Γράφει ο …Σπινθήρας: Επιτέλους, ΑΚΟΥΣΤΕ!



 

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που έχουν (ξανα)ανοίξει στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας. Που έγκειται ο παραλογισμός; Μα φυσικά σε αυτό ακριβώς: Στις διαπραγματεύσεις!

Το ζήτημα της ιστορίας, της ταυτότητας ή της ονομασίας θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένο. Να το καταλάβουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω! Τα λάθη της ελληνικής πλευράς εδώ και 60+ χρόνια, δεν μας επιτρέπουν σήμερα να μιλάμε ακόμη για αυτά τα θέματα. Αυτά τα θέματα, με δική μας αποκλειστική ευθύνη, θεωρούνται τελειωμένα! Αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί της ομιλίας του Μίκη, ο οποίος βγήκε δημόσια μπροστά σε εκατομμύρια κόσμου στο Σύνταγμα και στους τηλεοπτικούς δέκτες, και μίλησε για τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Εν ολίγοις, ο Μίκης είπε πως αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας διαχρονικά πάνω στο ζήτημα, σήμερα δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους Σκοπιανούς να απαρνηθούν –έστω κι αν πρόκειται για μύθο- την ιστορία, την ταυτότητα ή το όνομά τους ως Μακεδόνες και Μακεδονία. Έτσι γεννήθηκαν οι τωρινές γενιές, έτσι μεγάλωσαν και έτσι ζουν. Πράγματι, φαντάζει ακόμη και …άδικο να προσπαθήσεις να τους το αλλάξεις! Οπότε, η μόνη ρεαλιστική λύση, είναι εμείς ως Ελλάδα να ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ποτέ την εγκυρότητα αυτού του μύθου, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του ο Μίκης «χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι χάρτινοι και νόθοι όπως είναι σήμερα». 

Δεν αναγνωρίζουμε λοιπόν ΚΑΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εκτός Ελλάδας, δεν υποχωρούμε από το βέτο και συνεχίζουμε τη ζωή μας, όπως και πριν. Δεν είναι δικό μας ζήτημα το θέμα της ένταξης των Σκοπίων σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ. Είναι δικό τους. Αλλά αν θέλουν να ζουν τον μύθο τους, η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει!

Τα παραπάνω βέβαια, σχεδόν θάφτηκαν κάτω από τις φωνές περί «εθνικισμού» του Μίκη, «εθνικιστικού» συλλαλητηρίου και «εθνικιστικών» δηλώσεων …

Το να διαπραγματεύεσαι λοιπόν αυτά τα θέματα σήμερα, εν έτει 2018, μόνο ως γελοιότητα χαρακτηρίζεται, πράγμα που αποδεικνύεται καθημερινά, από τις εξελίξεις πάνω στο θέμα. Τελευταία εξέλιξη δε, οι δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού που ζήτησε να …ανοιχτεί και το ελληνικό Σύνταγμα, σε ερώτηση σχετικά με την αλλαγή του σκοπιανικού Συντάγματος (πηγή)! Πρώτα μας τρολάρουν αλλάζοντας τα ονόματα στην εθνική τους οδό και στο αεροδρόμιο (λες και όποτε θέλουν δεν μπορούν να τα ξανά αλλάξουν!) και τώρα φτάνουμε και στο σημείο να επικαλούνται και το ελληνικό Σύνταγμα για την «μακεδονικότητα» των «Μακεδόνων» εντός Ελλάδας!

Και μέσα σε όλο αυτό τον Κυκεώνα παρα-πληροφόρησης, δηλώσεων και παραδηλώσεων, σκάνε σκάνδαλα, η Τουρκία εμφανίζεται περισσότερο προκλητική από ποτέ στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας απαγάγωντας (όπως όλα δείχνουν!) δύο Έλληνες στρατιωτικούς και στο τέλος-τέλος, κάνουν την εμφάνισή τους και οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες για να αρχίσουν τις έρευνες και τις εξορύξεις στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης (πηγή)!

Θα μου πείτε, τι αλαλούμ είναι αυτό που μπλέκω το μακεδονικό, με τα ελληνοτουρκικά και τις πετρελαϊκές εταιρείες! Είναι ένα αλαλούμ, που κάποιος όμως κάποτε το είχε προβλέψει και κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν ήταν μέντιουμ, δεν ήταν μάντης, αλλά ο Μίκης Θεοδωράκης!

Ο Μίκης βγήκε πρώτος στον αντιμνημονιακό Αγώνα και με τη μεγαλειώδη ομιλία του τον Δεκέμβριο του 2010, είχε θίξει κάθε πιθανό κίνδυνο που θα πρόκυπτε από την σκανδαλώδη υπογραφή του Μνημονίου και ότι αυτό συνεπαγόταν, σε εργασιακά, κοινωνικά και εθνικά θέματα! Και σε 8 χρόνια Μνημονίου, καθημερινά ο Μίκης δικαιώνεται! Ο Νίμιτς επανέφερε το θέμα των Σκοπίων, η Τουρκία γίνεται όλο και πιο προκλητική και ξαφνικά βρέθηκαν πετρέλαια και υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, τώρα που και η τελευταία σταγόνα θα καταλήξει στο Υπερταμείο προς τους Δανειστές μας!!!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί τον Μίκη Θεοδωράκη τον βάζουν στο στόχαστρο όλες οι κυβερνήσεις και κάθε κέντρο εξουσίας. Διότι όταν ο Μίκης, μιλά, ο ελληνικός Λαός ακούει, μαθαίνει, ξυπνά! Η φωνή του Μίκη λοιπόν πρέπει να φιμωθεί κι αν αυτό δεν γίνεται, πρέπει να λερωθεί τόσο, ώστε να μην ακούμε την φωνή αλλά να βλέπουμε την βρωμιά που της έχουν πετάξει. Το παράδειγμα της συμμετοχής του Μίκη στο Πανεθνικό Συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, είναι το πλέον χαρακτηριστικό! Από τα μεγάλα Κέντρα Ενημέρωσης, το περιεχόμενο της ομιλίας του Μίκη πέρασε στα ψιλά, ενώ το πλάνο του ενός λεπτού της ΧΑ σε μία άκρη του συλλαλητηρίου πολύ πριν μαζευτεί κόσμος στη πλατεία, η πεταχτή φωτογραφία του Σαμαρά στα σκαλιά του ξενοδοχείου στο Σύνταγμα και οι αναρτήσεις στα social media των φασιστών για τον Μίκη, ακόμη διακινούνται! Και τα γνωστά αριστερόστροφα παπαγαλάκια του Περισσού και του Μαξίμου, ακόμη κελαηδούν…

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια

  1. Στέκομαι στην τελευταία παράγραφο του κειμένου, για να γραψω αυτά που σκέφτομαι εδώ και καιρό: Το γεγονός ότι σύσσωμος ο κόσμος της αριστεράς επιτέθηκε με πρωτοφανή αναλγησία, απρέπεια, αήθεια και ασέβεια (που ξεπερνά ακόμα και τους διώκτες του, όπως σωστά γράφτηκε στο παρόν blog) στο πρόσωπο του Θεοδωράκη, το γεγονός ότι ο... περίφημος κόσμος της αριστεράς δεν σεβάστηκε την ηλικία του, τους αγώνες του και το ότι είναι ο μόνος Ελληνας που δοξάζει (και διαφημίζει) με το έργο του την Ελλάδα και ξαμόλησαν τα τρολ και τους πληρωμένους των ΜΜΕ να κατασπαράξουν λεκτικά τον Θεοδωράκη με οδηγεί στην τραγική διαπίστωση ότι γκρέμισαν ό,τι είχε απομείνει ως αξία, ήθος και άγραφος νόμος σ' αυτή τη βασανισμένη χώρα. Μας είπαν δηλαδή: "γκρεμίστε, κάψτε, λεηλατήστε, ξεπουλήστε, χωρίς καμία ανοχή". Γιατί όταν φέρεσαι βρώμικα στον τελευταίο Έλληνα που δοξάζει την Ελλάδα, τι άλλο μήνυμα στέλνεις στην κοινωνία αν όχι αυτό;

    Θλιβερή η απόφαση του ΚΚΕ να τιμήσει τα 100 του χρόνια με τον "πολύ μεγάλο Έλληνα συνθέτη" (Κουστούμπας) Θάνο Μικρούτσικο. Δεν το λέω μουσικά. Το λέω ηθικά. Ποιοι είναι οι αγώνες του μουσικοσυνθέτη Μικρούτσικου που το ΚΚΕ τον επέλεξε αντί του Θεοδωράκη για να γιορτάσει τα 100 χρόνια του; Να 'ναι καλά ο άνθρωπος και να πουλάει τη μουσική του και δεν φταίει αυτός που τον επέλεξαν, αλλά γιατί δεν επέλεξαν τον Θεοδωράκη, που ως κομμουνιστής βασανίστηκε, κινδύνεψε να πεθάνει και όπως και να το κάνουμε είναι πολύ καλύτερος συνθέτης. Ας μας απαντήσουν, γιατί;

    Όσο για τον λεγόμενο κόσμο της αριστεράς έχει τεράστιες ευθύνες για την ηγεσία. Αφού την ανέχονται, αφού ανέχονται κάτι τύπους σαν τους δημοσιογράφους που ξεκίνησαν την επίθεση στον Μίκη σημαίνει ότι και τους αρέσει και ίδιοι είναι.

    Κι αν ο κόσμος της αριστεράς αλλοτριώθηκε σημαίνει ότι δεν υπάρχει έδαφος λαού για να ανθίσει ένα κίνημα αντίστασης. Τι κάνουμε λοιπόν, εμείς που δεν είμαστε σαν τη μάζα; Εμείς που είμαστε πραγματικοί αριστεροί και θεοδωρακικοί; Να σας πω τι κάνουμε: Πεθαίνουμε μέσα μας κάθε μέρα.
    Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα 'ρχονταν μια μέρα στη ζωή μου που θα θρηνούσα μέσα μου τόσο πολύ.

    Ηλέκτρα
    ΥΓ: Αν ήμουν η Ηλέκτρα ενός σημερινού Σοφοκλή και η μάνα μου ήταν η Κλυταιμνήστρα-Αριστερά, αυτή τη μάνα εγώ την σκότωσα μέσα μου. Και αυτό είναι οριστικό. Με μια διαφορά όμως: ότι η Κλυταιμνήστρα του Σοφοκλή είχε κι αυτή τα δίκια της. Σκότωσε τον Αγαμέμνωνα επειδή εκείνος έκαψε ζωντανή την κόρη της την Ιφιγένεια, ενώ η δικιά μου μάνα Κλυταιμνήστρα-Αριστερά δεν έχει κανένα δίκιο, γιατί Τα παιδιά της τα σκότωσε η ίδια. Το μόνο μου κοινό σημείο με την Ηλέκτρα του Σοφοκλή είναι ο θρήνος της. Και συγχωράτε μου που μίλησα τόσο πολύ για τον εαυτό μου, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που νιώθει έτσι. Σας ευχαριστώ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.