Γράφει ο ...Σπινθήρας: Μαθήματα εξωτερικής πολιτικής, θάρρους και ανθρωπισμού απο την Κούβα

Η υφήλιος φλέγεται. Όχι μόνο απο τα κύματα καύσωνα, αλλά και από τους πολιτικούς χειρισμούς των "κραταιών" του πλανήτη μας. Δεν είναι σημερινό. Αυτή η πολιτική κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας και να δεχόμαστε την υπάρχουσα κατάσταση! Το αντίθετο! Κόντρα σε κάθε αντίξοη συνθήκη, στόχος μας είναι η ανατροπή τέτοιου Συστήματος!

Τα τελευταία χρόνια, εκτός απο στρατιωτικές επεμβάσεις, βλέπουμε και τις πολιτικές επεμβάσεις που συνοδεύονται απο "πραξικοπήματα των ανθρώπων με τις γραβάτες" πάνω σε χώρες και Λαούς (βλ. Μνημόνιο-Ελλάδα!). Τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό της Κύπρου και του άλλου πολιτικού πραξικοπήματος που καταγγέλει με στεντόρεια φωνή ήδη από το νησί της Αφροδίτης ο "πατριάρχης" των συνταγματολόγων, Γιώργος Κασιμάτης. Το ιστολόγιο που φιλοξενεί και τη στήλη μου ασχολείται εκτενώς με το θέμα και θα το αναδείξει περισσότερο και τις προσεχείς ημέρες...

Εγώ θα αναφερθώ σε κάτι άλλο όμως. Σε ένα παράδειγμα γενναίας παρέμβασης στην εξωτερική πολιτική, αυθόρμητης όσο και "πληρωμένης" απάντησης κόντρα σε ιμπεριαλιστικά σχέδια χωρών πάνω σε Λαούς που διεκδικούν το δίκαιο τους. Αναφέρομαι βέβαια στο παράδειγμα του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και την μεταξύ τους διένεξη που κρατά περισσότερο απο 50 χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς κι απο τις δύο πλευρές (σαφώς και όχι ...ισομερισμένα!) και έναν Λαό χωρίς πατρίδα (Παλαιστίνιοι).

Και όταν αναφέρω"παράδειγμα απάντησης", εννοώ την παρέμβαση της Κούβας στην πρόσφατη συνεδρίαση της UNESCO! Ένα παράδειγμα-χαστούκι, από μία μικρή χώρα με μεγάλη ιστορία αγώνων, κόντρα στον Ιμπεριαλισμό και κοντά σε κάθε αδύνατο και αδικημένο Λαό.

Τι συνέβη εκεί; 

Χωρίς περαιτέρω σχολιασμό, παραθέτω το κείμενο του δημοσιογράφου Nasim Hanna Alatras απο τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ωστόσο, το video που ακολουθεί, είναι ...όλα τα λεφτά! 

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr


Nasim Hanna Alatras 

Πριν μέρες το κράτος-έμπορας του ολοκαυτώματος επιστράτευσε τις θηριωδίες των ναζιστών για να μπλοκάρει μια απόφαση του UNESCO που καταδίκασε το Ισραήλ για τη συστηματική και διεθνώς παράνομη πολιτική αλλοίωσης των χαρακτηριστικών της Ιερουσαλήμ.

Προσπάθησε ο εκπρόσωπος του Ισραήλ να παρουσιάζεται καταρχήν ότι είναι εκπρόσωπος ενός «εβραϊκού κράτους», κάτι που δεν υπάρχει και δεν αναγνωρίζεται ούτε από τις ΗΠΑ για να αποδείξει ότι η Ιερουσαλήμ είναι πόλη των Εβραίων.

Απέτυχε όμως παταγωδώς όχι μόνο αυτή τη φορά να μπλοκάρει την λήψη της απόφασης, αλλά πολλές άλλες φορές γιατί τα επιχειρήματα του ήταν πάντα σαθρά και δεν ανταποκρίνονταν στην επιστημονική και αρχαιολογική ιστορία της πόλης. 

Το κράτος αυτό προσπαθεί εδώ και εκατόν χρόνια με εκσκαφές σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης πάνω από το έδαφος της και κάτω από το έδαφος της να βρει κάτι που να δένει την ιστορία της με τους μύθους της Βίβλου και όμως δεν το έχει καταφέρει. 

Στην τελευταία συνεδρίαση ο εκπρόσωπος αυτός του «εβραϊκού» κράτους ξεπέρασε τα όρια όταν απαίτησε εκβιαστικά, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, από τον κανονισμό να σηκωθούν όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών στην αίθουσα ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του ολοκαυτώματος και ρεζιλεύτηκε διεθνώς μετά την παρέμβαση της εκπροσώπου της Κούβας, που αφού σηκώθηκε για να τιμήσει τα θύματα του ολοκαυτώματος ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγής για τους δολοφονημένους Παλαιστινίους στην Μέση Ανατολή.. βέβαια ο εκπρόσωπος του «»εβραϊκού κράτους» δεν σηκώθηκε…

Η Κούβα μπορεί να απέχει δεκάδες μίλια από τις ακτές τις μεγαλύτερης στρατιωτικής και οικονομικής δύναμης που γνώριζε η ανθρωπότητα ..μπορεί να είναι μια μικρή χώρα και να διαθέτει μικρές στρατιωτικές και οικονομικές δυνατότητες και όμως διαθέτει ένα πολύ μεγάλο πούρο αξιοπρέπειας που το χώνει στον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό όσο πρέπει…
Και όχι σαν κράτος μιας χώρας στην Ευρώπη που παριστάνει τον γίγαντα στον λαό του και και είναι ξεπουπουλιασμένη κότα...


Σχόλια