H ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Αγαπητοί αναγνώστες

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι με αφορμή το τελευταίο κείμενο Θεοδωράκη σε αρκετά sites, blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι σχολιαστές αντί να σχολιάζουν το άρθρο αυτό καθεαυτό και να διαφωνούν ή να συμφωνούν με το άρθρο επί την βάση κάποιων επιχειρημάτων, υβρίζουν τον Μίκη Θεοδωράκη για την υπουργική θητεία του το 1990 με την ΝΔ. Μια κριτική ενάντια στον Μίκη Θεοδωράκη που έχει πραγματικά κουράσει.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό δείχνει την ένδεια των επιχειρημάτων αυτών που στρέφονται ενάντια στον Μίκη Θεοδωράκη και ενάντια στο άρθρο του. Διότι δεν στρέφονται ενάντια στο άρθρο του ουσιαστικά, αλλά θυμούνται παλιές ιστορίες μιας διαφορετικής εποχής με εντελώς διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες για να σπιλώσουν το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης όμως είναι υπερήφανος για τις επιλογές του και μπορεί να τις εξηγήσει - δικαιολογήσει πολιτικά. Οι υβριστές του μπορούν να εξηγήσουν τις δικές τους;

Ας σταματήσει πια η καραμέλα με την υπουργική θητεία του Μίκη Θεοδωράκη το 1990 και ας ασχοληθούν – προβληματιστούν με την ουσία των λεγομένων του στο συγκεκριμένο κείμενο! Ας προβληματιστούν με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ας αναρωτηθούν σοβαρά τι εξώθησε τον Μίκη Θεοδωράκη να εκραγεί σε τέτοιον βαθμό ώστε να χρησιμοποιήσει μια τόσο σκληρή γλώσσα (όπως δεν συνηθίζει ποτέ). Ας αναρωτηθούν ποιος υπερασπίζεται την πραγματική αριστερά και τις ιδέες της και ποιος τις εκθέτει, τις προσβάλλει και τις καπηλεύεται! 

Για την μπαγιατεμένη κριτική στον Μίκη Θεοδωράκη εξαιτίας της υπουργικής του θητείας με την ΝΔ το 1990, ενημερώνουμε τους ευαίσθητους αριστερούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Τσίπρα που θίχτηκαν με την επίθεση του Μίκη Θεοδωράκη, ότι η φτηνή προπαγάνδα έχει κοντά ποδάρια. Και τους ενημερώνουμε ότι καλό είναι να ανοίξουν τα ιστορικά βιβλία και να ξεστραβωθούν ώστε να μάθουν ότι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αριστερά συνεργάστηκε με την ΝΔ του Κων.Μητσοτάκη το 1989 στην κυβέρνηση Τσαννετάκη! Παραθέτουμε τα στοιχεία απ' το Wikipedia.


Κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη 1989

Η Κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη 1989 ανέλαβε μετά από την Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου 1985.

Ο Τζαννής Τζαννετάκης, μετά τις εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989, στις οποίες δεν προέκυψε απόλυτη πλειοψηφία εδρών κανενός κόμματος στη Βουλή και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η κατάσταση, ορκίστηκε στις 2 Ιουλίου, ύστερα από συμφωνία ΝΔ και Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (ΚΚΕ και ΕΑΡ).

Η κυβέρνηση είχε ως κύριο μέλημά της -σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία και τον Συνασπισμό- την «κάθαρση» και οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Επί κυβέρνησης Τζαννετάκη δημιουργήθηκε η ιδιωτική τηλεόραση (έπειτα από συμφωνία ΝΔ/Συνασπισμού) και κάηκε ένα μεγάλο ιστορικό αρχείο της σύγχρονης ιστορίας, οι φάκελοι των αγωνιστών της Αριστεράς την περίοδο από την κατοχή έως την πτώση της χούντας το 1974.

Για να μην τους τα δίνουμε όλα στο πιάτο και επειδή επιθυμούμε σκεφτούν και να βάλουν το μυαλό τους οι ίδιοι να δουλέψει, τους ζητάμε να ψάξουν οι ίδιοι ποιοι αριστεροί έγιναν υπουργοί (και πόσοι) απ' τον τότε ενιαίο Συνασπισμό σε αυτήν την κυβέρνηση αλλά και στην επόμενη Οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα το 1989.

Γιατί κύριοι υβρίζετε τον Μίκη Θεοδωράκη που έγινε υπουργός του Μητσοτάκη; Ολόκληρη η αριστερά δεν συνεργάστηκε μαζί του; Από που προκύπτει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι προδότης; Γιατί αυτή η επιλεκτική μνήμη ενάντια στον Μίκη Θεοδωράκη; 

Επίσης ας μας εξηγήσουν πολιτικά, γιατί είναι επιλήψιμο να συνεργαστεί κανείς με τον Κων. Μητσοτάκη; Τι είναι ο Μητσοτάκης; Ο διάβολος; Από που προκύπτει ότι ένας αριστερός προδίδει τις ιδέες του όταν κάνει μια στρατηγική επιλογή συνεργασίας και συμμαχίας μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή με κάποιον πολιτικό του αντίπαλο ώστε να πετύχει έναν μεγαλύτερο πολιτικό και εθνικό στόχο;  Από που προκύπτει ότι είναι προδοσία η στήριξη προς τον Μητσοτάκη την ώρα που ο ίδιος ο Ελληνικός λαός του δίνει το 1990 47%; Τι ήταν το 47% των Ελλήνων που στήριξε τον Μητσοτάκη το 1990; Προδότες; Ή υπήρχε ένας βαθύτερος στόχος που ήταν ότι έπρεπε να χτυπηθεί η Ελλάδα που σάπιζε απ' τα σκάνδαλα και τον αυριανισμό την 8ετή διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου;

Απ' τον Θεοδωρακισμό είμαστε διατεθειμένοι να ανοίξουμε έναν μακρύ πολιτικό διάλογο για τα παραπάνω, για να ερευνήσουμε ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο την ιστορική αυτή εποχή 89-90, διάλογο που καλούμε όλους να λάβουν μέρος από όποια πολιτική και ιδεολογική αφετηρία προέρχονται και διάλογο που καλούμε ακόμα και τον Μίκη Θεοδωράκη να στηρίξει με σχόλια και αρθρογραφία.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού / Theodorakism


Σχόλια

  1. Πέρασαν σχεδόν έξι ημέρες απ' την στιγμή που κάναμε αυτήν την ανάρτηση. Εμείς όμως δεν το ξεχάσαμε!

    Κανένα σχόλιο δεν ήρθε στον Θεοδωρακισμό για το θέμα.

    Θέσαμε το θέμα επί τάπητος για να έρθουν οι ίδιοι οι υβριστές του Μίκη Θεοδωράκη, να τους δώσουμε βήμα και να τους ζητήσουμε να ξεδιπλώσουν τα επιχειρήματά τους και να δικαιολογήσουν τις ύβρεις, να τεκμηριώσουν δηλαδή τα λεγόμενά τους ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι προδότης επειδή συνεργάστηκε με τον κ.Μητσοτάκη.

    Ουδείς εμφανίστηκε. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πετούν πυροτεχνήματα, συνθήματα, τσιτάτα, ύβρεις και λάσπη, εκεί βέβαια που τους παίρνει! Και αν στριμώχνονται το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να σιωπούν!

    Οι συντελεστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.