Οι αδερφωμένοι συστημικοί ενάντια στον Μίκη - Της Αναστασίας Βούλγαρη

Ενωμένη η συστημική αριστερά επιτίθεται μαζί με την κυβέρνηση στον Μίκη Θεοδωράκη, επειδή ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο πανελλήνιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος. 

Η επίθεση εντάθηκε περισσότερο όταν ο Μίκης στις 16 Φεβρουαρίου ζήτησε Δημοψήφισμα με τη δήλωσή του-απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος είπε ότι «ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία της ΠΓΔΜ είναι δεδομένος». 

Ο Μίκης επιχείρησε, για πολλοστή φορά μετά το 2010, να ενώσει τον λαό. Ο λαός ανταποκρίθηκε και πάλι στο κάλεσμα του Μίκη, αλλά οι ίδιοι κομματικοί μηχανισμοί της αριστεράς, σε ρόλο αναχώματος του συστήματος,  μαζί με τους οπαδούς τους ξαναμπήκαν εμπόδιο στην λαϊκή ενότητα.

Με πρωτοφανή συγχρονισμό και πρωτοφανή σύμπνοια μέλη, ψηφοφόροι και οπαδοί όλων των κομμάτων της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σε μία πρωτοφανή  σύμπνοια με την κυβέρνηση εφόρμησαν  στο διαδίκτυο (κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) να κατασπαράξουν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ακατανόμαστες ύβρεις, κατάρες και πρόστυχα λόγια γράφτηκαν  με ασύλληπτο σαδισμό και γέμισαν το διαδίκτυο. Τόσο απάνθρωπα και τόσο χυδαία που θα τα ζήλευαν ακόμη και οι ίδιοι οι βασανιστές του Μίκη.   

Ιστοσελίδες και ιστολόγια που διατηρούν κομματικά μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε έναν αγώνα κατασυκοφάντησης του Μίκη και διαστρέβλωσης της ομιλίας του στο συλλαλητήριο. 

Εθνομηδενιστές ηγετίσκοι και αρθρογράφοι, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές περσόνες, όλοι υπάλληλοι του συστήματος, κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στον Θεοδωράκη. Από κάτω τους οι αδαείς και φανατικοί οπαδοί τους,  ως χρήσιμα εργαλεία του συστήματος. 

Όλοι αυτοί, που σήμερα ενώθηκαν ενάντια στον Μίκη, είναι οι ίδιοι που πολέμησαν με νύχια και με δόντια τη Σπίθα. Είναι οι ίδιοι που χτύπησαν κάθε προσπάθεια του Μίκη για τη δημιουργία Μετώπου την περίοδο 2010-2012 και έτσι άνοιξαν τον δρόμο στη σημερινή ζοφερή κατάσταση. 

Φοβούνται τον Μίκη και τη δύναμη του λαού


Ο Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο τους ξεμπρόστιασε, γι αυτό πέρασαν σε ανοικτή, δημόσια και απροκάλυπτη επίθεση. Τώρα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που σπιλώνουν, λοιδορούν και πολεμούν κάθε προσπάθεια επικοινωνίας και ενότητας των λαϊκών δυνάμεων. Οι διώκτες του λαού  φανερώθηκαν. 

Οι σημερινοί φανεροί διώκτες του Θεοδωράκη είναι τα πολιτικά παιδιά των στελεχών του δογματικού γραφειοκρατικού μηχανισμού, που κατασκεύαζαν ψευδή δημοσιεύματα και τα διοχέτευαν στις αστικές εφημερίδες την πρώτη περίοδο της Μεταπολίτευσης. Εκείνα δε τα στελέχη ήταν τα πολιτικά παιδιά  του δογματικού γραφειοκρατικού μηχανισμού που κατέλαβε τα καθοδηγητικά όργανα της Αριστεράς από τον Εμφύλιο και μετά. Ήταν και είναι το απόστημα επάνω στο σώμα της πραγματικής Αριστεράς. 

Ο Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο έσπασε το απόστημα και τώρα τρέχει το πύον. Θα καθαρίσει η πληγή και μετά θα επουλωθεί. Κι έτσι το σώμα θα είναι και πάλι υγιές, ώστε να κυοφορήσει και να γεννήσει τη Νέα Αριστερά. 

Οι αδελφωμένοι συστημικοί φοβούνται μήπως πραγματοποιηθεί το όραμα της λαϊκής ενότητας με στόχο την απελευθέρωση, γι αυτό παριστάνουν ότι ενοχλήθηκαν με το «αριστερόστροφος φασισμός» που είπε ο Μίκης και με τον σαρκασμό του προς όλους εκείνους οι οποίοι μέρες πριν το συλλαλητήριο τον κατηγορούσαν ότι «θα πάει να ξεπλύνει τους φασίστες». Παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν ότι «αριστερόστροφος» σημαίνει εκείνος που παριστάνει τον αριστερό και όχι ο αριστερός. Ότι δεν κατάλαβαν ότι ο Μίκης, υπερασπιζόμενος και πάλι την πραγματική Αριστερά, αυτό που ουσιαστικά είπε είναι ότι μέσα στην αριστερά έχουν παρεισφρήσει στοιχεία αντι-αριστερά. Τρέμουν στην ιδέα ότι αποκαλύπτεται ότι τα αντι-αριστερά στοιχεία είναι αυτοί οι ίδιοι.

Φοβούνται, γιατί αποκαλύφθηκε ότι στηρίζουν υπόγεια την κυβέρνηση. 

Πιάστηκαν από μια ομάδα φασιστών που εμφανίστηκαν (με δική τους πρωτοβουλία άραγε;) δύο-τρεις ώρες πριν το συλλαλητήριο, φυσικά για να τους πάρει η κάμερα, για να γράφουν επί 17 ημέρες ότι ο Μίκης έγινε φασίστας! (Και μόνο που αναγκάζομαι να το γράψω αυτό ντρέπομαι για λογαριασμό τους). 

Δεν είχε προλάβει να τελειώσει το συλλαλητήριο και το διαδίκτυο ήταν ήδη γεμάτο με τις ασχημίες τους. Γιατί; 

Διότι φοβήθηκαν επειδή κατάλαβαν αμέσως ότι το ένα- ενάμιση εκατομμύριο που ήταν στο Σύνταγμα ήταν από όλες τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου και από όλες τις κοινωνικές τάξεις και κυρίως από τα λαϊκά και μικροαστικά στρώματα. 

Αυτό σημαίνει ότι ο λαός εκείνες τις ώρες ήταν ενωμένος κάτω από ένα εθνικό πρόταγμα που ξεπερνούσε το πρόβλημα του ονόματος των Σκοπίων και αναδείκνυε το βασικό και κυρίαρχο ζήτημα: Της Εθνικής Ανεξαρτησίας. 

Έτσι, βάλθηκαν να διαλύσουν και πάλι το λαϊκό κίνημα που γεννιόταν εκείνη τη στιγμή, επειδή γνωρίζουν ότι η δύναμη του ενωμένου λαού είναι ικανή να διεκδικήσει και να κατακτήσει την εθνική ανεξαρτησία, δηλαδή την ελευθερία της πατρίδας, που σημαίνει την ελευθερία του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας. 

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν 

Έγραψε ο Στέλιος Ελληνιάδης στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς: «Οι επιτόπιες μετρήσεις της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύτηκαν στο Βήμα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αυτοπτών. Το 87% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο βασικός λόγος συμμετοχής στο συλλαλητήριο ήταν η έκφραση της αντίθεσης στις εξελίξεις στο “σκοπιανό”. Οι πολίτες που πήραν μέρος δεν άλλαξαν γνώμη για το όνομα “Μακεδονία” από τα συλλαλητήρια του 1992, ενώ τα στελέχη που προέρχονται από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΝ άλλαξαν. Γιατί άραγε; Μπήκε πιο βαθιά ο αμερικανικός δάκτυλος;»

Πολλή σωστή ερώτηση, την θέτουμε και εμείς.

«Σύμφωνα με την ΚR, ο καταμερισμός, σε επίπεδο πολιτικής τοποθέτησης, ήταν περίπου 54% Κέντρο και Δεξιά και 36% Κέντρο και Αριστερά, με πιο ισχυρό στο σύνολο το Κέντρο, συν ένα 10% που δεν έδωσε συγκεκριμένη πολιτική επιλογή. Κοινό σημείο της πλειονότητας αυτού του πολύμορφου πλήθους, πέρα από το “μακεδονικό”, ήταν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 που ψηφίστηκε από το 52% των παρόντων στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με την έρευνα της ΚR, έναντι του 24% που ψήφισε ΝΑΙ (οι υπόλοιποι δήλωσαν ότι δεν ψήφισαν ή έριξαν λευκό και άκυρο). […] Η αντίθεση στα κόμματα εξουσίας εκφράστηκε εντονότερα και σαφέστερα από ένα 29% που δήλωσε απερίφραστα ότι είναι τόσο απογοητευμένο και θυμωμένο που επιθυμεί την “ανατροπή του συστήματος”, ενώ μόνο ένα φτωχό 7% εμπιστεύεται ακόμα τα κόμματα.»


Τι κατόρθωσε ο Μίκης



Με την παρουσία του συσπείρωσε τον ελληνικό λαό, ο οποίος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην οικουμένη: «Είμαστε όρθιοι!» 

Ανέδειξε τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Πατριωτισμού και της Πατριωτικής Αριστεράς και τη ρεαλιστική δυνατότητα ενότητάς τους. 

Αποκάλυψε ότι «υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες διεθνείς δυνάμεις εναντίον της ακεραιότητας της χώρας μας» (Από την ομιλία του). 

Αποκάλυψε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή. (ΝΑΤΟ σημαίνει βιομηχανίες θανάτου. Πόλεμος, όλεθρος, σφαγή και εξανδραποδισμός. Άραγε, οι σημερινοί διώκτες του Μίκη αναρωτήθηκαν μήπως άθελά τους παίζουν το παιχνίδι των νατοϊκών κύκλων;)
Προκάλεσε αναταραχή στις γεωπολιτικές εξελίξεις και απέτρεψε (μέχρι στιγμής) την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο γειτονικό κράτος. 

Απογύμνωσε το σύστημα και τους συμμάχους του.

Απογύμνωσε την κομματοκρατία και έδειξε ποιοι και γιατί πολεμούν τη λαϊκή ενότητα.
Φανέρωσε ποιοι και γιατί ρίχνουν νερό στον μύλο του νεοναζισμού.

Φανέρωσε ποιοι και γιατί εξυπηρετούν υπόγεια τα δόλια σχέδια των βιομηχανιών θανάτου. 

Η παρουσία του Γιώργου Κασιμάτη

«Το 46% των διαδηλωτών», γράφει ο Σ. Ελληνιάδης, «δήλωσαν στην ΚR ότι από όλους τους ομιλητές τούς εξέφρασε περισσότερο ο Μίκης, με δεύτερο τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη, με 19%, και μόλις τρίτο τον μητροπολίτη Σύρου με 10%.»

Αυτό σημαίνει ότι η δυναμική των δύο πολιτικών ανδρών είναι ικανή να συσπειρώσει και ενώσει το 65% του λαού σε ένα παλλαϊκό μέτωπο με στόχους: α) Την απελευθέρωση από τη δουλεία που έχει επιβληθεί στη χώρα από το 2010, β) την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, η οποία έχει παραχωρηθεί στους δανειστές «αμετάκλητα και άνευ όρων», ήδη από το πρώτο μνημόνιο και γ) την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας. 

Ο Γιώργος Κασιμάτης, τόνισε ότι το συλλαλητήριο ήταν η πρώτη πανεθνική έκφραση υπεράσπισης του άρθρου 120 του Συντάγματος. Με τη δήλωσή του αυτή  υποδηλώνει ότι δεν λειτουργεί το πολίτευμα, ότι οι πολιτικές ηγεσίες και οι κυβερνήσεις δεν λειτουργούν προς τον σκοπό της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τα δεσμά της εθνικής της κυριαρχίας και από την κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος, οπότε συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Ο Γιώργος Κασιμάτης  ανέδειξε ότι το Σκοπιανό είναι «η συνέχεια των γεωπολιτικών βλέψεων» των Μεγάλων Δυνάμεων όπως έχουν ήδη εκφραστεί από το 2010 στα παράνομα μνημόνια. 


Το νέο μεγάλο μας ΟΧΙ

Οι φοβισμένοι διώκτες του Θεοδωράκη επιδίδονται, ως άλλοι Ιεροεξεταστές,  σε ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών. Καθυβρίζουν δημόσια ή μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων φίλους και συνεργάτες του Μίκη και επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που συμμετείχε στο συλλαλητήριο.

Δεν το καταφέρνουν, γιατί εμείς με την παρουσία μας είπαμε το νέο μεγάλο μας ΟΧΙ. 

ΟΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας.
ΟΧΙ στην υποδούλωση που μας επιβλήθηκε.
ΟΧΙ στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
ΟΧΙ δεν παραδινόμαστε
ΟΧΙ δεν είμαστε ραγιάδες

Υποστήριξαν τον Μίκη και τον λαό

Ο Στάθης Παναγούλης πρώτος από όλους,  ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο καθηγητής Παναγιώτης Δόικος, προσωπικότητες της Αριστεράς, του Δημοκρατικού και Προοδευτικού χώρου, γνωστοί καλλιτέχνες, αλλά και προσωπικότητες της δημοσιογραφίας, αλλά και πολλοί πολίτες έγραψαν καταπληκτικά κείμενα υποστήριξης του Μίκη.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και δείχνει μια ώριμη στιγμή και μια ανάγκη. Ανάγκη για την αναβίωση εκείνης της Αριστεράς που εκπροσωπεί ο Μίκης,  δηλαδή της ΕΑΜικής. Εκείνης της πραγματικής Αριστεράς που κατόρθωσε να ενώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ενάντια στον κατακτητή. 

Ακόμα δείχνει  ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για την ενότητα του λαού. Γιατί όλοι όσοι δημόσια υποστήριξαν τον Μίκη, στην ουσία υποστήριξαν  τον ίδιο τον λαό. 

Πρόταση

Έχουν χρέος, λοιπόν, όλοι αυτοί οι πολύτιμοι φίλοι μας που δεν φοβήθηκαν να σταθούν στο πλευρό του Θεοδωράκη, του Κασιμάτη, του λαού και όλων εμάς και να βοηθήσουν στην περαιτέρω συσπείρωση των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων και με σύνθημα ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

Αναστασία Βούλγαρη
Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2018

 

Σχόλια