ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, Ο “ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Για πρώτη φορά, ένας «υπεύθυνος» Έλληνας (βλ. δηλώσεις Διευθ. Συμβούλου της Ελ.Πε.) αποκάλυψε δημόσια στον δημοσιογράφο-παρουσιαστή Γιώργο Αυτιά, πως στον Πατραϊκό κόλπο υπάρχουν 100 εκ. βαρέλια πετρελαίου.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως αυτό είναι μία πραγματική αποκάλυψη, καθώς και ο Αόρατος Άνθρωπος έχει προχωρήσει σε αυτές τις αποκαλύψεις εδώ και αρκετά χρόνια, μιλώντας για όφελος δισεκατομμυρίων ευρώ από τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας εντός της Ελληνικής ΑΟΖ.

Ας υποθέσουμε επίσης, πως κάποια μέρα η Ελλάδα, βάσει αυτού του πλούτου που διαθέτει, θα γίνει ανεξάρτητη και δυνατή. Στο μεταξύ, θα έχει χαθεί πολυτιμότατος χρόνος! Ας κάνουμε ακόμη μία υπόθεση, ότι αυτή η ιστορία θα πάρει χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια, πόσοι άνθρωποι θα έχουν πεθάνει από ανέχεια, από έλλειψη κοινωνικής ασφάλισης;


Πόσοι ηλικιωμένοι θα έχουν φύγει πριν την ώρα τους, διότι δεν «βρήκαν το φάρμακό» τους;

Πόσα αγέννητα παιδιά θα χαθούν πριν δουν το φως, επειδή η γυναίκα που τα κυοφορούσε ήταν άνεργη και δεν διέθετε τα χρήματα για τους απαραίτητους προγεννητικούς ελέγχους;

Πόσες προσωπικές αξιοπρέπειες θα έχουν τσαλαπατηθεί και πόσοι συνάνθρωποί μας θα έχουν φτάσει μέχρι την αυτοκτονία;

Πόσα νέα παιδιά θα έχουν μεταναστεύσει; Πόσοι γονείς θα κατεβάζουν τα μάτια, όταν τα παιδιά τους ρωτούν «τι θα φάμε σήμερα;»

Θα πληρώσουν τότε οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης, οι οποίοι, καθ’ υπαγόρευση των Μεγάλων Δυνάμεων-Προστατών μας, υπέγραψαν μνημόνια στη σειρά, καθυστέρησαν και προκάλεσαν αυτές τις απώλειες και τριτοκοσμικές συνθήκες;

Με την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στο Πατραϊκό κόλπο, εικάζεται πως η Ελλάδα μπορεί να εμφανιστεί αυτάρκης μπροστά στις ανάγκες ενός ολόκληρου έτους.

Αυτή η δικαίωση του Αόρατου Ανθρώπου, αποτελεί την απόλυτη ντροπή, με έναν Λαό επαίτη σε μία χώρα υπό διαπόμπευση και πλήρη υποτέλεια!

Ο Αόρατος Άνθρωπος και το Αόρατο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα που ίδρυσε την 1η Δεκεμβρίου 2010, τόνισαν από την πρώτη στιγμή πως η Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη, λόγω των οικονομικών της δεσμεύσεων.

Και αυτό ακριβώς το φαινόμενο, ένας Άνθρωπος και ένα Κίνημα που βγαίνουν και τονίζουν την εξάρτηση της χώρας και την διέξοδο μέσω της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου Εθνικού πλούτου, αντιμετωπίζονται σήμερα ως ΑΟΡΑΤΟΙ, σαν να μην υπήρξαν ποτέ, είναι μοναδικό!
Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;


Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες ημέρες μετά την ανάδειξή του σε πρωθυπουργό της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, συνάντησε τον ηγέτη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα, και προφανώς επρόκειτο για μία συνάντηση ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ προσωπικοτήτων, όπου ειπώθηκαν ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ κουβέντες.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε για ακόμη μία φορά (η πρώτη ήταν το 2012) την πρότασή του για σύσταση μίας Γενικής Γραμματείας στο υπουργείο ανάπτυξης, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την επιστημονική διερεύνηση του θέματος των κοιτασμάτων πετρελαίου και υδρογονανθράκων εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, ώστε να προσεγγιστούν οι αρμόδιοι φορείς με τη μέθοδο των Κοινοπραξιών και να αρχίσουν οι έρευνες και οι εξορύξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτή την συνάντηση, απάντησε στον Μίκη Θεοδωράκη πως συμφωνεί απόλυτα και μάλιστα θα του έστελνε τις επόμενες ημέρες τους υπουργούς Ανάπτυξης (Π. Λαφαζάνη) και Εξωτερικών (Ν. Κοτζιά) για να συζητήσουν περαιτέρω, καθώς η πρόταση των Κοινοπραξιών για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου (σε ποσοστό 60/40, Κράτος/Εταιρείες) εξασφαλίζει σε βάθος χρόνου την Εθνική Κυριαρχία και Ανεξαρτησία της χώρας!

Περιττό βέβαια να αναφέρουμε πως οι Λαφαζάνης και Κοτζιάς, ουδέποτε εμφανίστηκαν.

Και το ερώτημα παραμένει: Ποιος και γιατί δεν άφησε να προχωρήσει αυτή η πρόταση, με την οποία συμφώνησε υπεύθυνα ο πρωθυπουργός της χώρας;

Βάσει των αποκαλύψεων του 2012 από τους έγκριτους επιστήμονες/ερευνητές των υδρογονανθράκων, Αντώνη Φώσκολο, Ηλία Κονοφάγο και Νίκο Λυγερό στην εκδήλωση της ΚΑΠ-Σπίθα με θέμα «Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ», αν προχωρούσε η πρόταση του Μίκη για Κοινοπραξίες (μία πρόταση που πλέον εφαρμόζει η Κύπρος) το 2015, σήμερα (2017) θα υπήρχαν κάποιες δεκάδες δις στα ταμεία της χώρας!

Γιατί δεν έγινε αυτό;

Και το άλλο ερώτημα είναι ακόμη πιο εύλογο, για να αφυπνιστούν και οι τελευταίοι παραπλανημένοι, αδαείς ή αφελείς.

Πως είναι δυνατόν να ασχολείται η Ελληνική Κοινωνία και τα ΜΜΕ για εβδομάδες ολόκληρες με έναν φτηνό απατεώνα που εμφανίζεται να τάζει δις, να χαρίζει …οικόπεδα και χρέη, ενώ εδώ και χρόνια θάβονται οι επισημάνσεις και αποκαλύψεις για την Αλήθεια των Μνημονίων και τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας από τον Μίκη Θεοδωράκη και το ΚΑΠ-Σπίθα;

Προφανώς ο Μίκης Θεοδωράκης εκτός από «μεγάλος μουσικοσυνθέτης» είναι και ο Αόρατος Άνθρωπος για τους εξουσιαστές.


Σχόλια