Στο Παρίσι η "Συνάντηση" Θεοδωράκη-Κορκολή!



Η προσέγγιση του Στέφανου Κορκολή στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, αφού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, ανοίγει τα φτερά της και στο εξωτερικό.

Η «Συνάντηση» του Στέφανου Κορκολή με έργα του Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύτρια των τραγουδιών τη Σοφία Μανουσάκη, τόσο σαν δίσκος όσο και σαν κύκλος παραστάσεων, έχει συναντήσει θερμή υποδοχή και απ’ το κοινό αλλά και την κριτική.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης έχει δώσει τις ευλογίες του τόσο στον Κορκολή, για την εμπνευσμένη προσέγγιση, μεταφορά και διασκευή των έργων του, αλλά και προς τη νέα και ταλαντούχα ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη για την μεστή και δροσερή συνάμα απόδοση των τραγουδιών του.

Η επαφή του Στέφανου Κορκολή με τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή και η αναγνώριση που χαίρει σε συνδυασμό με το κύρος και την απήχηση των έργων του Θεοδωράκη στο εξωτερικό ανοίγει τις «πύλες» της «Συνάντησης» και εκτός ελληνικών τειχών.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ο Στέφανος Κορκολής με τη Σοφία Μανουσάκη θα βρεθούν στη σκηνή του Θεάτρου Alhambra. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τους πλαισιώσουν προσωπικότητες της γαλλικής και παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής.

Την παράσταση θα παρακολουθήσει και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης μέσω των τεχνολογικών δυνατοτήτων που υπάρχουν.



Πηγή: ogdoo.gr


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.