ΦΙΝΤΕΛ: Σε λίγο θα πεθάνω, αλλά οι ιδέες του Κομμουνισμού θα ζούν για πάντα!

Η τελευταία (ίσως) ομιλία του Φιντέλ Κάστρο: «Σε λίγο θα έρθει η ώρα μου...αλλά οι ιδέες των Κουβανών κομμουνιστών θα παραμείνουν»



«Σε λίγο θα είμαι 90 χρονών. Σύντομα θα είμαι όπως όλοι οι άλλοι. Έρχεται η ώρα όλων» δήλωσε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έδωσε μια ομιλία που, όπως είπε ο ίδιος, ίσως να είναι η τελευταία του.

«Ίσως να είναι μια από τις τελευταίες φορές που μιλώ σε αυτή την αίθουσα» είπε, ενώπιον 1.300 ατόμων σε κέντρο συνδιασκέψεων της Αβάνας, όπου είχε δώσει αμέτρητες μακρές ομιλίες κατά την περίοδο που ήταν στην εξουσία. «Οι ιδέες των Κουβανών κομμουνιστών θα παραμείνουν, ως απόδειξη σε αυτόν τον πλανήτη, ότι αν δουλέψεις πάνω σε αυτές σκληρά και με αξιοπρέπεια, μπορούν να παράγουν τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται τα ανθρώπινα όντα».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, o Φιντέλ Κάστρο (ηγέτης της Κούβας από το 1959 μέχρι το 2006), ο οποίος φορούσε μια μπλε φόρμα, γυαλιά και έχοντας το χαρακτηριστικό μούσι του, δεν φάνηκε να στέκεται όρθιος- ωστόσο η κατάσταση της υγείας του φαινόταν καλύτερη από ό,τι παλαιότερα (υπενθυμίζεται ότι πριν 10 χρόνια παρέδωσε την εξουσία λόγω σοβαρής ασθένειας). Ο θάνατός του, όταν λάμβανε χώρα, αναμενόταν να φέρει αποσταθεροποίηση στη χώρα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά σχεδίων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία του. Ωστόσο, εν τέλει η εξουσία πέρασε χωρίς αναταράξεις και ιδιαίτερα προβλήματα στον αδερφό του, Ραούλ Κάστρο, 84 ετών. Πλέον, ο Φιντέλ Κάστρο, 89 ετών, ζει σχετικά απομονωμένος, γράφοντας κατά καιρούς άρθρα άποψης ή συναντώντας ξένους απεσταλμένους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Φιντέλ Κάστρο είπε ότι ο λαός της Κούβας θα νικήσει, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν πίστευε πως θα έφτανε τα 90. Η διάρκεια της ζωής του δεν ήταν λόγω προσπάθειας, είπε, αλλά «θέλημα της μοίρας».

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/2016/04/20/fidel-castro-omilia_n_9735854.html

Σχόλια