Γράφει ο …Σπινθήρας: Ιδού, ποιοι καταγγέλλουν το Συλλαλητήριο (και μία κουβέντα για τα κομματόσκυλα)





Όσοι μιλάμε υπέρ των Συλλαλητηρίων για το «Σκοπιανό» και τον πατριωτικό τους χαρακτήρα, έχουμε διάφορους κομματικούς κολαούζους και κυβερνητικά παπαγαλάκια να μας ρωτούν με τη γνωστή προβοκατόρικη ρητορική τους: «Μα καλά, αφού διαδηλώνετε στην ίδια χώρα και αναπνέετε τον ίδιο αέρα με τους χρυσαυγήτες, δεν είστε εθνικιστές και νεοναζί;»…


Απαντάμε (άλλη μία φορά): Όχι, όσοι διαδηλώνουν στην ίδια χώρα, στην ίδια περιφέρεια, στον ίδιο νομό ή στην ίδια πόλη με τους νεοναζί χρυσαυγήτες, δεν είναι κι οι ίδιοι νεοναζί χρυσαυγήτες. Όμως οι χρυσαυγήτες, είναι χρυσαυγήτες! Όχι, όσοι αναπνέουν τον ίδιο αέρα με τους ακροδεξιούς νεοναζί, δεν είναι ακροδεξιοί νεοναζί. Οι ακροδεξιοί νεοναζί όμως, είναι ακροδεξιοί νεοναζί! Οι Έλληνες ακροδεξιοί, μιλούν ελληνικά. Αλλά όχι, όσοι μιλούν ελληνικά, δεν είναι Έλληνες ακροδεξιοί! Οι οπαδοί του Μιχαλολιάκου και του Φράγκου, έχουν κεφάλι, μάτια και αυτιά. Αλλά όχι, όσοι έχουν κεφάλι, μάτια και αυτιά, δεν είναι οπαδοί του Μιχαλολιάκου και του Φράγκου!

Εσύ κομματικέ κολαούζε λοιπόν, που το παίζεις κομμουνιστής και προοδευτικός, και τσουβαλιάζεις όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ως «εθνικιστές» με φόβο μη χάσεις το μονοπώλιο στην …επαναστατική γυμναστική σου ή εσύ κυβερνητικό παπαγαλάκι που βλέπεις τον κόσμο να ενώνεται κάτω από ένα ΕΘΝΙΚΟ πρόταγμα και αισθάνεσαι την καρέκλα σου να κουνιέται, βγάλε καλλίτερα τον σκασμό αν δεν θέλεις να συμμετέχεις στα συλλαλητήρια και ασχολήσου με την βρώμικη διασπαστική καμπούρα σου (για περισσότερα επ’ αυτών εδώ: http://theodorakism.blogspot.gr/2018/01/blog-post_23.html).

Τώρα που συνεννοηθήκαμε (;) ας πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί που καταγγέλλουν τα συλλαλητήρια κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην υπό διαπραγμάτευση ονομασία του κράτους των Σκοπίων.


Μάθιου Νίμιτς
(και λοιπά στελέχη σε ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε)

Ο Μάθιου Νίμιτς (αγγλικά: Matthew Nimetz) είναι Αμερικανός διπλωμάτης. Από το 1994, λίγο μετά το περίφημο μητσοτακικό «σιγά, σε δέκα χρόνια θα το έχουν ξεχάσει όλοι» δόγμα, αποτελεί τον ειδικό αντιπρόσωπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την διαφορά για το όνομα του κράτους των Σκοπίων, στην οποία εμπλέκονται το κράτος των Σκοπίων και η Ελλάδα. Αφού είδε κι απόειδε με άλλες κυβερνήσεις και αφού έσυρε από το αυτί τον μπούλη στο Βουκουρέστι να παραδεχθεί σύνθετη ονομασία το 2008, έπειτα περίμενε οκτώ μνημονιακά χρόνια, να πετύχει στην εξουσία το κατάλληλο υποχείριο των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ (βλ. παρακάτω Alexis Tsipras) για να ρίξει το τελειωτικό χτύπημα σε ένα εθνικό θέμα, την ώρα που η Ελλάδα είναι γονατισμένη, παραδομένη και χρεωμένη μέχρι τ’ αυτιά.

Ο Νίμιτς συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο του CDRSEE (Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης). Δεν θα λέγαμε με ιδιαίτερη επιτυχία…

Δεν πολυσυμπαθεί τα συλλαλητήρια, διότι θέλει να τελειώνει με την ονομασία των Σκοπίων, να βάλει η ελληνική κυβέρνηση την τζίφρα της για την αναγνώριση του όρου «Μακεδονία» και να φέρει εις πέρας την αποστολή που του έχουν αναθέσει τα αφεντικά του, με σκοπό την αποσταθεροποίηση στην περιοχή των Βαλκανίων για κάθε μελλοντική χρήση.


Alexis Tsipras

(και λοιποί κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι)

Ο Alexis Tsipras (ελληνικά: Αλέξης Τσίπρας) είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ανέπτυξε πολιτική δράση από τα μαθητικά και τα φοιτητικά του χρόνια, συμμετέχοντας σε αριστερές κομματικές νεολαίες πλάι σε μεγιστάνες της διανόησης όπως ο Καρανίκας και ο Σκουρλέτης.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα αντιγράφοντας τους παπάδες του Ανδρέα Παπανδρέου, συνεργάστηκε με τους καμμενοψεκασμένους ΑΝΕΛ, έφτιαξαν το καινοτόμο άρωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του δίνουν το brand name ανάλογα με τα μνημόνια που υπογράφουν. Προς το παρόν έχουν λανσαριστεί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ1 και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ2.

Ο Alexis δεν είναι και μεγάλος φαν των συλλαλητηρίων και της λαϊκής έκφρασης γενικότερα. Στο Δημοψήφισμα του 2015, ο λαός ψήφισε 62% ΟΧΙ, αλλά ο Alexis το έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και εφάρμοσε με όλες του τις δυνάμεις το ΝΑΙ.

Η αναμπουμπούλα για την λύση της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων βολεύει τον Alexis, αλλά τα εκατομμύρια των συμμετεχόντων στα συλλαλητήρια, όχι.

Το 2015 συμπεριλήφθηκε σε ετήσιο κατάλογο του περιοδικού Time με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς. Τόσο μεγάλη επιρροή, που ανάμεσα στους συμπατριώτες του εν Ελλάδι, η δημοτικότητά του αυτή τη στιγμή, μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης, έχει φτάσει περί το 10-15%.


Κυριάκος Μητσοτάκης
(και λοιποί παρατρεχάμενοι στη ΝΔ)

O Κυριάκος Μητσοτάκης (aka: Κούλης) είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έχει διατελέσει Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2013-15) και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ (2015). Επίσης, σε ηλικία έξι μηνών, διετέλεσε αντιστασιακός.

Το πρώτο του μάθημα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, το πήρε από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το 1992. Ο μπαμπάς του του είχε πει τότε: «Παιδί μου, αυτό το μάθημα και να το μάθεις τώρα, σε δέκα χρόνια θα το έχεις ξεχάσει. Μην ασχολείσαι», και ο Κυριάκος δεν ασχολήθηκε. Παρά μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, όταν έχει βρεθεί στη δύσκολη θέση να κάνει αντιπολίτευση στον Alexis Tsipras που επιδιώκει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία», αλλά ο Κούλης δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση καθώς κάποιος άλλος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, aka Μπούλης, λέρωσε τη φωλιά της παράταξης το 2008, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 και συναινώντας στη λύση μέσω σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία, όπως ακριβώς ο Alexis Tsipras! Μπερδεμένες καταστάσεις για το ούτως ή άλλως θολωμένο μυαλό του Κυριάκου, ο οποίος τελικά επέλεξε να μην καταδικάσει το συλλαλητήριο, αλλά ούτε και να το στηρίξει, καθώς με τις κινήσεις της παράταξής του στο σκοπιανό τα τελευταία 26 χρόνια, γελάνε και τα μάγουλα του Βουκεφάλα στο άγαλμα της πλατείας των Σκοπίων.


Δημήτρης Κουτσούμπας (και λοιποί μπογιόπουλοι και άλλοι κομματικοί παρατρεχάμενοι)

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι Έλληνας πολιτικός και έχει αναλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 2013. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως συνεπής Γ.Γ. του Κόμματος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το σκοπιανό ζήτημα, απάντησε ορθά κοφτά και απερίφραστα: «Διαφωνούμε με τις κυβερνητικές τακτικές και τα πολιτικά τερτίπια του ΣΥΡΙΖΑ». Όταν τον ενημέρωσαν πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς οι ίδιες με τις θέσεις του κόμματός του, υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία», ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Διαφωνούμε κάθετα. Εμείς είμαστε υπέρ μίας ονομασίας σύνθετης με το ‘’Μακεδονία’’ ως όρο». Ωστόσο ο Δημήτριος Κουτσούμπας, αν και Λαμιώτης είναι ιδιαίτερα λακωνικός στον λόγο του, οπότε δεν πολυμιλά για αυτά τα ζητήματα. Γι’ αυτό έχει εξαπολύσει κόκκινα τρολ που σε συνεργασία με τα συριζοτρόλ, οργώνουν το διαδίκτυο και προβοκάρουν τα συλλαλητήρια των «εθνικιστών, νεοναζί και λοιπών ηλιθίων που διαδηλώνουν μαζί με τη χρυσή αυγή», αδυνατώντας βέβαια να κατανοήσει πως με αυτόν τον τρόπο χαρακτηρίζει το 95% των πολιτών αυτής της χώρας και καταλήγει να στρέφει αυτόν τον κόσμο απέναντι στο ΚΚΕ, που στις επόμενες εκλογές δεν προβλέπεται να ξεπεράσει το 3%.


Αριστεριστές (και λοιποί ψευτοαριστεροί παρατρεχάμενοι)


Ως Αριστεριστές χαρακτηρίζονται όσοι κατηγορούν όλους τους άλλους είτε για ρεφορμισμό είτε για αναποτελεσματικότητα ενώ οι ίδιοι δεν στερούνται τίποτα από τα δυο. Θεωρούν τους εαυτούς τους ως επαναστάτες χωρίς ποτέ να έχουν καμία ουσιαστική-πραγματική σχέση με το ...σπορ. Βασικά είναι κατά φαντασίαν αριστεροί επαναστάτες. Οι ενέργειες τους, έχουν πάντα πολλαπλάσια αποτελέσματα στο εσωτερικό τους σε σχέση με την …κοινωνία!


Σε σχέση με τα συλλαλητήρια, είναι κάθετα αντίθετοι, διότι, σε αντίθεση με ΕΑΜικούς Αριστερούς, οι αριστεριστές είναι εθνομηδενιστές και στο άκουσμα της λέξης «εθνικό», παθαίνουν αναφυλαξία. Σιχαίνονται να αντικρύζουν ή να αγγίζουν ελληνικές σημαίες και λοιπά εθνικά ελληνικά σύμβολα, ωστόσο δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα με εθνικά σύμβολα άλλων εθνών. Οι περισσότεροι από αυτούς επιδίδονται μία-δύο φορές τον μήνα σε τακτικές ή έκτακτες απεργιακές κινητοποιήσεις φορώντας παλαιστινιακή μαντίλα, εθνικό σύμβολο των Παλαιστινίων, υψώνοντας –ανάλογα την περίπτωση- παλαιστινιακές ή συριακές σημαίες. Αν κάποιος τους επισημάνει αυτό το παράδοξο, αυτόματα τον αποκαλούν φασίστα και εθνίκι.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Νίκος Μπογιόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει – και δεν έχουν μέχρι τώρα διαψευστεί από τον ίδιο – έχει δώσει όρκο δεμένο με αίμα, να υπακούει αιώνια την Κ.Ε. και το Π.Γ. του Κόμματος, βρέξει, χιονίσει ή σε περίπτωση βιβλικού κατακλυσμού. Είναι καλό και υπάκουο κομματικό παιδί και δεν αντιμιλά στους ανώτερούς του, ακόμη και όταν το Κόμμα τον φτύνει και τον διώχνει κλοτσηδόν από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Πλέον, γυρίζει κάθε μέρα στους δρόμους, γι’ αυτό και τα άλλα παιδάκια τον φωνάζουν «ο ΗμεροΔρόμος».

Με τη στάση του στα συλλαλητήρια, αποδεικνύεται πως ελάχιστα διαφέρει από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς αριστεριστές, ενώ συντάσσεται με την άποψη των Ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Από εκεί και πέρα, τον Νίκο Μπογιόπουλο, δεν μπορεί να τον «ψηλώσει» κανείς, περισσότερο από το μπόι του κομματικού κολαούζου και παρατρεχάμενου του Περισσού. Ούτε καν η κομματική και εκδοτική προπαγάνδα του ίδιου.


Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια