Γράφει ο …Σπινθήρας: Σχολιάζοντας τα σχόλια




Στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια επικρατεί όχι μόνο αποσιώπηση και απόκρυψη της κάθε πραγματικότητας, αλλά και παραπληροφόρηση. Από την άλλη, υπάρχει και το Διαδίκτυο. Καλό ή κακό. Κι αυτό είναι μία ειδοποιός διαφορά: Στην Ελλάδα, μπορεί να υπάρξει καλό ή κακό διαδίκτυο, ενώ υπάρχει –πλέον- μόνο κακή τηλεόραση.

Και μετά τον πρόλογο, ερχόμαστε στα δικά μας. Πάμε στην Γαλλία!

Τι εννοείτε πότε έγινε δική μας η Γαλλία; Η Γαλλία δεν μας ανήκει, αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί, σε λίγο –νομοτελειακά- θα γίνει και δικό μας…

Τι συμβαίνει στην Γαλλία; Πλήθος κόσμου εξεγείρεται ενάντια στα μέτρα λιτότητας και στις νέες εργασιακές μεταρρυθμίσεις. Καθημερινές διαδηλώσεις και ακρότητες, από καμένα περιπολικά μέχρι καταλήψεις εργοστασίων!

Δεν έχει νόημα να σταθούμε στις λεπτομέρειες της κατάστασης στην Γαλλία. Αυτό που έχει νόημα όμως, είναι να σταθούμε στο πως αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αυτές τις ειδήσεις. Και όταν αναλογιστούμε αυτό, θα βρεθούμε σε χρήσιμα συμπεράσματα για την δική μας κατάσταση!

Μία αξιόπιστη αποτύπωση της Κοινής Γνώμης, είναι οι σχολιασμοί του Διαδικτύου, κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Tweeter, κτλ).

Ένα από αυτά τα σχόλια, είναι αυτό που μιλά για «επαναστάτες», «συνειδητοποιημένους» Γάλλους και «καναπεδάκηδες», «κοιμισμένους» Έλληνες…

Εφόσον ξεπεράσουμε το σύνδρομο του Νίκου Δήμου και συν αυτόν εξυπνάκηδων της ελληνικής σκηνής που πλουτίζουν πουλώντας εθνομηδενιστικά βιβλία και πολιτικές αυτομαστιγώματος (ουχί αυτοκριτικής), ας έρθουμε στην ουσία του σχολίου.

Είναι «επαναστάτες» οι Γάλλοι, την στιγμή που οι Έλληνες «κοιμούνται»;

Εγώ θα έλεγα να προσέξουν όσοι παρομοιάζουν τους "επαναστάτες" Γάλλους με τους "κοιμισμένους" Έλληνες. Ο Ολαντ δεν έγινε χθες πρόεδρος της Γαλλίας, αλλά το 2012. Το 2012 και λίγους μήνες πριν (καλοκαίρι 2011) ήταν και το έτος που στην Ελλάδα είχαμε καθημερινά διαδηλώσεις και αγανακτισμένους πολίτες να αντιδρούν μαζικά κατά εκατοντάδες χιλιάδες απέναντι στο Μνημόνιο που εφαρμόστηκε το 2010. Με αποκορύφωμα την εμφάνιση του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα στις 12/2/2012, όπου η αστυνομική βία προσπάθησε να πνίξει στα χημικά τον ηγέτη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και όσων τον ακολούθησαν. Να σημειωθεί λοιπόν, πως οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν αμέσως με την ψήφιση του Μνημονίου (Μάιος 2010), ενώ στους Γάλλους πήρε τέσσερα χρόνια για να ξεσηκωθούν κόντρα στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ολάντ (Με το Κίνημα της "Ολονυχτίας", κάτι σαν τους δικούς μας "Αγανακτισμένους"). Ποιος Ολάντ; Ο Σοσιαλιστής ντε, που έδιωξε τον Δεξιό Σαρκοζί για να φέρει αριστερό αέρα στην Γαλλία!

Κάτσε γιατί κάτι μου θυμίζει αυτό το σκηνικό:

Δεξιά Κυβέρνηση. Εκλογές. Έρχεται αριστερή κυβέρνηση και η «ελπίδα». «Ξεμπέρδεψαν με το παλιό» οι Γάλλοι. Και έπειτα η ελπίδα, μετατρέπεται σε λεπίδα και αρχίζουν να εφαρμόζονται τα «άτυπα» μνημόνια. Έτσι απλά; Ε, όχι δα, μεσολάβησε μία τρομοκρατική επίθεση στο ενδιάμεσο, που έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να εφαρμόσει και μία σειρά διατάξεων που αφορούν ακόμη και στον περιορισμό των φωτορεπόρτερς!

Στην Ελλάδα πάλι, η «τρομοκρατική ενέργεια» που πάγωσε προς το παρόν τους Έλληνες, ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ και στην ρητορική του περί Αριστεράς, Αλλαγής, Ανατροπής. Μόνο που οι τρομοκράτες –όσοι τέλος πάντων έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου- αποδείχθηκαν πως ούτε Αριστεροί είναι, ούτε είχαν ποτέ στο μυαλό τους την Αλλαγή και την Ανατροπή.

Και σε αυτό το σημείο της συνειδητοποίησής μας βρισκόμαστε αυτή την στιγμή.

Αυτή την στιγμή που η «αμαρτωλή βουλή» των Ελλήνων, ψήφισε ακόμη κάποια θανατηφόρα νομοσχέδια που η εφαρμογή τους τρομάζει και τον κορυφαίο σεναριογράφο ταινιών τρόμου.

Αυτήν την στιγμή που στην Κύπρο, στην βουλή κατάφερε να εισχωρήσει δημοκρατικά το ναζιστάκι αδερφάκι της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, το Ε.ΛΑ.Μ.

Αυτήν την στιγμή, που στην Αυστρία το ακροδεξιό κόμμα αναδείχθηκε δεύτερο με μερικές εκατοντάδες ψήφων διαφορά από το πρώτο!

Αυτή την στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ανά την Ευρώπη.

Αυτή την στιγμή που κάποιοι μοιράζουν στην Μακρόνησο το γκουρμέ «μενού του εξόριστου» και η «αριστερή» ελληνική κυβέρνηση ξορκίζει το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική!

Όλα αυτά δείχνουν ένα πράγμα λοιπόν. Να σταματήσουμε να μεμψιμοιρούμε και να αφήσουμε τα σχόλια για την «ελληνική πραγματικότητα» και τους «κοιμισμένους Έλληνες», αφού μέχρι και οι διαφωτισμένοι Γάλλοι, μέχρι και οι προηγμένοι, πειθαρχημένοι Αυστριακοί πέφτουν στις ίδιες παγίδες που σκλαβώνουν τους εργαζόμενους και τους λαούς στο σύνολό τους και θρέφουν το τέρας του φασισμού. Ας το καταλάβουμε κάποτε πως το πρόβλημα δεν είναι οι Λαοί, αλλά η φύση του καπιταλισμού! Και η επιθυμία λίγων να υποτάξουν πολλούς, με οικονομικούς πολέμους και χρηματοπιστωτικά τανκς. Κι αυτό ανατρέπεται από λίγους, που θα αναγκάσουν τους πολλούς να ακολουθήσουν…

Δυστυχώς, το μέλλον προβλέπεται ζοφερό και η ανατροπή δεν θα έρθει από την μία στιγμή στην άλλη. Ο καθένας μας όμως, μπορεί να προετοιμάσει το έδαφος και τους γύρω του, και για την μία στιγμή και για την άλλη!

Έρχεται λοιπόν κατάμαυρο το μέλλον και το δυστύχημα είναι πως δεν θα έχουμε και το MEGA CHANNEL  να μας ενημερώσει και να μας πληροφορήσει πως για όλα έφταιγε το ότι δεν πέρασε το email Χαρδούβελη το 2014, όπως λέει και ο διαδικτυακός μας φίλος, Χάρης Ζάβαλος!


Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια