει στην παραίτησή του.  Κι έτσι, αντί ήρωας έγινε ένας νέος Παπανδρέου, Γ. και Α.

Αυτό το υποκριτικό 17ωρο τον έφερε και πάλι στην πρωθυπουργία το περασμένο Φθινόπωρο.

Σήμερα, αλυσσοδεμένοι στις νόμιμες ουσιαστικά υπογραφές, ή θα αργοπεθαίνουμε με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ή θα πεθάνουμε ακαριαία χωρίς αυτά.

Γιατί απλούστατα, εκτός απ’τις ιαχές διαφόρων, δεν υπάρχουν ούτε το σχέδιο ούτε τα πρόσωπα για να μας απαλλάξουν μια για πάντα από αυτά.
Σε άλλη περίοδο μίλησε ο Μίκης για ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ, σε διαφορετικό σημείο είμαστε σήμερα.

Και ενώ αυτήν την στιγμή, ψηφίζεται να ισοπεδωθεί η ΥΓΕΙΑ, ενώ η ΠΑΙΔΕΙΑ έχει τα χάλια της, ενώ ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ισοπεδώνεται στην χώρα αυτή, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να παντρέψει τους μουσάτους μεταξύ τους..

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».  Και δεν διαθέτουμε τίποτε από τα δύο.

Σπίθα Α.Ρ.Η.Σ.

Σχόλια

  1. Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο Α.Ρ.Η.Σ, ο αυτοπροσδιορίζομενος και ως "Σπίθα", μόλις αναρτηθεί ένα κείμενο του Μίκη ή συλλογικό των Σπιθών, σπεύδει να το "σβήσει" με τις γνωστές συστημικές απολυτότητες και την απαξίωση απέναντι στον Λαό.Δεν τα καταφέρνει, όμως, κι έτσι καθε φορά, είμαστε αναγκασμένοι να υφιστάμεθα όλη την παραπάνω αισθητική. (Ο Θεοδωρακισμός δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υπηρετει το δημοκρατικό του καθήκον και να αναρτά όλες τις απόψεις και μπράβο του)

    Αποτελούν ύβρις προς τον ελληνικό Λαό, στις σημερινές συνθήκες, όπου πάνω από 1 εκ. συνάνθρωποι μας είναι άνεργοι, που οι παππούδες κι οι γιαγιάδες πεθαίνουν επειδή δεν έχουν χρήματα, που συνάνθρωποι μας και παιδιά χάνουν τη ζωή τους από αρρώστιες επειδή δεν έχουν χρήματα, που 30.000 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει, που...που...που...όλοι αυτοί οι αναίσχιντοι χαρακτηρισμοί, ίδιοι με των διαφόρων Παγκάλων και άλλων γερμανών και γερμανοτσολιάδων.

    Το παραπάνω κείμενο του Α.Ρ.Η.Σ δηλώνει, πέραν της ιδεολογικής άγνοιας για το τί είναι Σπίθα, την εμπάθεια προς κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενότητας και κινητοποίησης του Λαού.
    Το παραπάνω κείμενο ταυτίζεται (και ως προς την πολιτική θεώρηση και ως προς την αισθητική του) με τον γνωστό σε όλους μας αυριανισμό.
    Με ύβρεις και υπαινισγμούς για πρόσωπα, προσπαθεί ο ΑΡΗΣ να σπιλώσει, ξανά, την όποια προσπάθειά μας.

    Θλιβερός ο ΑΡΗΣ, δεν βλέπει ότι το ΝΑΤΟ σεργιανά στο Αιγαίο, ότι η τάση της Ευρώπης είναι να μας κλείσει σαν τα ποντίκια στη φάκα, ότι κινδυνεύουμε να ζήσουμε και πόλεμο και φασισμό και το κυριότερο, αδιάβαστος καθώς είναι, δεν γνωρίζει τα βασικά ζητήματα πάλης της Σπίθας ούτε πώς προσεγγίζει η Κίνηση μας το λαϊκό κίνημα, την οικοδόμηση του Μετώπου κ.λπ. κλπ.

    Φτάνει δε στο έσχατο σημείο της αδιαντροπιάς να λέει ότι "σε άλλη περίοδο μίλησε ο Μίκης για κοινοπραξίες, σε διαφορετικό σημείο είμαστε σήμερα", αμφισβητώντας στην ουσία ολόκληρο το ιδεολογικό πλαίσιο της Σπίθας, το οποίο εκπόνησε ο Μίκης!
    Λες και υπήρχε περίπτωση να αναρτηθεί συλλογικό κείμενο των Σπιθών (του Δικτύου) χωρίς να ταυτίζεται με τις θέσεις του Μίκη.Θέσεις οι οποίες έχουν συζητηθεί και έχουν ψηφιστεί ομόφωνα από όλες τις Σπίθες.

    Αναλώνεται σε άχρηστη παρελθοντολογία προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους Σπιθίτες από τον στόχο τους. Δεν τα καταφέρνει όμως και γελοιοποιείται.

    Ταυτίζεται με την επιχειρηματολογία των συστημικών ΜΜΕ και των μνημονιακών κομμάτων και για μια φορά ακόμα βγάζει την εμπάθεια του προς τους αριστερούς της Σπίθας.
    Δεν ήταν οι "τρομεροί αριστεροί" της Σπίθας που "θίχτηκαν με την συμμετοχή δεξιού σε νευραλγικό πόστο", αγαπητέ/ή ΑΡΗΣ. Οι τρομεροί πασόκοι τον εξεδίωξαν τον άνθρωπο...ξέρεις εσύ...Γιατί εμείς οι αριστεροί τον είχαμε στηρίξει. Γιατί οι αριστεροί θεοδωρακιστές αυτά τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.

    Ας μη μιλήσουμε τώρα για τους εισοδισμούς που έγιναν στη Σπίθα. Ας μην πούμε για τα τηλέφωνα που είχαν πάρει φωτιά κι έδιναν εντολές σε κομματικούς να εφορμήσουν μέσα στη Σπίθα. Κομματικοί από τη δεξιά, το πασοκ και την οπορτουνιστική "αριστερά"...

    Παρακαλούμε τον Θεοδωρακισμό να λύσει το θέμα με την λεγόμενη Σπίθα Α.Ρ.Η.Σ και να μην ξαναβρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να διαβάζουμε λιβέλλους τη στιγμή που η πατρίδα χάνεται.

    Σπίθα Χολαργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.