Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στον Σπινθήρα

"Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα"


Διαβάστε επίσης: 

Γράφει ο ...Σπινθήρας: Συνομιλία με τον Μίκη!

 
Αγαπητέ Σπινθήρα,

Οφείλω μια εξήγηση σε σχέση με τις «Κοινοπραξίες» γιατί κινδυνεύω να θεωρηθώ ως Μνημονιακός. Διότι ορισμένοι μπορεί να υποθέσουν ότι οι «κοινοπραξίες» μπορούν να εφαρμοστούν σε συνθήκες όπως οι σημερινές με την παράδοση της ανεξαρτησίας και του εθνικού μας πλούτου στους ξένους.

Στο πρόγραμμα της «Σπίθας» διευκρινίζουμε με μεγάλη σαφήνεια ότι προϋπόθεση για να εφαρμόσουμε ως λαός ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, είναι η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. 

Σήμερα, η κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν δεχθεί το Μνημόνιο είναι ουσιαστικά υπόδουλοι, οπότε δεν έχουν καμιά δυνατότητα για ανάπτυξη της χώρας. Τουναντίον, δέχονται να εφαρμόσουν μέτρα που οδηγούν στην υπανάπτυξη και στην φτωχοποίηση του λαού.

Επομένως τις κοινοπραξίες μπορούν να τις εφαρμόσουν μόνο οι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι Έλληνες.

Και κάτι άλλο: Το κουτσούρεμα των θεσμών του Πολιτεύματος δίνει την δυνατότητα σήμερα στον Αλ. Τσίπρα να κυβερνά ακόμα και με 1%, φτάνει να έχει την πλειοψηφία στην Βουλή. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά αυτής της πλειοψηφίας: Θεωρώ ότι κατ’ ουσίαν έχει μεταβληθεί σε μια Ανώνυμη Εταιρία με 153 προνομιούχους μετόχους. Γιατί προνομιούχους; Γιατί τα έσοδά τους από το Εθνικό Λογιστήριο είναι τα μόνα σταθερά σε σχέση με τα έσοδα και τις οικονομίες όλων των υπολοίπων Ελλήνων που ακολουθούν ελεύθερη (συνεχή) πτώση.

Δηλαδή ο ελληνικός λαός τους πληρώνει από το τρομακτικό έλλειμμα το οποίο έχει δημιουργήσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι έχουν μεταβληθεί σε ένα αιωρούμενο μπαλόνι. Γιατί μπαλόνι; Μα γιατί στέκονται στον αέρα, δεδομένου ότι το υπόβαθρο που τους ανέδειξε και τους στήριξε ώστε να γίνουν πλειοψηφία, έχει προ πολλού κοντύνει κατά τα δύο τρίτα. Με άλλα λόγια, εάν ο Αλ. Τσίπρας από το 15% πάει στο 10% και μετά στο 5% και μετά στο 1% (υποθετικά μιλώ βεβαίως), αυτό σημαίνει ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρέπει να έχουν τα ίδια ποσοστά πτώσης, οπότε υπό τις συνθήκες του ακέραιου και όχι του κουτσουρεμένου Συντάγματος θα είχαν φυλλορροήσει προ πολλού.

Υπάρχει λύση; Μόνο εάν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, οπότε η Βουλή θα είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίσουν (πράγμα σχεδόν αδύνατο), τότε θα γελοιοποιηθούν και μαζί τους και η χώρα μας. Στην περίπτωση αυτή, υποθέτω ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Και σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στο σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», απαντώ «Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα. Κι αυτό γιατί πέραν της καταστροφικής πολιτικής που επέβαλε εις βάρος του λαού μας, υπέγραψε συνθήκες με τις οποίες παρέδωσε στους ξένους το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες μπροστά!

Θα ευχόμουν αυτές οι απόψεις μου να διαδοθούν με κάθε μέσον έως ότου φτάσουν στα αυτιά των ηγετών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Θα μπορούσα να κάνω προς αυτούς μια δημόσια έκκληση. Όμως προτιμώ το δρόμο της διαφώτισης της κοινής γνώμης. Υπάρχει το Ιντερνετ, οι εφημερίδες, τα Σωματεία και οι προσωπικότητες. Μόνο βιαστείτε, γιατί η χώρα μας διαλύεται.


Αθήνα, 26.9.2017

Μίκης Θεοδωράκης


Σχόλια

  1. Βεβαίως πρέπει σύσσωμη η Αντιπολίτευση να φύγει από τη Βουλή.
    Βεβαίως το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η δεξιότερη κυβέρνηση.

    Διότι το νεοταξίτικο δεξιό μόρφωμα που κυβερνά:
    -Κατήργησε πραξικοπηματικά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού καταργώντας στην ουσία τον ίδιο τον λαό. Πυροβόλησαν την καρδιά του λαού και σκότωσαν την περηφάνια του.

    -Συνέχισε την υποθήκευση ολόκληρης της χώρας και ό,τι είχε απομείνει από τους προηγούμενους το υποθήκευσε για τα επόμενα 100 χρόνια.

    -Συνεχίζεται η γενοκτονία των Ελλήνων.

    -Μας σκοτώνουν αργά και βασανιστικά.

    -Χτυπά ανελέητα την οικογένεια. Νεολαίοι ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους, μανάδες και πατεράδες που βρίσκουν δουλειά στην άλλη άκρη του κόσμου. Μία μητέρα ξενιτεμένου παιδιού, την οποία δεν γνωρίζω προσωπικά, μου έγραψε στο μήνυμά της: «Κάθε φορά που συνοδεύω το παιδί μου στο αεροδρόμιο το παιδί μου κλαίει, κι εγώ μόλις φύγει πεθαίνω μέσα μου». Το παιδί της έψαχνε 3 χρόνια δουλειά και ντρεπόταν να επιβαρύνει τον μισθωτό πατέρα του, γι αυτό ξενιτεύτηκε.

    Όσο για το "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά": Συμφωνώ με τον Μίκη. Να πω και κάτι ακόμα: Δεν έχω συναντήσει ούτε έναν αγωνιστή που να το λέει αυτό. Η συντήρηση αυτού του συνθήματος εκφράζει φόβο. Ούτε ο Μίκης, ούτε ο Πέτρουλας, ούτε ο Λαμπράκης ούτε οι Λαμπράκηδες φοβήθηκαν, ούτε οι ΕΑΜίτες κι οι ΕΛΑΣίτες φοβήθηκαν. Εμείς γιατί να φοβόμαστε;

    Ο Μίκης έχει δίκιο σε όσα γράφει. Πράγματι, η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι να παραιτηθεί η Αντιπολίτευση και να φύγει από τη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκετοί φίλοι με ρωτούν γιατί ο Μίκης χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ "ως την δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα"και αν θα χαρακτήριζα αυτήν την άποψη του Μίκη Θεοδωράκη υπερβολική.
    Τους απαντώ ότι δεν βρίσκω καμία υπερβολή,διότι η Δεξιά του παρελθόντος,συγκρούστηκε και εξόντωσε ένα μέρος του Λαού,ενώ η σημερινή κυβέρνηση εξοντώνει την πλειοψηφία του Λαού με ησυχία τάξη και ασφάλεια.
    Επίσης ότι ο Κωνσταντίνος αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πήγε στο σπίτι του.
    Όσο για τα εκλογικά ερωτήματα,θλίβομαι όταν οι συνομιλητές μου δεν μπορούν να καταλάβουν ότι στο πρόγραμμα της Σπίθας λέγαμε για Κυβέρνηση της πλειοψηφίας του Λαού και όχι για Ελληνική Διοίκηση,όπως ψήφισε στο τρίτο μνημόνιο η «Κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    «Οι ελληνικές αρχές(...)να θέσουν σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα,υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,για την ενίσχυση των δυνατοτήτων και την αποπολιτικοποίηση της Ελληνικής Διοίκησης»
    («3οΜνημόνιο»,Ν.4343/16Ιουλίου 2015,ΦΕΚ Α΄80)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.lamprakides.gr/blog/?p=4795
    Το συγκεκριμένο site αναφέρει,
    «Και πάλι θα επισημάνουμε πως το μηδενιστικό κι εμφυλιοπολεμικό κλίμα που υφέρπει – κυρίως στα σχόλια και τις απόψεις που ακολουθούν, στο Θεοδωρακισμό, μετά το κείμενο του Μίκη – είναι άκρως επικίνδυνο για τη χώρα, ακόμη κι αν αυτή η χώρα δεν απολαμβάνει την ανεξαρτησία της».
    Μέχρι σήμερα 6/10/2017 τα τρία σχόλια που αναφέρει ο αρθρογράφος είναι η Anastasia Voulgari,nikos που έγραψε «εύγε» και ο petronikolios.
    Όσο με αφορά θα απαντήσω με τα «Δημοκρατικά» λόγια του αρθρογράφου.
    «αδυνατούμε να χωνέψουμε – ακόμη, ελλείψει ατράνταχτων αποδείξεων – τη “διαπίστωση” ότι(...) το μηδενιστικό κι εμφυλιοπολεμικό κλίμα που υφέρπει – κυρίως στα σχόλια και τις απόψεις που ακολουθούν, στο Θεοδωρακισμό, μετά το κείμενο του Μίκη – είναι άκρως επικίνδυνο για τη χώρα»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To blog μας ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΜΟΣ ​δηλώνει δημόσια ότι διαφωνεί κάθετα με το άρθρο - κριτική του κ.Παληοτάκη πάνω στην επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στον Σπινθήρα, όπως δημοσιεύθηκε στο blog των Λαμπράκηδων και θεωρούμε ότι βρίσκεται κ​αθ' ​ολοκληρίαν σε ​εκ διαμέτρου αντίθετο μήκος κύματος απ' τις πολιτικό - κοινωνικές απόψεις του Μίκη Θεοδωράκη, της ΣΠΙΘΑΣ και του Θεοδωρακισμού.

      Καταδικάζουμε δε και την κριτική που άσκησε ο κ.Παληοτάκης στους τρεις σχολιαστές του Θεοδωρακισμού στην συγκεκριμένη ανάρτηση.

      Με εκτίμηση

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.