Εκδηλώσεις προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά



ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

Εκδηλώσεις προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο νέο δημιουργούμενο -από τον Δήμο Χανίων- Πολιτιστικό Κέντρο και κλειστό θέατρο (παλαιό τελωνείο) στο παλιό λιμάνι Χανίων και στη συνέχεια, στις 6.30 το απόγευμα, το ΚΑΜ,  θα πραγματοποιήσει επίσημη εκδήλωση, στην οποία θα του απονεμηθούν τιμές:

• Από τον Δήμο Χανίων, όπου θα γνωστοποιηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την ονοματοδοσία του νέου Πολιτιστικού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Χανίων.

• Από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο θα απονείμει στον Μίκη Θεοδωράκη την ανώτατη τιμή που απονέμει το Ίδρυμα, το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο ανοιχτό «θέατρο Μίκης Θεοδωράκης» στο Εμπρόσνερο ο Δήμος Αποκορώνου  θα αναγορεύσει τον Μίκη Θεοδωράκη σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, με το κλειδί του Δήμου. 

Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με το Μουσικό Σύνολο «Βάμος».

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει εκφράσει την επιθυμία να παρευρεθεί στο διήμερο αυτό αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρά του, αν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας  του.

Σχόλια