ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ* - του Μίκη Θεοδωράκη

Αγαπητοί αναγνώστες,


Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν για την Ελλάδα και την Κύπρο - δηλώσεις που μας ανησυχούν ιδιαίτερα εξαιτίας της ξαφνικής και εντεινόμενης επιθετικής ρητορικής ψεύδους και μίσους - αναρτούμε ένα απόσπασμα σχετικά με τους Εθνικούς Κινδύνους απ' την Ιδρυτική Διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ που εκφωνήθηκε απ' την ιδρυτή και ηγέτη της Σπίθας Μίκη Θεοδωράκη στις 1/12/2010. 

Δυστυχώς τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη παραμένουν ακόμα και 6 χρόνια μετά, πάρα πολύ επίκαιρα! Ο Θεοδωράκης ήταν ο πρώτος που "είδε" ότι όταν καταστήσεις έναν λαό και μια χώρα δέσμια με μνημόνια οικονομικής εξάρτησης, μοιραία θα υπάρξουν εθνικοί κίνδυνοι εξαιτίας της Εθνικής εξάρτησης, που απορρέει άμεσα απ' την οικονομική! Μια χώρα που έχει χάσει λοιπόν της εθνική της Ανεξαρτησία μπορεί να γίνει ο πιο εύκολος στόχος των πάσης φύσεως εχθρών της που ενδεχομένως να έχουν αλυτρωτικές βλέψεις! Η στάση Τουρκίας - Ερντογάν των τελευταίων ημερών το αποδεικνύει!

Ας δούμε τι έλεγε ο Μίκης Θεοδωράκης το 2010.


Εθνικοί κίνδυνοι*  

Παράλληλα με όλα αυτά -σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»- κάποια ομάδα μελετητών που εδρεύει στο Στάτφορ των ΗΠΑ, προβλέπει ότι σύντομα η Ελλάδα θα χάσει το Αιγαίο, οπότε θα σβήσει ως χώρα (εκτός -προσθέτουν οι σοφοί Αμερικανοί- και αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να διαλέξει ένα ή και περισσότερα αφεντικά που θα την προστατεύσουν). Αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, τα διάβασα στα ΝΕΑ το περασμένο καλοκαίρι.

Έτσι οι μεν μας λένε ότι θα χαθεί το Αιγαίο, οι άλλοι διεκδικούν την Ήπειρο και την Μακεδονία, ενώ κάποιοι τρίτοι (Τούρκοι και Αμερικανοί) φαίνεται πως κάτι σκαρώνουν στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη.

Είναι αλήθεια υπερβολικό να διερωτάται κανείς, εάν υπάρχουν και εάν υπήρξαν ουσιαστικά πατριωτικές κυβερνήσεις σ' αυτή τη χώρα και τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στις ανοιχτές πληγές που μας περιβάλλουν;

Και να γιατί αναφέρομαι στα θέματα αυτά τα καθαρά εθνικά, γιατί μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

*του Μίκη Θεοδωράκη. Περιλαμβάνεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη της ΣΠΙΘΑΣ που εκφωνήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την 1/12/2010.


Σχόλια